Организацията в детската стая: как да създадем кокетно и подредено пространство?

Публикувано на 04/12/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 04/12/2019 | Видяно 2 147 пъти

Проектирането на детска стая, която да се харесва и на детето, и на родителя е сложна задача. То трябва да съдържа множество фактори, като добри начини за съхранение, мултифункционални мебелите, които да успяват да обслужват променящите се нужди на детето и не на последно място - да бъде декорирано красиво и стилно.

Докато децата растат, стаята им ще трябва да има множество варианти и пространства за съхранение на вещи. Бюрото, шкафовете и рафтовете са само малка част от наличните такива. Кои са останалите и как да проявите повече въображение при организацията на детската стая, ви показваме тук. За още интересни идеи, не се колебайте да се свържете с интериорните дизайнери в MaistorPlus.


Превърнете плаващите рафтове в поле за креативност

Функционалността и стила трябва да вървят ръка за ръка, за да се създаде едно наистина впечатляващо помещение. Това правило е лесно приложимо и в детската стая.

  • Може да направите инсталация за стена, под формата на плаващи рафтове. Тя не само ще е удобно място за съхраняване на книги и играчки, но и пространство, върху което детето може да подреди предмети, които са важни за него.
  • За да създадете ефектен дизайн, боядисайте стената в зиг-закообрезен модел в любим цвят. След това поставете няколко плаващи стелажа. Върху тях децата ще могат да съхраняват както книжките си, така и играчките си. А на по-късен етап, когато пораснат, и други любими свои вещи. 


Създайте специално място за творчество

Тъй като e хубаво да насърчаваме децата да изразяват себе си чрез изкуството, е нужно да им осигурим и идеалното място за цялата бъркотия, която върви с него. Със създаването на специализирана зона, ще им позволите да проявяват творчество, но в същото време да останат подредени. 

  • Умна и интересна идея, с която да създадете това пространство, е да монтирате боядисан в свеж цвят панел с плаващи рафтове, инсталиран срещу бюрото. Така ще образувате малко кътче около бюрото, което ще е перфектното островче за знания и креативност на малчуганите.
  • Добра идея е и да добавите допълнителни магнитни ленти, с които да си гарантирате, че всички видове метални предмети могат да бъдат безопасно съхранявани.

Виж повече: Превърнете детската стая в забавна образователна зона!


Закачалки за многократна употреба в борбата с хаоса

Понякога най-простичките решения са и най-добрите такива. Чудесен пример за такова са закачалките за многократна употреба. Въпреки че основната им функция е да помагат при организацията на дрехите в гардероба, в детската стая те могат да намерят по-нетипично приложение.

  • Можете да ги използвате, за да комплектовате и приберете меките плюшени играчки. Така, вместо да са разпилени из цялата стая, те ще си имат точно определено място, в което да се прибират, след играта с тях.
  • Използвайки този метод не само ще си осигурите допълнително място за съхранение, но и ще допринесете за добрата хигиена на играчките. А и ще създадете сладък декоративен акцент.


Платнените торби - неочаквано решение

Кой е казал, че добрите методи за организация в дома струват скъпо? Ако търсите уникален начин да поддържате играчките на децата си в ред, но не искате да влагате прекалено много средства, сме подготвили страхотна идея за вас.

  • За целта ви трябват само няколко платнени чанти. Можете да използвате всеки дизайн, който ви допада.
  • За да ги персонализирате обаче можете да ги пребоядисате и върху тях да изобразите някаква по-интересна и специална за вас и детето ви щампа.
  • Следващата стъпка е да прикрепите няколко куки към стената и да окачите напълнените с играчки торби. 

Вижте още: Супер татко превръща стаята на дъщеря си в приказен декор


Използвайте стените

Ако разполагате с по-компактно пространство, е нужно да използвате максимално стените, за да си осигурите допълнително място за съхранение.

  • Рафтовете или отворените шкафове, окачени на стена, няма да заемат площ на пода, оставяйки го на разположение за игра.
  • Отворените рафтове ще държат всичко на достъпно разстояние и ще превърнат подреждането в бърза и лесна задача. 
  • За да създадете по-закачлив вид, боядисайте рафтовете и шкафовете в свежи цветове. 
  • Така наречените кутийки за съхранение можете също да облицовате с декоративна хартия или фолио и след това да ги украсите с любими играчки и аксесоари.

За дизайна на детската стая са нужни огромно въображение и много търпение. Ако не разполагате с такива, не се безпокойте. По всяко време можете да се свържете със специалист, който да направи нужното, за да бъдете вие и детето ви щастливи. За да се свържете с опитни изпълнители, можете да подадете безплатна заявка за проект. До ден ще имате готови решения, които да сравните, за да изберете най-добрата за вас възможност.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стефан Ненов VIP
ВиК Услуги, София
ВодПро
ВиК Услуги, София
139 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
11 извършени проекта