На какво да обърнем внимание при избора на фризер

Публикувано на 22/01/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 24/04/2018 | Видяно 4 750 пъти

Макар че повечето производители твърдят, че фризерите им са почти безшумни, без какъвто и да е досаден звук вероятно работят само машините от най-скъпите серии. Ето защо внимателно помислете къде ще настаните този уред. Добра идея е да го монтирате в по-малко използвано помещение като гараж или тераса. В този случай ще трябва да се придържате към таблицата с допустими температури, които е посочил производителят в упътването.


Ракла или шкаф

Първото решение, което трябва да вземете при избора си, е дали да се спрете на изправен фризер или на легнал от типа "ракла". Това решение зависи предимно от мястото, с което разполагате, защото повечето производители развиват еднакво добре сериите си и от двата типа.

Важно е да знаете, че за повечето потребители изправеният фризер е по-удобен за употреба, но заради положението си в легналия може да съберете повече продукти. Друг е въпросът, че понякога ще ви се наложи да ровите дълго, преди да откриете нещо, поставено на дъното.

Виж още: Как да изберем прахосмукачка


Колко да е голям

Повечето производители предлагат фризери основно в три размера, независимо от това дали са легнали или изправени. Най-малките са с вместимост между 50 и 120 л, средните - между 120 и 200 л, а големите са с вместимост между 300 и 500 л. Изборът зависи от вас самите и пространството, което ще използвате, както и до каква степен ще го използвате. Хубаво е да помислите добре, за да не се окажете с претъпкан фризер, който не ви е достатъчен, нито с гигантски празен такъв.


На какво да обърнем внимание при избора на фризер

Независимо от студените дни навън, някои уреди в кухнята не излизат от употреба. Фризерът е необходим по всяко време на годината и ако има нужда от ремонт, не пропускайте да намерите най-подходящия техник за целта. Ако обаче е дошло време за избор на нов заместник, ето няколко точки, над които да помислите.


Ефективност при спиране на тока

Повечето производители твърдят, че фризерите им могат да запазят храната с подходяща температура до 24 ч. след спиране на тока, ако машината остане затворена. Практиката обаче показва, че много от тях не се справят с тази задача. Ето защо обърнете специално внимание на този въпрос, докато обсъждате покупката си с консултанта в магазина.

Виж още: Как да почистим пералнята сами


Ръчно или самостоятелно замразяване

Практиката показва, че фризерите, които работят с ръчно размразяване, са по-енергийно ефективни и са по-тихи. Проблемът при тях е, че размразяването и почистването може да отнеме цял ден. В момента много по-търсени са тези, които поддържат температурата си автоматично.


Енергийна ефективност

Фризерите, подобно на всички други уреди на пазара, се предлагат с обозначение за нивото си на енергийна ефективност. Особено важно е да вземете консумацията на ток под внимание, тъй като става въпрос за уред, който ще бъде включен 24 часа в денонощието, всеки ден.

Изборът на фризер е трудна и скъпа, а за някои дори досадна задача. Заслужава си да проверите дали старият ви уред не може да бъде ремонтиран от специалист. За целта може да проверите регистрираните в MaistorPlus майстори, които да ви консултират дали фризерът ви се нуждае от подмяна или може да бъде съживен. Ако все пак покупката е неизбежна, имайте предвид изброените по-горе точки и отидете подготвени в магазина. Така задачата ще ви отнеме много по-малко време.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта