Акценти в интериора у дома

Публикувано на 20/01/2017 от Габриела Санчес | Последна редакция на 24/01/2017 | Видяно 12 781 пъти

Януари е един от най-дългите и студени месеци в годината, в който обикновено събличаме и коледната премяна на дома ни. Чудите се как да върнете топлината и уюта вкъщи след края на най-светлите празници в годината? Специалистите на Mr.Bricolage България са подготвили няколко идеи за това как да преоблечете любимия си дом и да добавите нужните акценти, за да върнете доброто настроение и празничност със съвсем малко усилия.


Наметало от цветове

Завеса цветя - ширина 3 м., 100% полиестер, десен цветя лила/циклама. Цена: 24.99 лв./кв.м.

Една от най-лесните стъпки към новия вид на домашния ви интериор е смяната на завесите и възглавниците. В Mr.Bricolage разнообразието от платове е богато – от флорални винтидж мотиви до едноцветни опции, които може лесно да комбинирате за постигане на уникален дизайн по ваш вкус. Техническите характеристики и здравината на тъканите позволяват множество приложения: завеси, декоративни калъфи, възглавници, кувертюри, покривки. Ако не ви се занимава с шев и кройка, всички те могат да бъдат изпълнени по ваши размери в магазините на Mr.Bricolage.

Завеса - 140х200 см., микрофибър, готово ушита, с перделък, различни цветове бял, бежов, жълт, син, червен. Цена: 13.99 лв./бр.


Полезни съвети преди да започнете

Завеса - 140х245 см., 100% полиестер, дигитален печат, десен ‘’колело’’, готово ушита. Цена: 37.99 лв./бр.

И няколко съвета преди да пристъпите към реализация на вашия план за префасониране на стаите в любимия ви дом:

  • Размерите на пердето се определят според дължината на корниза. Добре е ширината на пердето да е поне 1,5 пъти по-дълга от корниза. Ако под прозореца ви има радиатор, забравете за дългите завеси. Добре е пердето да е около десет сантиметра над радиатора.
  • Тежките завеси са отлични за спалнята, а ефирните - за останалите стаи.
  • Дългите до пода завеси са подходящи за големи стаи с високи тавани, те зрително намаляват обемите също като тъмните цветове.
  • Големите щампи са подходящи за просторни помещения, докато малките детайли изглеждат чудесно в по-компактните стаи.
  • Ако искате домът ви да изглежда различно поне два пъти в годината, може да поставите постоянни плътни завеси, а леките пердета да сменяте според сезона.
  • Използвайте цветовете на стените, тапицерията на мебелите и подовата настилка като ориентири, когато избирате завеси.
  • С повтаряне на основния нюанс на обзавеждането ще постигнете хармоничен ефект.
  • В случай че искате да разчупите интериора си с нещо свежо и авангардно, заложете на силните контрасти или създаващи цветно настроение декоративни възглавници.

Декоративна възглавница – 45х45 см., 100% полиестер, дигитален печат, различни десени. Цена: 8,99 лв./бр.

Декоративна възглавница - 40х40 см., плат 30% памук/70% полиестер, пълнеж от силиконови влакна. Цена: 9.99 лв./бр.


В спалнята

Спален комплект - единичен, 3 части - долен чаршаф 150х220 см., плик 150х220 см. и калъфка 50х70 см., микрофибър, различни цветове и десени. Цена: 14,99 лв.*

Ако искате да внесете допълнително стил и уют в спалнята може да изберете нов подходящ спален комплект за по-пухкави сънища. За завършек на цялостния спален сет добавете и шалте или покривало за легло.

Шалте - 140х200 см., микрофибър, еднолицево, щампирано, в различни десени. Цена: 10,99 лв.*

Олекотена завивка - 150х210 см. - лицев плат микрофибър, пълнеж силиконова вата 150 гр./м². Цена: 24.99 лв.


В кухнята

Покривка – 140х140 см. Цена: 16,99 лв.

След като приберете коледните покривки за следващия декември, защо не направите жест към добрия апетит вкъщи с нова покривка за трапезата. Ако сте избрали флорални мотиви да красят прозорците и дивана, може да се спрете на едноцветна покривка и обратното – една покривка на цветя ще внесе много свежест в стая, в която преобладават изчистени десени.


В хола

Одеяло - 130х170 см., 100% полиестер, цветове - кафяв, розов, бежов. Цена: 39.99 лв.

Зимните вечери могат да бъдат дълги и студени и затова винаги е подходящо да имате под ръка едно пухкаво одеяло. Ако семейството ви е голямо, вместо да натрупвате всички одеяла на дивана, може да ги подредите на малка дървена стълба на стената. Така всеки вкъщи ще има своето топло покривало наблизо, а вие ще сте се сдобили с нов уникален рустик елемент във вашия интериор.

Още една идея за акцент в интериора, с който да запълните празнотата от липсващите коледни светлини у дома, са ароматните свещи. Може да изберете чаени свещи с аромат на ванилия и да ги поставите в малки купи, пълни със зърна кафе.

Ароматни чаени свещи - 6 броя, ванилия. Цена: 2.49 лв.

Ако пък искате да проявите повече творчество, може да си вземете обикновени бели свещи, да ги украсите със стикери или канап и  да ги поставите върху плоско парче дърво.

Ето тук може да видите кои инструменти ще са ви необходими за майсторенето на украса с чаени свещи и как да боравите с тях.

Ако сте решили да промените акцентите в домашния интериор, заповядайте в Mr. Bricolage, където ще откриете пълен набор от всичко необходимо за целта, а в допълнение може да се възползвате и от професионална консултация, за да вземете най-правилните решения.

*Цените са промоционални до 08.02.2017г.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта