Направете си сами стена за пътешествия от снимки

Публикувано на 16/11/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 16/11/2017 | Видяно 6 216 пъти

Някога са вярвали, че снимките поглъщат душите на хората. Това е донякъде вярно. Но не ги крадат, а само ги запечатват и пренасят напред във времето. И поемат емоциите, щастието на заснетия миг. Винаги когато ги видите, старата радост се завръща у вас, спомените озаряват съзнанието ви. По подобен начин действат изображенията и картините на мечтани от вас дестинации, събития, домашни любимци и т.н. Затова е чудесна идея да си създадете стена за пътешествия във времето. Аранжирайте я със снимки и други, напомнящи ви за отминали хубави мигове, предмети, както и такива, които да ви мотивират да следвате мечтите си, устремени напред в бъдещето. И колкото по-креативно и весело подредите стаята си, толкова по-позитивна енергия ще ви предава. Ако за целта имате нужда от декоратор или друг майстор, то не се колебайте да потърсите помощ.


Изберете най-подходящото място

Подобна стена е нещо, което се прави с идеята да стои дълги години. Да се разширява и подновява. Ако разполагате с определен брой снимки, които искате да поставите, по-добре подберете пространство, което разполага с повече от необходимото ви в момента място. Нови спомени се създават всеки ден, почти толкова бързо се подновяват и мечтите. Затова ще е хубаво да предвидите пространство и за тях. Друго нещо, с което трябва да се съобразите, е цялостният дизайн на жилището ви. В коя стая най-добре би се вписала подобна стена? Искате ли гостите ви да я виждат? Тогава я позиционирайте във всекидневната, кухнята, коридора. А ако желаете да е нещо по-интимно и отредено за очите само на най-близките ви, верният избор е спалнята. 


Превърнете стената със снимки в интериорен акцент

Стена, която е изцяло отрупана в снимки, няма как да не привлича вниманието, да не е акцент. Но ако е скучна и бяла, едва ли ще представлява голям интерес задълго. Затова използвайте цветове и различни креативни подходи, когато я правите. Дори снимките ви да са черно-бели, това не означава, че не могат да бъдат поставени по интересен начин. Страхотна идея е да използвате лампички за елха. Закачете ги с пирони за стената или ги омотайте около нещо, на което ще наредите фотографиите. Заковете специални дъски на стената и сложете на тях по едно тънко въже. Така ще се сдобиете с "простор" за спомени и мечти.


Бъдете щури и цветни

Цветовете носят живот, щастие, позитивни емоции. Не само когато са в снимките, но и добавени около тях. Затова и е страхотна идея да нарисувате нещо интересно на стената, на която ще ги редите. Най-добре е то да е тематично обвързано с проекта ви. Ако ще трупате спомените и мечтите си за пътешествия, нарисувайте карта на света. В случай че идеята на занятието е да съберете на едно място спомени с любимите си хора, мечти за любимите си места, оформете снимките като сърце. При вариант стената да е в стаята на децата ви, изрисувайте замък или някой анимационен герой. Използвайте всичко, което ви вълнува и ви носи позитивизъм.


Изразете се с думи

Въпреки че снимките са достатъчно изразителни, удоволствие ще ви носи и да виждате любимите си мисли и цитати, изписани около тях. Същото се отнася и за единични думи, които създават положителни емоции. Примери за това са любов, щастие, обич, радост, семейство, наслада, чудесно, прекрасно - всяка дума, която е натоварена с позитивно значение. Изпишете ги с маркер, залепете листчета с тях, извадете ги като снимки, закачете дървени букви и каквото друго се сетите. Ако за целта ви е необходима професионална помощ, то не се колебайте да се обърнете към декоратор, дърводелец или друг изпълнител, който да ви помогне във вълнуващото начинание. За целта заявете проект, разгледайте профилите на кандидатите, сравнете офертите им и се запознайте с оставените за тях оценки от предишните им клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта