Уютни беседки за приказна градина

Публикувано на 07/03/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 22 110 пъти

Ако сте от късметлиите, които разполагат с двор, вижте идеи за беседки, които може да го превърнат в градина от приказките.

Дали на света има човек, който не мечтая да разполага с красив двор, където да разпуска и да се събира с приятели? Едва ли! Предлагаме ви някои идеи за красиви и практични беседки, които могат да превърнат и най-обикновеното място в приказна градина.

Ако сте от късметлиите, които разполагат с двор, и си харесате някоя от беседките, може да поверите изпълнението на специалистите, предлагащи дърводелски услуги, които са регистрирани в MaistorPlus.


Градинска беседка за любителите на отворените пространства

Ако искате да имате сушина на двора, но не желаете тежки конструкции, може да заложите само на дървен покрив. Конструкцията е достатъчно здрава, за да издържи на дъжд, дори сняг. Този вариант обаче е подходящ единствено за равен терен, върху който вече е положена основа.


Лека конструкция за топлите дни в градината

Ако предпочитате по-леките конструкции, тази идея ще ви хареса. Основата на тази беседка отново е подиум, който я повдига от земята и я изолира. За разлика от предишното ни предложение обаче, дизайнът тук е заложил на леки метални конструкции. Покривът наподобява шатра и може да се сваля, за да се почиства или зазимява.


Малка градинска къщичка

Това е точното предложение за любителите на дървесината. Ако обичате дървените орнаменти и миризмата на трупи ви отпуска, погледнете това страхотно предложение. Конструкцията е стабилна. Беседката разполага с подиум, който би могъл да компенсира при наличието на наклонен терен. Покривът също е достатъчно здрав, така че да ви подслони в градината, дори ако навън вали.

Вижте още:GazeBox - сгъваем гараж-беседка за зима и лято


Функционалност и удобство с градинска беседка със склад

В случай че сте запален градинар, тази идея за беседка непременно ще ви хареса. Това е стабилна постройка тип "барака", която в едната си част представлява складово помещение. В него можете да поберете всевъзможни градински приспособления. Предната част е оставена отворена и е прекрасен градински кът, подходящ не само за топлите месеци, но и за зимата, тъй като би могъл да се затвори с ветробрани.

Вижте още: Разкошни екзотични цветя, които може да отгледате у дома


Градина, приютила разкоша на Ориента

Търсите ли нещо по-екзотично? Значи последното ни предложение е специално за вас. Тази лека конструкция напомня на шатра с балдахини от Близкия Изток и именно в това се крие чарът й. Тук е заложено най-вече на отворените пространства и шарената сянка. Летвите по покрива са поставени на известно отстояние една от друга, за да бъде максимално проветриво.

Убедени сме, че поне едно от нашите предложения е грабнало сърцето ви. Ако това е така, може да изберете дърводелец от списъка с регистрираните в MaistorPlus специалисти. На сайта ни ще откриете списък с професионалисти, с които може да обсъдите идеите и очакванията си, а също и пространството и бюджета, с които разполагате. Ако пък вече имате готов проект в главата си, може да го заявите на сайта ни напълно безплатно, за да получите най-изгодните условия за изпълнението му.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Мартин Петков VIP
Шпакловки, София
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Мартин Петков VIP
Шпакловки, София
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
17 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта