Детска стая на тавана

Последна редакция на 27/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 014 пъти

Децата ви вече са пораснали и имат нужда от повече пространство или отделни стаи? Но в жилището ви няма достатъчно място? Разполагате обаче с един хубав таван? Направете му пълно преобразяване и създайте мечтаната стая за вашите малчугани.

  • Не просто ще им осигурите собствено място, но и ще стимулирате въображението им –скосените тавани и ниските пространства могат да бъдат използвани по всевъзможни начини – ниски мебели, рафтове или скривалища, дайте им възможност да участват процеса и да изберат сами темата и дизайна на стаята си. По този начин ще превърнете не просто малкото помещение в красива стая, но и ремонта – в забавно семейно занимание. 
  • Възползвайте се от всяко ъгълче – поръчайте мебелите така, че да пасват идеално в помещението, разчупете пространството, изберете свежи цветове и търсете вдъхновение във всяко кътче.

Свързано:

Идеи за детска Големи идеи за малки пространства

Възползвайте се от високите тавани и уникалните чупки на таванското помещение, за да създадете вълшебна и уникална детска стая, в която децата ви да обичат да прекарват свободното си време, да канят приятели и да си почиват. За тях това ще е прекрасен спомен, възможност за самостоятелност, а за вас - чудесен семеен проект, в който да се включат всички. За да се вдъхновите сме избрали тази великолепна детска стая, подходяща за две деца или за едно дете с възможност да посреща гости с преспиване. Тук е използвана височината на тавана и е създадена конструкция от две легла със стълба. Тази идея е много добра ако имате близнаци или две деца на близка възраст. По този начин те едновременно ще споделят стаята, но и всяко от тях ще разполага с достатъчно собствено пространство. Цялата концепция на тази стая е оползотворяването на пространството и използването на височината. За целта са избрани висок гардероб и шкафове, двуетажно г-образно легло, а в нишата, която се образува е поставено красиво бюро. На перваза на прозореца е оформено място за почивка и четене. Цялата стая е в бяло, черно и сиво - много подходяща неутрална комбинация, когато не искате предпочитанията на едното дете да надделяват. Над всяко от леглата са монтирани много модерни нощни лампи и са сложени декорации в зависимост от желанята на собственика му.