Топ 5 интериорни тенденции за 2022

Публикувано на 24/08/2022 от Люси Любомирова | Последна редакция на 24/08/2022 | Видяно 3 349 пъти

Тенденцията е  "посока, в която нещо се развива или променя“, а в последните години все повече търсим промяна в самите себе си и предпочитаме комфорта и спокойствието. Освен това, започнахме да гледаме към водещите интериорни тенденции не просто като мода, а като начин на живот. 

Създавайки мечтания дом, всеки се сблъсква с множество колебания и трудни решения. Бихте искали да превърнете имота си в дом, но имате нужда от помощ? Професионалистите, регистрирани в MaistorPlus, са винаги насреща!

 

Какво е водещо в интериора за 2022? 


ВНЕСЕТЕ ПРИРОДАТА ВЪТРЕ

Връзката с природата когато сме у дома е един от най търсените ефекти от архитектите през тази година. Максимално количество естествена светлина влиза през огромни френски прозорци или дори изцяло стъклени стени.

Вратите са заменени от свободни отворени пространства, за да може въздухът свободно да преминава през помещенията. Живите растения са must have и намират място дори в спалнята, стените са частично или изцяло озеленени, екстериорът е хармоничен на интериора.  


70-те СА НОВИЯ ЛУКС

Стилистиката и естетиката на 70те е тенденцията, която “се завръща” с пълна сила. Естествени бохо орнаменти и много ратан в подбора на обзавеждането са актуалният екстра шик. Комбинирайте с контрастни елементи от тежки материали като камък или материи като плътен и луксозен велур за да придадете баланс на помещението.  


ИЗВИВКИТЕ СА СЕКСИ

Да, структурирани форми и архитектурно изваяни силуети са най-предпочитаните форми в мебелировката. Изберете диван с подчертан силует или заложете на малките детайли като осветителни тела с интересни форми и цветове.  


РАЙЕТА И КАРЕТА

Що се отнася до мотиви и акценти останете в права линия. Райетата и линиите са дизайнът, който най-ясно можем да откроим като тенденция. Структурирани шарки, симетрия и простата диктуват уют за минималистите и придават необходимата доза еклектика в модерния дом. 


АКТИВНИ, ЯРКИ И ЖИВИ ЦВЕТОВЕ

По мнението на колористите петте от ключовите цвята, които ще виждаме навсякъде през тази и следващата година са един хармоничен контраст между успокояващи земни тонове и наситени тропически цветове.

Мислете за ярка фуксия, наситено синьо, смекчено от сочно оранжево като чаша прясно изстискан фреш портокал. Оранжевото във всичките му форми от  праскова, кехлибар и корал си проправя смело път не само в домовете  ни, но и в работните ни места.

Произведения на изкуството, меко обзавеждане и впечатляващ стол или диван могат да бъдат начини да изпитате тенденцията – или бихте могли да дадете всичко от себе си и да посветите на този топъл и горещ цвят цяла стена.  

Ако имате съмнения, че не бихте се справили с обзавеждането на своя дом, потърсете услугите, предлагани от специалистите в MaistorPlus. Интериорен дизайнер би бил особено полезен в тази мисия. Заявете своя проект още сега и изберете най-интригуващата между изпратените оферти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта