Организацията в детската стая: как да създадем кокетно и подредено пространство?

Публикувано на 04/12/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 04/12/2019 | Видяно 1 973 пъти

Проектирането на детска стая, която да се харесва и на детето, и на родителя е сложна задача. То трябва да съдържа множество фактори, като добри начини за съхранение, мултифункционални мебелите, които да успяват да обслужват променящите се нужди на детето и не на последно място - да бъде декорирано красиво и стилно.

Докато децата растат, стаята им ще трябва да има множество варианти и пространства за съхранение на вещи. Бюрото, шкафовете и рафтовете са само малка част от наличните такива. Кои са останалите и как да проявите повече въображение при организацията на детската стая, ви показваме тук. За още интересни идеи, не се колебайте да се свържете с интериорните дизайнери в MaistorPlus.


Превърнете плаващите рафтове в поле за креативност

Функционалността и стила трябва да вървят ръка за ръка, за да се създаде едно наистина впечатляващо помещение. Това правило е лесно приложимо и в детската стая.

  • Може да направите инсталация за стена, под формата на плаващи рафтове. Тя не само ще е удобно място за съхраняване на книги и играчки, но и пространство, върху което детето може да подреди предмети, които са важни за него.
  • За да създадете ефектен дизайн, боядисайте стената в зиг-закообрезен модел в любим цвят. След това поставете няколко плаващи стелажа. Върху тях децата ще могат да съхраняват както книжките си, така и играчките си. А на по-късен етап, когато пораснат, и други любими свои вещи. 


Създайте специално място за творчество

Тъй като e хубаво да насърчаваме децата да изразяват себе си чрез изкуството, е нужно да им осигурим и идеалното място за цялата бъркотия, която върви с него. Със създаването на специализирана зона, ще им позволите да проявяват творчество, но в същото време да останат подредени. 

  • Умна и интересна идея, с която да създадете това пространство, е да монтирате боядисан в свеж цвят панел с плаващи рафтове, инсталиран срещу бюрото. Така ще образувате малко кътче около бюрото, което ще е перфектното островче за знания и креативност на малчуганите.
  • Добра идея е и да добавите допълнителни магнитни ленти, с които да си гарантирате, че всички видове метални предмети могат да бъдат безопасно съхранявани.

Виж повече: Превърнете детската стая в забавна образователна зона!


Закачалки за многократна употреба в борбата с хаоса

Понякога най-простичките решения са и най-добрите такива. Чудесен пример за такова са закачалките за многократна употреба. Въпреки че основната им функция е да помагат при организацията на дрехите в гардероба, в детската стая те могат да намерят по-нетипично приложение.

  • Можете да ги използвате, за да комплектовате и приберете меките плюшени играчки. Така, вместо да са разпилени из цялата стая, те ще си имат точно определено място, в което да се прибират, след играта с тях.
  • Използвайки този метод не само ще си осигурите допълнително място за съхранение, но и ще допринесете за добрата хигиена на играчките. А и ще създадете сладък декоративен акцент.


Платнените торби - неочаквано решение

Кой е казал, че добрите методи за организация в дома струват скъпо? Ако търсите уникален начин да поддържате играчките на децата си в ред, но не искате да влагате прекалено много средства, сме подготвили страхотна идея за вас.

  • За целта ви трябват само няколко платнени чанти. Можете да използвате всеки дизайн, който ви допада.
  • За да ги персонализирате обаче можете да ги пребоядисате и върху тях да изобразите някаква по-интересна и специална за вас и детето ви щампа.
  • Следващата стъпка е да прикрепите няколко куки към стената и да окачите напълнените с играчки торби. 

Вижте още: Супер татко превръща стаята на дъщеря си в приказен декор


Използвайте стените

Ако разполагате с по-компактно пространство, е нужно да използвате максимално стените, за да си осигурите допълнително място за съхранение.

  • Рафтовете или отворените шкафове, окачени на стена, няма да заемат площ на пода, оставяйки го на разположение за игра.
  • Отворените рафтове ще държат всичко на достъпно разстояние и ще превърнат подреждането в бърза и лесна задача. 
  • За да създадете по-закачлив вид, боядисайте рафтовете и шкафовете в свежи цветове. 
  • Така наречените кутийки за съхранение можете също да облицовате с декоративна хартия или фолио и след това да ги украсите с любими играчки и аксесоари.

За дизайна на детската стая са нужни огромно въображение и много търпение. Ако не разполагате с такива, не се безпокойте. По всяко време можете да се свържете със специалист, който да направи нужното, за да бъдете вие и детето ви щастливи. За да се свържете с опитни изпълнители, можете да подадете безплатна заявка за проект. До ден ще имате готови решения, които да сравните, за да изберете най-добрата за вас възможност.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта