Малка кухня или трапезария

Последна редакция на 20/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 038 пъти

Ако не разполагате с достатъчно място в кухнята, направете няколко промени така, че тя да стане максимално функционална.

  • Едно от най-добрите решения е да оптимизирате шкафовете. Вместо такива с врати и рафтове, създайте дизайн или заложете на такива с плъзгащ се механизъм. Те заемата много по-малко пространство и имат по-голяма вместимост.
  • Друга великолепна идея за тясната кухня е, вместо да купувате допълнителни столове, да изградите красива пейка в единия от ъглите и да сложите масата пред нея. По този начин едновременно да разполагате с място за сядане и ще спестите пространство.
  • Сгъваемата маса също е чудесен избор, когато става дума за малка кухня или трапезария.
  • А с добре подбрани произведения на изкуството или декорации ще направите помещението елегантно, приветливо и уникално. 

Вижте още: Разтегателна маса – практични съвети за нейния избор

Свързано:

Идеи за кухня Големи идеи за малки пространства

В тази великолепна малка кухничка ще намерите всичко необходимо, подредено и готово за използване. Тя е много семпла и красиво издържана в селски ретро стил. Всички мебели са изключително оптимизирани и функционални. Шкафовете са малки и разположени така, че да са удобни, но за сметка на това е изградена метална конструкция, която създава много пространство за подреждане на посуда. Фактът, че конструкцията няма гръб, а зад нея има прозорец прави помещението много отворено и светло, създава усещането за готвене сред природата. Мивката е удобна и комфортна, с плотовете са от чудесен черен гранит - много издържлив и качествен материал, с който няма да сбъркате. За да се увеличи работното пространство е избран чудесен кухненски остров на две нива, също покрив с плот. Шкафовете и плотът са решени в много приятен светъл ментов цвят, който е много свеж и чудесно се съчетава с тъмния гранит и красивия метален блясък на медната металната конструкция. Подбрани са много аксесоари от естествени материали, които чудесно се вписват в цялостното усещане за кухня в градината - малки саксии с цветя, плетени кошове за съхранение, порцеланови и керамични съдове, дървени лъжи и дъски. Много красиво допълнение към цялостния вид е плетената черна лампа, която освен, че дава светлина и прави помещението завършено.