Как да добавите селски чар в модерните пространства - кухня в стил farmhouse

Публикувано на 19/01/2024 от Люси Любомирова | Последна редакция на 19/01/2024 | Видяно 2 602 пъти

Не е нужно да живеем в истински старо селско имение, за да се насладим на очарованието на кухнята в стил farmhouse. Без значение къде се намира вашето жилище или какъв е неговия стил в момента, винаги можете да пресъздадете не остаряващата харизма на кухнята в стила на селска къща.

Тези няколко дизайнерски идеи може да ви вдъхновят. 

Ако обмисляте да ремонтирате вашата кухня, ние можем да ви помогнем. Заявете проекта си още сега и разгледайте списъка с майстори в тази област. Доверете се на техния професионализъм!  


Рустикално възраждане

Рустикалният стил е може би този, който най-много свързваме с живота на село. Той се характеризира с мека комбинация от естествени материали, натуралност и простота на елементите. Типични за такава кухня са дъбови греди на тавана, обхващат дължината на тази кухня, а тъмните плочки придават на пода износена от времето текстура. Плотовете са мраморни и създават елегантен контраст с бронзови смесители и обков на кухненските шкафове във подчертан винтидж стил. 

Модерните уреди се вписват безпроблемно в античния чар на пространството, за да създадат хармония между старото и новото. Може да поставите кухненски остров, но може и да го замените с характерната голяма кухненска маса, в центъра на стаята, за да посрещате семейните събирания в сърцето на вашия дом. 


Малка, но пълноценна кухня в стил farmhouse

Малкото пространство не трябва да ви пречи да създадете кухнята в любимия ви стил. С няколко трика и предварително планиране може да увеличите визуално пространството, като същевременно подчертаете естетиката на стила.    

Използвайте височините до тавана и заложете на отворените рафтове на една от стените, за да засилят усещането за простор. Изберете светлата гама за малката кухня в стил  farmhouse. Класическа кухня в селска къща е облицована с бели плочки с тъмна фуги, контраста от което създава текстура и акцентна фокусна точка. 


Място за семейство и приятели

Приветливата и успокояваща атмосфера е от съществено значение за всяка кухня в селска къща. В такава кухня, отворена към съседната трапезария, голям остров с високи столове или маса, приканва приятелите и семейството да се съберат и да прекарат извество време заедно в приятни разговори и похапване на вкусни ястия.  

Големите прозорци и откритите рафтове подсилват усещането за естественост и простор. В цевотвата гама се залага на контраста отново между бялото и черното, като черните осветителни тела и дограмата контрастират на характерните за farmhouse стила бели шкафове и стени. 


Топло посрещане

За да обгърнете кухнята на селската стил в уютна топлина изберете смел цвят. Ако използвате наситен цвят за шкафовете, внесете баланс с дървени подове в естествен нюанс. Използвайте същия нюанс и за плотовете.  

Добра идея е да се изберете стъклени вратички на горните шкафове, в които да подредите красивите си съдове, докато медните осветителни тела осигуряват светлина и блясък отвисоко.  

Може да изберете и съвременни уреди, ще паснат идеално, а може и да се спрете на винтидж модели, които ще допълнят безупречно вашата кухня в стил farmhouse. 


На фокус е цвета

Шкафове в дълбок и наситен цвят придават модерен облик на тази непреходна кухня. Месинговите дръжки на чекмеджетата блестят на фона на яркия цвят и изглеждат като истински бижута.

На фона на всичко това осветителните тела от млечно стъкло придават така характерната и необходима за стила носталгия. Важна е и естествената светлина, за да изпъкне красотата на цвета, затова не трябва да ограничаваме достъпа й. За всички детайли и метални повърхности е добре да се заложи на златото, което освен че се съчетава отлично с дълбоките цветове, е и много характерно за farmhouse стила. 


Модерна farmhouse кухня

Какво може да искаме повече от това - всички предимства на модерната кухня съчетани с носталгията на селския стил. Линиите са изчистени, материалите отново естествени, но липсват контрастите и месинговите детайлите.  

Тази модерна кухня се характеризира с много светлина и стъклени вратички на шкафчетата, за да разкрият цялата красота на модерните съдове и сервизи. Цветовата схема е спокойна и изтънчена в бяло, сиво и черно, допълнена от натуралните тонове на дървото, хладното докосване на мрамора и сребристия блясък на метала. Класическите тонове се въплъщават в носталгичния и стоплящ farmhouse стил. 

Добавянето на селски чар в модерните пространства може да бъде един отличен начин да внесете уют и топлина във вашия дом. Съчетаването на естествени материали, прости форми и традиционни елементи може да създаде уникална атмосфера, която е и съвременна, и уютна.

Независимо дали предпочитате какъв стил предпочитате, има много начини да включите чарът на farmhouse стила във вашия интериор. В крайна сметка, най-важното е да създадете пространство, което отразява вашия личен стил и ви кара да се чувствате комфортно.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта