4 грешки в дизайна на спалня, които не трябва да допускате

Публикувано на 28/11/2019 от Теа Даулова | Последна редакция на 28/11/2019 | Видяно 1 881 пъти

Неправилните интериорни решения, могат да съсипят всяка стая. Грешните избори най-често струват скъпо (и тук не става въпрос само за любовни отношение, приятелства, познанства). Една неправилно подредена спалня може да ви коства много, да ви лиши от хармония, да наруши спокойния ви сън, да ви открадне уюта и развали дните ви. Затова е хубаво да знаете какво да не правите, за да може да се наслаждавате на блаженни часове, прекарани в сън (а защо не и в гушкане).

Използвайте максималния потенциал на пространството и сами ще се изненадате как всеки мъничък детайл е от огромно значение за вашата перфектна спалня. В случай, че имате нужда от съдействие, може да се обърнете към доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Дали сами ще поемете отговорната задача с дизайна на спалнята или ще се оставите в ръцете на специалисти, със сигурност трябва да избягвате да не правите следните 4 неща:


Грешка № 1: Крещящи цветове

Едва ли има човек, който си мечтае да се събуди в лошо настроение (изключваме онези, които им е вродено да го правят). Цветовете на спалнята могат да окажат сериозно влияние върху ежедневието ви. Затова не позволявайте да падате в капана им. Осигурете си спокойствие, още с първите сутрешни лъчи. И без това ненавиждате алармата, която ви звъни в 6:00 часа сутринта през делниците (признайте си – обожавате възможността на десетминутно отлагане). Не се пращайте доброволно и в капана на нюансите. Хубавата сутрин е гаранция за ползотворен ден, така че не пропускайте тази възможност. Специалисти са доказали, че най-хармоничният и подходящ цвят за спалня е синият. Затова не се чудете, а комфорта си осигурете.

Вижте още: Какво не трябва да имаме в спалнята?


Грешка № 2: Липса на баланс

Не претрупвайте дизайна на спалнята. Балансът е много важен за вашия комфорт. И за нищо на света не подреждайте повечето мебели от едната страна, дори и параметрите на помещението ви да го налагат. Винаги имате възможност да избирате и да направите удобно разпределение. Малко въображение и изобретателност могат да осигурят уютна спалня. Колкото повече мебели трупате, толкова повече ще затворите помещението и в бъдеще ще се проклинате за това. За да избегнете да попаднете в такава ситуация обърнете внимание на следните неща:

  • В случай че стаята, отредена да бъде спалня, е достатъчно голяма, разпределете добре всички мебели. Съвсем спокойно може да обособите кът за четене или отдих, вместо да позиционирате още един гардероб, който да отнеме от пространството.
  • Не прекалявайте с мебелите. Легло, нощни шкафчета и евентуално малък гардероб са напълно достатъчни за всяка спалня. Започнете ли да добавяте тоалетки, скринове и бюра – рискувате да претрупате интериора и да съжалявате в последствие.


Грешка №3 – Липса на пердета или щори

Дори и да обичате първите сутрешни лъчи да ви събуждат в леглото, не се заблуждавайте, че липсата на пердета или щори няма да ви попречи. Спалнята е сред най-интимните помещения, така че едни хубави завеси никога няма да бъдат излишни. И дори могат да ви дадат много повече романтика, отколкото липсата на такива. Още повече, ако стаята е с източно изложение и цяло лято слънцето безмилостно напича от ранните часове на деня, наличието на пердета ще ви осигури допълнителен комфорт и поне малко ще ви спаси от летните жеги. На пазара се предлага доста богато разнообразие от дизайни и материи на завеси, пердета и щори, така че нямате оправдание да се лишите от тях в спалнята си.

Вижте още: Пердета – цени


Грешка №4: Прекалено много аксесоари

Картини, сувенири, бижутерки, магнитчета, играчки – махнете ги от спалнята по най-бързия начин. Освен че ще ви разсейват, много често могат и да ви попречат на добрия сън и на безпроблемното заспиване. Сигурни сме, че поне веднъж ви се е случвало да свързвате някой предмет със спомен или конкретен човек и като се замислитеее… е станало 2:00 часа през нощта. А на другия ден сте на работа и трябва на секундата да заспите… Обаче само как си прекарахте на това море… И така, в този кръговрат няколко нощи губите ценни минути от страната на сънищата. Ако махнете всички излишни предмети ще спечелите:

  • Допълнително време за сън и по-малко безуспешни опити да заспите. Това пък може да ви направи няколко идеи по-щастливи и да не си изкарвате яда на колегите в офиса. А и току-виж намалите броя на изпитите кафета през деня.
  • По-бързо бърсане на прах. Не си кривете душата – знаем, че мразите да вдигате всеки предмет, за да забърсвате старателно насъбралата се прах. И доста често дори само ги заобикаляте, за да спестите време. Е, ако няма какво да вдигате, няма да губите и ценно време, а и вероятно чистенето няма да бъде толкова досаден ангажимент.
  • Стилен интериор. Сами ще се изненадате колко чистота и стил ще внесе липсата на предмети. Не е изключено и сами са си зададете въпроса: защо изобщо сте ги търпели толкова време?

За да спите спокойно, първо трябва добре да обмислите какъв да бъде дизайнът на помещението, което ще ви служи за това. Не допускайте малки недоразумения да ви крадат от комфорта. Всеки детайл е важен и не позволявайте да определя настроението ви и да съсипва съня ви. За да може да не допускате грешки при избора на дизайна на спалня, може да се оставите в ръцете на професионалистите, регистрирани в платформата на MaistorPlus. Още сега може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите оферти, които имате възможността да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта