Големи идеи за малки пространства

Публикувано на 09/07/2020 от Биляна Нинова | Последна редакция на 09/07/2020 | Видяно 6 785 пъти

Малките пространства могат да бъдат вдъхновение и благословия в дизайна. Странните чупки, нестандартните места често се превръщат в катализатор за промяна, източник на вдъхновение и желание да бъдат оползотворени.

От една страна те могат да ви стимулират да изчистите и подаредите бъркотията, а от друга – да измислите дизайнерско решение, за което никога преди това дори не сте си и помисляли. От малки дневни и трапезарии до малки спални, бани, кухни или детски стаи, дори места за съхранение на вещи – ние сме тук, за да ви вдъхновим, да ви предложим да се възползвате от услугите на сръчни майстори и вашето малко пространство да се превърне от проблем във великолепно дизайнерско решение. 


Малка кухня или трапезария

Ако не разполагате с достатъчно място в кухнята, направете няколко промени така, че тя да стане максимално функционална.

  • Едно от най-добрите решения е да оптимизирате шкафовете. Вместо такива с врати и рафтове, създайте дизайн или заложете на такива с плъзгащ се механизъм. Те заемата много по-малко пространство и имат по-голяма вместимост.
  • Друга великолепна идея за тясната кухня е, вместо да купувате допълнителни столове, да изградите красива пейка в единия от ъглите и да сложите масата пред нея. По този начин едновременно да разполагате с място за сядане и ще спестите пространство.
  • Сгъваемата маса също е чудесен избор, когато става дума за малка кухня или трапезария.
  • А с добре подбрани произведения на изкуството или декорации ще направите помещението елегантно, приветливо и уникално. 

Вижте още: Разтегателна маса – практични съвети за нейния избор


Детска стая на тавана

Децата ви вече са пораснали и имат нужда от повече пространство или отделни стаи? Но в жилището ви няма достатъчно място? Разполагате обаче с един хубав таван? Направете му пълно преобразяване и създайте мечтаната стая за вашите малчугани.

  • Не просто ще им осигурите собствено място, но и ще стимулирате въображението им –скосените тавани и ниските пространства могат да бъдат използвани по всевъзможни начини – ниски мебели, рафтове или скривалища, дайте им възможност да участват процеса и да изберат сами темата и дизайна на стаята си. По този начин ще превърнете не просто малкото помещение в красива стая, но и ремонта – в забавно семейно занимание. 
  • Възползвайте се от всяко ъгълче – поръчайте мебелите така, че да пасват идеално в помещението, разчупете пространството, изберете свежи цветове и търсете вдъхновение във всяко кътче.


Малка спалня

Когато говорим за малки пространства няма как да не свържем идеите си със така популярния напоследък скандинавски стил. 

  • Ако разполагате с високи тавани можете да поставите единично двуетажно легло, под което да оформите кът за работа, гардероб или диван за почивка. Това ще ви спести място, ще раздвижи интериора и оптимизира дома ви.
  • За да създадете допълнително място за съхранение на вещи – инвестирайте в легло с повдигащ се механизъм или големи чекмеджета. Уверете се, че имате достатъчно разстояние, така че спокойно да можете да ги ползвате и съберете там неща, които са ви нужни по-рядко или в зависимост от сезона.
  • Възползвайте се от височината на таваните – поръчайте мебели, които идеално да пасват на вашите нужди и спецификите на помещението и се заложете на удобството, което високите етажерки и рафтове предоставят за съхранение на книги, завивки, дрехи и други.
  • Не пропускайте и дребните детайли – цветните акценти, красивата декорация и личния почерк са онези малки неща, които превръщат жилището в дом.


Недостатъци или уникални възможности - вие решавате

Всяко пространство може да бъде използвано с подходящия дизайн и мебели, които му подхождат. Цветовете също са изключително важни – бъдете смели и изберете свежа кобнинация, която ще внесе разчупен вид в помещението ви, ще го направи интересно интериорно решение, оригинално и вълнуващо.

Не позволявайте на ограничената квадратура да диктува правилата. Бъдете смел магьосник, който трансформира по уникален начин всяка част от дома. Дизайна на дома е изцяло във ваши ръце!

В случай че не може да се справите сами с ограниченото пространство и ви е трудно да го превърнете в уютно място, то не се ядосвайте - винаги може да потърсите специалистите, регистриран при нас. Изпратете още сега напълно безплатна заявка за проект, без задължително обвързване. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете, тази, която ви допада най-много.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта