Основни тенденции за неповторима градина през 2020 г. (част първа)

Публикувано на 14/08/2020 от Атанас Янев | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 6 481 пъти

Основните тенденции за неповторима градина през 2020 г. са свързани най-вече със създаването на външно пространство, което ви носи здраве, щастие и спокойствие. В първата част на тази статия ще получите съвети и идеи относно проектирането на градина, която се поддържа лесно. Освен това ще намерите и как да организирате кътче за ежедневна почивка, като част от екстериора и необходимостта от фокусирането върху елементите на заден фон във вашето градинско пространство.

На сайта на MaistorPlus по всяко време имате възможността да се запознаете с регистрираните в нашата платформа изпълнители, да разгледате техните бизнес страници, да сравните конкретни оферти и да оставите обратна връзка за оптимизиране на целия процес. И всичко това – напълно безплатно!


Създайте градина, която се поддържа лесно

С всяка изминала година се търсят нови начини за опростяване на поддръжката на градинското пространство, като 2020 не прави изключение.

  • Съветваме ви да включите в градината си предимно многогодишни растения, групирайки ги заедно въз основа на нуждите им от поливане.  
  • Помислете също така за премахването на дървета или храсти, които не само, че нямат особени екологични ползи, но и ви създават допълнителни ангажименти (например дърво, което постоянно пуска листа или храст, който ви пречи да се придвижвате нормално в градината).
  • Инвестирайте в напоителна система, която може да ви бъде много полезна в случаите, когато не сте си у дома.
  • Направете проучвания при избора на материали за подова настилка. Изберете качествени камъни, които няма да се нуждаят от ремонт след кратко време или павета, които не е необходимо да се почистват постоянно. Чакълът в последно време също се слави като добро решение за немалко градинари.

Вижте още: 5 тенденции за вълшебна градина през 2019 г.


Кътче за ежедневна почивка и наслада – едно прекрасно решение

Защо да ходите на почивка веднъж годишно, когато можете да преобразите външното пространство в дома си по начин, който ще ви позволи да се чувствате така, сякаш сте на почивка през цялата година?

Ето малко вдъхновяващи идеи, с които да превърнете двора и градината си във ваканционно, лично и специално кътче, на което да се наслаждавате ежедневно:

  • Изградете си звукова система от високоговорители/колони, за да се слушате любимата си музика, докато сте навън.
  • Инвестирайте в мебели на открито, които да обогатят допълнително екстериора.
  • Включете осветление, за да улесните достъпа до вашата градина, когато се смрачава.
  • Направете си кухня на открито, ако обичате да експериментирате с най-различни ястия.

Вижте още: Да си направим кухня на открито? Прекрасна идея за топлите месеци!


Преместете фокуса към елементите на заден фон

Елементите на заден фон като стени, греди и допълнителни помещения са важен детайл от градинските тенденции през настоящата година. Тъй като това са неща, които ще виждате всеки ден, защо да не ги направите красиви, стилни и привлекателни, като преместите фокуса именно към тях?

  • Нашето предложение е да преформатирате съществуващи структури, като стара конюшня или някакъв малък склад в открит бар или място за хранене.
  • Имате пълна свобода в използването както на различни дизайни, така и на специфични, и разнообразни материали.
  • Изпробвайте всичко, което ви хрумне – преобразяването на екстериора не е нещо строго точно и научно, а зависи, в повечето случаи, от вашата инициативност и творчески виждания.

Градинско пространство, заредено с невероятна енергия, гарантиращо удобство и уют – това ще е крайният резултат, ако вземете под внимание посочените в първата част на тази публикация тематични тенденции за настоящата година. С още подобни тенденции ще ви запознаем във втората част. Ако нямате търпение да трансформирате вашата градина, винаги може да потърсите професионално съдействие от специалистите, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите безплатна заявка за проект, която ще ви даде следните опции: Огромен избор от регистрираните в MaistorPlus изпълнители; Възможност за разглеждане на техните бизнес страници; Сравнявате на конкретни оферти; Опция за оставяне на обратна връзка.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта