Барплот в кухнята: идеи и съвети за дизайн

Публикувано на 08/09/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 08/09/2023 | Видяно 4 158 пъти

Придайте стил на кухненския елемент, който често осигурява допълнително място за сядане и общуване на приятелите и семейството. Разположен в сърцето на кухнята, бар плотът трябва да допълва дизайна на кухнята, но все пак може да има собствен, уникален стил. Популярните материали, използвани в идеите за домашен бар и за идеи за кухненски плот, включват гранит, мрамор и дърво, но има разнообразие от стилни варианти, от които да избирате и които отбелязват както красотата, така и гъвкавостта на естествените и произведените материали.

Независимо дали идеите ви за кухня включват разширяване на плота на острова или създаване на контраст в пространството с различен материал, вдъхновете се от нашите най-добри идеи за барплот, дори ако вашият домашен бар е само барова количка.


Скандинавски дизайн с котлон и комин

Скандинавският стил не спира да излиза от мода, тъй като неговите елементи се съчетават с лекота с други дизайни. Плотът на горната снимка е направен по-конструктивен, тъй като безопасно позволява на потребителя да бъде по-ангажиран с дейности, които се извършват извън кухнята. Един родител може да държи под око децата си, докато готви, например. Но използването на плота е ограничило височината на плота за закуска до тази на типичното кухненско работно място. Така че, ако сте привързани към идеята за високи плотове за закуска в кухнята, продължете да четете за творческите ни решения.


Дърво и усещане за драма

Идеите за черна кухня могат да създадат поразителен външен вид, а използването на красив черен камък или кварц за идеи за барплот може да издигне дизайна на черната кухня. В тази стая (снимката вляво) барът е красив център на пространството, а луксозният мраморен плот добавя привлекателна текстура и шарка към изцяло черната визия.

Дървото винаги ще бъде привлекателен и дълготраен вариант за идеи за барплот. Естественият материал е едновременно издръжлив и универсален за работа, а има и много различни покрития и видове, от които да избирате. Едно от предимствата на използването на дърво за плотове е присъщата естествена красота на материала, тъй като всяко парче има свой собствен уникален характер и белези. В тази кухня бар плотът е очертан от открит дървен ръб, което създава привличащ вниманието дизайн. Прост обрат в традиционния дизайн на дървения плот, красив детайл като този може да придаде уникален характер на кухненското пространство.


Използване на уникален естествен камък

Барът е идеалното място за творчески подход към материалите, цветовете и моделите. Използването на уникален естествен камък за барплота може да създаде изискана атмосфера на елегантност и лукс, а жилавите кухненски плотове стават все по-популярни за кухненски дизайни от всякакви форми и стилове.

Впечатляващият кварцит в зелен цвят на костенурка създава наистина зашеметяващ дизайнерски елемент в пространството, а метаморфната кварцитна скала е изключително издръжлива. Други естествени камъни, като кварцит, мрамор, гранит и пясъчник, също могат да създадат зашеметяващи идеи за барплот, които остават практични и луксозни за години напред.

Красив за гледане и хладен на допир, мраморът е изключително желан. Той е един от любимите ни варианти за барплот. Мраморът, с фините си сиви жилки винаги, е неподвластен на времето. За домашния бар той е чудесен за създаване на впечатление, особено когато е съчетан с дървени шкафове. Въпреки това се погрижете да поддържате автентичен мраморен плот, за да предотвратите появата на петна от разливи и цитрусови плодове.

Едно от ключовите съображения, които трябва да вземете предвид при избора на повърхност от истински камък за домашния бар, е, че всяко парче е уникално и поради това може да варира във външния си вид. Макар че това е част от красотата на избора на повърхност от 100% истински камък, важно е да сте сигурни, че сте доволни от избора си.

Ако планирате ремонт на кухнята, свържете се с някой от нашите специалисти и те ще ви помогнат във всеки един етап от процеса.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ВодПро
ВиК Услуги, София
138 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта