По какво домът на интровертите се различава от този на екстровертите?

Публикувано на 16/07/2020 от Биляна Нинова | Последна редакция на 16/07/2020 | Видяно 3 889 пъти

Замисляли ли сте се до каква степен домът отразява вашия характер? Доколко той е огледало на душевността и потребностите ви? Днес сме ви приготвили няколко отличителни черти, по които да разберете от кой тип хора сте - интровертни или екстровертни. 

Всеки дом трябва да е олицетворение на комфорта, да отразява вътрешния свят на човека и да го кара да се чувства щастлив и спокоен. Затова ви предлагаме ако вашият дом не е точно такъв, какъвто сте си го представяли, да се доверите на някой от опитните ни майстори и да направите всички промени, за които винаги сте мечтали, защото домът означава много. 


Интровертите и екстровертите като личности

Интроверт и екстроверт са термини, които често се срещат в популярната психология. Това са две обобщения на два типа личности, като по своята същност в действително никой не е изцяло интроверт или екстроверт. Става дума по-скоро за модели на поведение, които в даден момент от живота на човек преобладават и такива, които са по-слабо застъпени.

  • Екстровертните личности са насочени навън, към външния свят – общителни, обичащи да излизат и да прекарват времето си извън дома, често в големи, шумни компании и сред много хора. Те рядко си стоят у дома и по-малко държат на това как изглежда жилището им.
  • За разлика от тях инровертите са по-затворени, ориентирани към себе си хора, които обичат усамотението, уюта и спокойствието. Предпочитат общуването с по-малко хора и държат на това домът им да отразява напълно техния характер, нужди и потребности. 
     


Домът на интроверта

Всеки човек е различен и съответно организира пространството около себе и дома по различен начин.

  • Интровертните личности отделят много повече време и усилия в грижа за дома, тъй като за тях той е мястото, където се чувстват сигурно и комфортно, могат да се отпуснат и да релаксират.
  • Ще познаете дома на интроверт по прецизно подбраната мебелировка – всичко е хармонично подредено и съчетано, цветовете са подбрани с вкус, меки и приветливи.
  • Мебелите са ориентирани към почивка и релакс - удобни и меки кресла, в които човек може да чете и да си почива, декоративни възглавници, хубаво осветление и вещи, ориентирани към хобитата на човека – книги, колекции, готвене или видео игри.
  • Кухнята на интроверта е подредена и чиста, но личи, че в нея се готви, изцяло оборудвана и снабдена с всичко нужно за приготвянето на любимите ястия. 

Вижте още: Създайте перфектната винтидж кухня


Домът на екстроверта

Екстровертите от своя стана са своеобразен вид бохеми. Те обичат да са навън, но харесват и дома си – той е място за събирания и разговори с приятели.

  • В жилището на екстроверта обикновено можете да намерите най-разнообразни предмети и мебели.
  • Те не държат толкова на интериора, колкото на това да има достатъчно пространство за събирания – голям удобен диван, хубава маса и удобен килим.
  • Ако домът им е подреден е по-скоро, защото не са се прибирали, по-често в него цари артистичен безпорядък.
  • Дизайнът е по-скоро комбинация от всичките им интереси и вкусове, цветовете са ярки, а най-важното в интериора е да може да бъде променян.
  • За тях многофункционалните мебели са великолепно решение, когато трябва да приютят приятел за през нощта или просто са решили днес да поканят няколко човека на гости. 

Без значение какъв е характерът ви – прекрасно е да имате къде да се приберете. Място, което чувствате не просто като жилище, а като дом. Ние, с помощта на хилядите майстори, регистрирани на платформата, както и многото великолепни идеи от форума Направи си сам, можем да ви помогнем да създадете дома на мечите ви. Още сега можете да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте и мненията на предишни клиенти и направете правилен избор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта