Превърнете детската стая в забавна образователна зона!

Публикувано на 26/07/2018 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 01/07/2018 | Видяно 2 706 пъти

Широко разпространена е максимата, че човек се учи, докато е жив. Смело допълваме, че този процес стартира още преди малкото човече да е направило първите си плахи стъпки. Детските очи са жадни за знания и поглъщат света наоколо с отворено съзнание и чисто сърце. Важно е да стимулираме въображението и любознателността у децата си, докато ентусиазмът им все още достига върхови стойности. Един прекрасен начин това да се случи, е чрез подходяща интериорна среда, част от която са занимателните игри. В настоящата статия ще ви дадем конкретни идеи, с помощта на които лесно ще превърнете детската стая в забавна образователна зона. А при необходимост от практични съвети, свързани с обзавеждането на личния кът на хлапето ви, обърнете се към професионалистите, регистрирани в нашия сайт.


Цветове, форми и числа превземат детската чрез дървена играчка!

Източник

Едно от първите неща, на които се опитваме да научим децата си, е да различават цветовете и формите. Също и да броят, на първо време поне до десет. За да си гарантирате по-добър и бърз ефект в това начинание, направете част от интериора на детската тази образователна дървена играчка. Материалите, от които е изработена, са с високо качество и безопасни за здравето на малчуганите. Комплектът съдържа 15 части и с негова помощ, чрез забавна игра, хлапетата с лекота започват да различават геометрични фигури, багри и цифри. След като тези знания бъдат усвоени и цветните елементи станат непотребни, винаги можете да ги използвате за авторски проекти при декорирането на дома.


Опознайте календара и часовника с дървена играчка “Времето”

Времето има много измерения, а самата дума може да се похвали с различни нюанси на значението си. Голяма част от тях малкото човече ще научи чрез забавна дървена игра с времевите параметри. По дървото на същата са се покачили весели животинчета, които помагат на детето да се запознае със сезоните, да разпознава календара като дати и месеци. Наред с това ще разучи часовника, ще добие представа и за метеорологичната прогноза. И всичко това ще се случва през призмата на забавлението, което е гаранция за придобиване на дългосрочни познания. Пъзелът се състои от 9 елемента и е подходящ за деца над 36-месечна възраст. 


Поберете целия свят в детската с магнитна карта!

Хлапето ви може да се превърне в истински откривател на континенти, ако има на стената в детската си една магнитна карта на света. Същата е нарисувана от френския художник Оливър Хюет, който над 15 години създава илюстрации за детски книжки. Това безспорно повишава естетитическите ѝ качества и я прави не само ефективен образователен, но и атрактивен интериорен елемент. Освен че е добро въведение по география, картата помага на децата да се запознаят с животните и характерните им ареали на обитаване. Засилва и творческия потенциал, тъй като с помощта на фигурките могат да се родят цели приказни сюжети сред земи и океани.

Вижте още: Задължителни за бебешката стая - тези страхотни играчки ще внесат цвят и настроение у дома


Време е за пазар с детска играчка магазин!

Децата истински се забавляват, докато са на пазар заедно с вас. Особено в моментите, когато щурмуват с боен вик щандовете с лакомства с твърдото намерение да пренесат цялото им съдържание в пазарската количка. Разбира се, все някога ще се наложи сами да се справят с покупките. Подгответе ги за това време, като обзаведете детската стая с играчка магазин. Тя е изработена от дърво и хартия, със старовремски дизайн, и ще бъде истинско чаровно присъствие в интериора. В комплекта ѝ ще откриете опаковки, торбички, щайга, изкуствени плодове и зеленчуци, даже и касов апарат. Подходяща е за деца, навършили 3 години. 


Събудете дремещия строител в детето си с дървен конструктор!

Източник

Децата обожават да играят с къщички, затова е винаги добра идея да им осигурите такива в детската стая. А още по-хубаво е да ги провокирате да си построят сами приказна къщурка, като им вземете дървен конструктор. Бъдете готови да намирате навсякъде из дома си всичките 135 части, от които е съставен. За сметка на това можете да бъдете спокойни, че елементите му са оцветени с напълно безвредни за детето бои на водна основа.

За още професионални идеи как да превърнете образователните игри в хармонична част от интериора, свържете се с препоръчани дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още сега и в кратки срокове ще получите оферти, които да сравните. Запознайте се с бизнес профилите на кандидатствалите изпълнители. Ако откриете сред тях подходящия за вас, наемете го, и след финализиране на проекта ви, споделете оценката си в платформата.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта