Чудесни беседки за градината - коя да изберете?

Публикувано на 05/06/2020 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 3 998 пъти

Поставянето на беседка, шатра или навес в градината я прави по функционална, красива и комфортна. Те се предлагат в изключително много различни дизайни, размери и материали. Днес ще ви представим няколко красиви идеи, затова как да превърнете вашата градина във функционална, красива и приказна.

Ако вашата следваща задача е да промените градината си, но не можете да го направите сами - свържете със специалистите, които могат да ви помогнат да превърнете градината си в малък земен рай.


Дървена беседка

Дървото като материал за изработка на беседка е един от най-често срещаните варианти.

Красивата дървена конструкция предпоставя да прекарате повече време навън със семейството и приятелите си.

Чудесен начин дори в летните дни да избягате от горещините, да се наслаждавате на чистия въздух и на спокойствието. Ако се спрете на навес, вместо на беседка, сложете го пред къщата като продължение. Така ще се оформи чудесна веранда.

  • Засадете пълзящи растения и направете това кътче още по-приказно.
  • Добавете ефирни платове/ пердета, за повече уют.
  • Заложете на удобни мебели, все пак това ще е място за отдих. Декорирайте с красиви възглавнички и меки одеяла.

Вижте още: Уютни беседки за приказна градина


Метална конструкция за беседка

Металните шатри и беседки се предлагат от различенни размери и дизайн. Можете да заложите на по-прост вариант, а също така и на елегантен, с много орнаменти.

  • Кованото желязо като цяло е по-скъп избор, но пък изглежда изключително красиво. Разбира се, може да се замести с алуминий, значително по-евтин.
  • Конструкцията от този материал, ще издържи за по-дълго време дори и при продължителни дъждове, за разлика от дървената. Алуминият също е неръждаем и устойчив на корозия. Все пак цената им, както можете да се досетите, е по-висока. Но, тъй като ще ви служи дълги години, стойността му ще ви се изплати.  

Вижте още: Идеи за градината-помислете за озеленяване


Малко закрито кътче

Искате да сте в градината, но в същото време и да се отървете от буболечките и да имате също така и зимна градина? Това е перфектният вариант за вас.

  • Прозорците на този тип беседки могат да бъдат, както от стъкло, така и просто от мрежа или винил. Ако заложите на стъкло, то ще имате възможността да използвате беседката и през по-студените дни.
  • При по-голям размер на беседката, добавете барбекю или огнище. Така дори студените есенни вечери ще бъдат изключително приятни, с топла напитка в ръка и вкусни ястия.


Дървена шатра за постигане на градински уют

Заложете на мебели от ратан или дърво. Те внасят неподражаем чар във всеки двор.

  • Първоначално решете каква да бъде цветовата гама и се придържайте внимателно към нея.
  • Ако пространството ви позволява, заложете на удобни мебели, без значение от размера им. Все пак това е място за отдих и няма особено голямо значение колко свободно място остава.
  • За да стане още по-уютно декорирайте със свещи, висящи саксии с красиви каскадни растения, фенери, лампички, одеяла, възглавнички и каквото още ви кара да си починете пълноценно.

Вижте още: Най-добрите идеи за оформяне на двор


Грижа за градинските мебели

Изборът на мебели за градина понякога се оказва малко труден. Хем трябва да са удобни, хем красиви, а в същото време не бихте искали да се притеснявате при по-лоши климатични условия, нали? При изцяло закритите беседки няма какво да ви тревожи, но при навеси и шатри – ако вали по-силен дъжд идва момент на притеснение.

  • Най-лесният вариант е да закупите найлон, с който да покривате мебелите, когато не ги използвате.
  • Освен това е добре да се снабдите и с качествени препарати,  които няма да навредят на външните мебели. 
  • За да се радвате дълги години на градинските си конструкции, е добре през зимата да ги прибирате в гараж или друго помещение. 

Вдъхновихме ви да направите промяна в градината си, но не сте убедени, че бихте се справили сами? Консултирайте се със специалистите регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка за проект. След това изберете измежду изпратените оферти. След приключването на ремонтите дейности, дайте оценка в сайта.


Тагове:

Двор

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта