Малка спалня

Последна редакция на 25/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 062 пъти

Когато говорим за малки пространства няма как да не свържем идеите си със така популярния напоследък скандинавски стил. 

  • Ако разполагате с високи тавани можете да поставите единично двуетажно легло, под което да оформите кът за работа, гардероб или диван за почивка. Това ще ви спести място, ще раздвижи интериора и оптимизира дома ви.
  • За да създадете допълнително място за съхранение на вещи – инвестирайте в легло с повдигащ се механизъм или големи чекмеджета. Уверете се, че имате достатъчно разстояние, така че спокойно да можете да ги ползвате и съберете там неща, които са ви нужни по-рядко или в зависимост от сезона.
  • Възползвайте се от височината на таваните – поръчайте мебели, които идеално да пасват на вашите нужди и спецификите на помещението и се заложете на удобството, което високите етажерки и рафтове предоставят за съхранение на книги, завивки, дрехи и други.
  • Не пропускайте и дребните детайли – цветните акценти, красивата декорация и личния почерк са онези малки неща, които превръщат жилището в дом.

Свързано:

Идеи за хол Големи идеи за малки пространства

Скандинавският дизайн е известен със своята практичност, минималистичния стил и изключително интересните и оригинални решения за пестене на място. Жилищата там са толкова малки, че понякога се налага съчетаването на всички помещения в една къща в едно общо. На тази снимка сме ви подбрали именно една такава скандинавска боксониера, която играе ролята едновремнооо на кухня, трапезария, хол и спалня. Безспорно тази липса на пространство има своите недостатъци, но провокира и креативност, фантазия и стил. В този дизайн се забелязва много изтънченост в обзавеждането - изчистени линии, чудесно съчетание на светове и изключителна функционалност на всяко кътче от стаята. Кухнята е решена в жълто и светло дърво, бар-масата осигурява повече място за работа и хранене, а високите столове могат лесно да бъдат прибрани под нея. Холът е чудесно оформен благодарение на цветния килим и ниската масичка, а спалнята е оборудвана с всичко необходимо - голям гардероб за дрехи, хубаво легло, библиотека и удобно кресло за почивка или четене до прозореца. Цялото помещение е обединено от минималистичния стил и е декорирано с типичните скандинавски мотиви - елени и геометрични форми. Цветовете са топли и меки, неутрални с леки цветни акценти в жълто и синьо.