Чаровни рафтове за стена, в които ще се влюбите

Публикувано на 11/03/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 22 262 пъти

Всички обичаме иновативните идеи, които ни помагат да направим дома си оригинален и едновременно с това да използваме максимално пространството в него. Затова не се съмняваме, че красивите рафтове за стена, които ще ви покажем в тази статия, ще успеят да ви впечатлят. Ако и вие искате да имате подобен рафт-украшение вкъщи, свържете се с професионалист за изработка на мебели.


Заснежени върхове

Планински върхове с езеро, лодки и водопад. Кой би помислил, че говорим за рафтове! Интересната концепция е на руската дизайнерка Мария Яско, която оставя на нас да решим дали да използваме творенията й като поставки за малки вещи или като впечатляващ детайл към интериора.

Вижте още: Уникални дизайнерски апартаменти очакват собствениците си


Клонки и листенца

Рафтовете, които виждате, отново са дело на Яско. В този случай дори не сме сигурни дали е редно да ги наречем "рафтове", макар и да са представени именно по този начин. Творенията се доближават по-скоро до арт инсталации, но с малко повече дързост биха могли да служат и за съхранение на книги, дискове, кутии за бижута.


Накацали нежни птички

Още един проект на рускинята. Тя е създала серия от рафтове-пиленца, всяко едно с различна изрисувана орнаментика. Съществува и вариант в чисто бяло. Възможно е поставянето на стената на едно-две бели пиленца или на цяло "ято" - всяка птичка със собствена индивидуалност.


Природата у дома

И вашите книги могат да кацнат на подобен рафт, ако заимствате идеята на бруклинския дизайнер Андреас Съмъртон (когото можете да видите на снимката). Мебелите и аксесоарите, които създава той, имат за цел да бъдат не само атрактивни, но и направени от изключително качествени и екологични материали, без употребата на никакви потенциално опасни вещества.


Ъглово решение

Съмъртон определя това свое творение като "нещо повече от рафт". С чистите си линии и уникално присъствие тази поставка за стена, създадена през 2008г., е вдъхновявала много дизайнери и имитатори. Оригиналът на ъгловия рафт обаче е един и се е превърнал в нещо като запазена марка на Андреас.

Вижте още: 8 свежи дизайнерски идеи


Пчелна пита

Шестоъгълните кутийки, превърнати в рафтчета, могат да бъдат сглобени по различни начини, така че вие решавате в коя посока да тръгнат по стената и докъде да спрат разклоненията им. Можете да ги направите шарени или едноцветни. И да осигурите на всяка от вещите си, предвидени за рафта, самостоятелна къщичка.

В MaistorPlus можете да подадете безплатна заявка за избран проект за рафт за стена или за друго подобно обновление в дома си. Имате възможност да сравните получените оферти и да разгледате мнения за регистрираните фирми за мебели. Така ще изберете най-подходящата за вас и ще се сдобиете с избраната нова придобивка в кратки срокове.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта