Винтидж тенденции при обзавеждането на дневната

Публикувано на 02/09/2016 от Елица Христова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 11 873 пъти
Винтидж тенденции при обзавеждането на дневната

Ретро полъхът в интериорното обзавеждане набира все по-голяма популярност. Разбира се това съвсем не означава, че трябва да преобразите цялото помещение с ярки цветове и флорални щампи, за да се сдобиете с дневна, вдъхновена от стила на миналия век. Напълно достатъчно е да включите няколко от тенденциите, които сме представили в тази статия, за да почувствате уюта и топлината, които носи тази отминала епоха. Ако се чудите как да постигнете перфектния баланс, доверете се на професионалните интериорни дизайнери, регистрирани в MaistorPlus.

Цветовата схема е приоритет

Цветовата схема е приоритет

Много хора асоциират винтидж стила с флоралните тапети. Освен ако не искате съвсем да се пренесете в 70-те години, предлагаме ви да се спрете на по-неангажираща тенденция. Можете да го постигнете като изберете латекс в млечни нюанси - бледо сиво, небесно синьо или бебешко розово. Цветовете трябва да изглеждат така, сякаш са били огрявани от слънце дълго и са избледнели с времето. Райетата също са подходящ вариант, който носи уюта и жизнерадостта на тази епоха.

На лов за винтидж мебели

На лов за винтидж мебели

Диванът и фотьойлите са най-важните елементи в случая. Те трябва да бъдат удобни, ниски и с подходяща тапицерия. Антикварните магазини могат да ви изненадат приятно с табуретки и фотьойли от стара кожа. Можете да запълните "липсващите парчета от пъзела", добавяйки масичка за кафе във формата на полумесец или стар сандък, изпълняващ същата функция.

Изберете подова настилка с автентична визия

Изберете подова настилка с автентична визия

В средата на миналия век на мода са били естествените материали. Паркетните дъски наистина изглеждат страхотно, но не всяка дневна може да си ги позволи. За щастие съществуват други алтернативи, като състарен ламинат. Изберете такъв със сиви акценти, за да постигнете характерната ретро визия.

Вижте още: 8 дизайнерски трика, които да приложите на дневната

Книгите отново са на мода

Книгите отново са на мода

Ако сте решили да преобразявате дневната си в ретро стил, трябва да забравите за телевизора като фокусна точка. Върнете се в добрите стари времена, когато на мода са били книгите. Можете да ги поставите навсякъде - като акцент върху масичката или грижливо подредени в библиотека.

Вижте още: Как да поддържате дървените си настилки

Подходящи аксесоари за завършена визия

Подходящи аксесоари за завършена визия

Малките аксесоари играят голяма роля в обзавеждането на дневната, затова не бива да се пренебрегват. Докоснете се до отминалата епоха посредством рамки за снимки в различни форми. Отделете специално място за спомените си, където да подредите поне няколко любими фотографии. Други аксесоари, които ще ви помогнат с винтидж оформлението, са кръглите огледала с метален обков и старите телефони с шайба. В MaistorPlus можете да намерите специалисти, които да ви помогнат с преобразяването на вашата дневна. Направете безплатна заявка и сравнете офертите им, както и мнението на различни клиенти за тяхната работа.