Как да скриете леглото си?

Публикувано на 27/01/2020 от Патриция Симеонова | Видяно 1 356 пъти

Без значение дали живеете в малък апартамент или просто имате нужда от допълнително място за спане, когато ви дойдат гости, то със сигурност ви трябва алтернатива за скрито легло. Това от една страна ще ви спести много място, а от друга страна няма да се отрази на цялостния ви интериор. Днес ви показваме как може да скриете леглото си така, че да го използвате само когато имате нужда от него. 

Ако имате нужда от специализирана помощ в областта на интериорния дизайн, не се колебайте да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас.


Легло на Мърфи

Стенните легла или легло на Мърфи, както ги наричат, може да се инсталират вертикално на стената, като спестяват пространство в апартамента ви. Едно от големите предимства на това легло е, че осигурява  размери на спалня, с възможност за прибиране. Новите технологии правят стенните легла лесни за разгъване и скриване. Качеството на съня ви ще бъде високо, както и в стандартно легло.

  • В тази ситуация можете да изберете качествен матрак и да не губите нито едно от удоволствията, които ще ви достави голямата ви спалня.
  • Често хората се притесняват, че този тип легло няма да бъде удобно. Истината обаче е, че то може да ви осигури не по-малко комфорт от стандартната спалня.


Скрийте леглото си в хола

Място за легло може да обособите и в хола. И то без това да пречи на интериора ви. 

  • В тази модерна композиция, леглото е скрито зад плъзгаща се конструкция.
  • Във функционалната секция имате телевизор, библиотека и допълнително рафтове. В тази модулна система леглото ще може да ви влезне в употреба, само когато имате нужда от него.
  • Този вариант е  мултифункционален, като е подходящ за наистина малко жилище.
  • Панелът, на който се намира телевизорът, се плъзга встрани, като дава възможност леглото да се свали и използва.
  • Този вариант е чудесен, ако често имате гости или пък живеете сами в студио, в което всеки сантиметър е ценен.

Вижте още: 4 грешки в дизайна на спалня, които не трябва да допускате


Подвижни стени и скрито легло

Подвижните стени са дизайнерски тренд, който става все по-популярен, ставайки въпрос за модерен дизайн на малки жилища. Динамиката, която внасят в помещението и различните начини, по които могат да променят визията ги правят все по-интересни и желани от потребителите.

  • Единственият минус в този случай е, че не може да се използва пълният потенциал на помещението, но винаги може да избегнете това и да потърсите подходящ вариант за вашия дом.
  • В показания иновативен дизайн стените могат да се местят между кухнята и банята според нуждите на живущите, като е осигурено всичко необходимо.
  • Панелът дава възможност за скрито легло, което може да се разпъне, когато имате нужда от него.
  • По този начин домът ви ще бъде много компактен, но в същото време модерен и функционален.


Практична и модерна идея за таванско помещение

Често срещано е стените на таванските помещения да са скосени, като много хора се притесняват от подредбата именно поради този факт. На практика обаче разположението на мебелите дори и в такива пространства може да бъде много удобно за обитателите. Умните мебелни системи могат да трансформират таванската стая.

  • Използвайки светли тонове трансформирате визията, като създавате чудесна зона за четене или спалня, като имате и възможност да съберете много от вещите си на едно място.
  • Не правете грешка, като залагате на тъмни нюанси. Те имат способността оптически да смаляват пространството. И определно няма да доведат до красив финален резултат.
  • В това красиво арт ателие е използвана мебелна система, която изпълва пространството под прозорците, като дава допълнително полезно пространство. Точно там може да се позиционира и модул, към който да присъства и легло, което да се разпъва, само когато има нужда от него.

Ако след прочетеното сте харесали някоя от идеите и искате да я приспособите в дома си, но нямате достатъчно смелост сами да я реализирате, може да се консултирате се с някой от квалифицираните дърводелци, регистрирани при нас. С тяхна помощ  може да създадете напълно индивидуален проект, който да пасва перфектно на дома ви. Заявете своя проект напълно безплатно и изберете между изпратените оферти тази, която ви допада най-много. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта