Коледни подаръци за майсторите у дома

Публикувано на 20/12/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 21/12/2016 | Видяно 21 155 пъти

В навечерието на коледните празници темата за подаръци е особено актуална. Намирането на подходящия подарък за майсторите у дома не е задължително да е трудно и обвързано с „лудо търсене“ по магазините. Напротив, ето списъка на Mr.Bricolage с идеи, които ще ви помогнат да бъдете оригинални, практични и неповторими. А в края на статията ще откриете и полезна инфографика с насоки.


Верен помощник на майстора

Брадва Fiskars с подарък нож Fiskars - 755 мм., острие изработено от стомана със специално покритие за улесняване процеса на цепене, ергономичен дизайн, перфектен баланс между главата и дръжката, пластмасова кания за лесно носене и съхранение, тегло 1,8кг. 

Ако живеете в къща и се отоплявате с дърва, то тогава първото предложение е точно за вас. Брадвата за цепене на дърва си остава верен и добър помощник на човека. Може да разчитате на моторна или електрическа резачка, но винаги е необходимо да имате под ръка и качествена брадва за цепене в своя дърварник или работилница.

Разнообразието на пазара е огромно – брадвите се различават според формата на главата, дължината на дръжката и работата, за която са предназначени. Брадвата за цепене на големи дърва има мощна глава, с помощта на която ударната сила е значителна. Някои от големите брадви могат да служат и като клин. Тъй като дървото не се разцепва с първия удар, може да нанасяте удари с чук директно върху уякчената глава на брадвата.

Като всички хубави неща в живота, и брадвите се избират според марката. Едни от най-добрите брадви са тези на Fiskars – изключително качествени.


Нужен за всеки дом инструмент

Акумулаторен винтоверт Bosch – 14,4V, обороти на празен ход 0-700 об./мин., макс. въртящ момент 12/28 Nm, степени на въртящ момент 10+1, бързозатягащ патронник, вградено работно осветление, Гаранция 5 години. 

Ателието на майстора вкъщи може да приеме различни форми и да се настани удобно в почти всяко кътче у дома. Обичайно, то е пълно с аксесоари с екзотични имена, но безспорно един от полезните инструменти е бормашината. Някои модели бормашини, известни още като винтоверт, могат да се употребяват за завиване на винтове и различни монтажни дейности.

Акумулаторните винтоверти са изключително полезни там, където има ограничен достъп на мрежово електрическо захранване. Оборудвани са със стандартен бързо затягащ патронник, който дава възможност да се захващат инструменти както с шестостенна опашка, така и с цилиндрична форма на опашките. С акумулаторните винтоверти може да се пробиват и различни материали като стомана, цветни метали дърво и пластмаси. От голямото разнообразие на акумулаторни винтоверти понякога е трудно да се ориентираме в избора, но един от безспорните световни лидери в областта е компанията Bosch.


Желан подарък за всеки мъж… и жена

Джобен нож Ranger Grip 79 с подарък ножче за плод. 

Следващото предложение за коледен подарък е подходящ както за мъжете в различните им „майсторски“ занимания, така и за жените, които обичат да правят ръчно декорациите у дома. Освен мултифункционален и невероятно практичен, може да влезе в употреба навсякъде и по всяко време, особено ако има любители на природните туристически дестинации, излети, палатки и къмпингуване.

Мултифункционалното джобно ножче може да притежава множество функции, но сред важните са:

  1. Заключващо се острие, отварящо се с една ръка.
  2. Отварачка за консерви
  3. Мини отвертка
  4. Отварачка за капачки
  5. Голяма, заключваща се отвертка
  6. Улей за оголване на кабели
  7. Трион за дърво
  8. Шило
  9. Тирбушон
  10. Халка за ключове и/или верижка
  11. Клечка за зъби
  12. Пинцета.


Невероятната комбинация 3в1

Комплект измервателни уреди Bosch 3 броя: 1. Лазерна ролетка - 0.15-15 м., прецизност ± 3 мм., с дисплей. 2. Мултидетектор - автоматично калибриране. 3. Лазерен нивелир - самонивелиращ, работен дизапазон 7 м., прецизност ± 0,8 мм/м., Гаранция 5 години.

Както казва Мечо Пух – колкото повече, толкова повече. Така е и с подаръците. Едно страхотно предложение е комплектът с измервателни уреди на Bosch – лазерна ролетка, мултидетектор и лазерен нивелир. Те имат множество сфери на приложение, като например детекторите правят видими скритите електрически инсталации, което предпазва от неприятни изненади. С детектор получавате рентгенов поглед, с което лесно избягвате попадането по погрешка на тоководещи проводници и медни тръби.

Лазерните ролетки са идеални за всички, които искат да измерват бързо и точно: оборудвани с най-модерна лазерна техника, ролетките на Bosch дават резултати с най-висока точност и надеждност. А с лазерния нивелир, ще сте абсолютно сигурни за точността.


Полезният помощник

Гедоре 108 части - ¼‘ и ½‘, 

В ежедневието често ни се налага да направим малки ремонти по жилището или колата, които не изискват особена квалификация или умения, тогава изведнъж се оказва, че нямаме нужните инструменти. И наистина, няма как едно домакинство да мине без чук, клещи, комплект отвертки, гаечни ключове, поялник, пила, ножовка, ролетка, трион и др. Едно гедоре от 108 части се превръща не само в приятно изненадващ коледен подарък, но и в полезен помощник за цялата година.


Кратък пътеводител в необятния свят на коледните подаръци

Изборът на подходящ подарък е във вашите ръце! В „морето“ от предвидими идеи заложете на нестандартните хрумвания и изненадайте близките си приятно!

Още идеи, вдъхновение и готови решения за вашата Коледна украса може да откриете в магазините на Mr.Bricolage, както и на уебсайта: https://www.mr-bricolage.bg. А за съвет с изгодни решения за личните ви предпочитания и най-подходящото индивидуално решение, може да разчитате на компетентните консултант-продавачи в Mr.Bricolage.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта