Перфектната лятна градина в 4 лесни стъпки

Публикувано на 06/07/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 4 041 пъти

Лятото вече е тук и всички знаем какво означава това - мързеливи следобеди, релаксиране под слънчевите лъчи, барбекюта, сладки приказки с приятели и безкрайни игри с децата, градински партита и веселие до зори. Всичко това звучи прекрасно, докато не осъзнаем, че тази идилия бързо може да бъде развалена, ако градината е пълна бъркотия! 

Точно затова тук сме приготвили няколко интересни съвета и идеи, с които градината ви ще се превърне в основното парти поле през горещото лятото. А за да бъде лятото ви още по-прекрасно и неангажиращо, озеленителите, регистрирани в нашия сайт, ще ви помогнат бързо и лесно да превърнете градината си в райско кътче, от което няма да ви се иска да се откъснете.


Външна кухня

Градините вече са се превърнали в бонус стаята за собствениците на къщи. От известно време насам има и навлизаща тенденция за увеличаване на пространството в градината с външни офис площи, малки къщички и дори кухненски помещения.

  • Откритата кухня създава перфектна лятна обстановка за хранене на открито. Това елиминира тревогите по тичането до къщата и излизането, когато обслужвате гостите си.
  • Външната кухня не само позволява на гостите ви да поемат с очите си това, което приготвяте, но също така прави процеса на обслужване доста по-лесен за домакина.

Вижте още: Да си направим кухня на открито? Прекрасна идея за топлите месеци! 

 

Вижте още Почистване на двора в няколко лесни стъпки


Мислете зелено

На човек не му трябва много, за да разбере, че зеленият цвят е винаги на мода, що се отнася до градински площи и техния интериор. Това е страхотно, тъй като можете да използвате естествената зеленина в двора. Важно тук обаче е да я оформите така, че хем да изглежда “по-диво”, сякаш сте сред природата, хем да е красива и поддържана.

  • Бонусът в двора е, че дърветата създават естествена сянка, която винаги е добре дошла, особено през лятото. Цветята пък са естествения аксесоар, от който дворното ви пространство се нуждае.
  • Ако търсите аксесоари и мебели, които да бъдат в унисон с този сезон, няма да сбъркате, ако отново заложите на зеления цвят. Независимо дали става дума за декоративни възглавници, мебели, покривки за маса или дори само кухненски аксесоари, уверете се, че зеленото присъства в летните ви планове.


Нека бъде светлина

Нека не забравяме, че светлината е от основна важност. Дори когато става дума за градинското пространство. 

  • Използвайте скрити осветители! По този начин ще “затоплите” дървесината и ще направите така, че зеленият цвят да изпъкне още повече. 
  • Не усложнявайте нещата, ако имате малка градина! Простотата може да бъде ключът към успеха, затова опитайте няколко настолни лампи или пък стилни, големи свещници!
  • Добавянето на вградени светлини под местата за сядане, ще създаде светла градина, която ще допринесе за чудесната обстановка, която се стремите да създадете.
  • Най-простите решения могат да бъдат най-добрите! Защо не направите така, че да инсталирате светлините си на външна стена? Бързо, лесно и удобно!

Виж още Най-добрите идеи за оформяне на двор


Лесни и ефективни съвети

За съжаление, не всички сме благословени с красиви пейзажи и безупречни дворни пространства.

  • Добър трик в този случай е да добавете малко цвят с няколко нови саксийни растения, да окосите и оформите тревата, макар и да не е в най-съвършеното си състояние. И в двата случая ще добавите повече простор и отворите градинското си пространство.
  • Растенията могат лесно да се превърнат в акцент, който да привлече вниманието. Така погледът на гостите ще се откъсне от други области в двора, които може би не искате да са център на внимание. 
  • Направете така, че зоната, където стои маса, да бъде фокусна точка. Нека точно това кътче диктува линията на окото на гостите ви. Сложете масата и столовете така, че погледът да пада върху най-добрите кътчета в градината ви.

Не е трудно градината ви да засияе през летните месесци. Подарете си тази хармония с природата в собствения си дом. А ако имате нужда от професионална помощ, нашите озеленители са винаги на разположение. Направете напълно безплатна заявка, сравнете резултатите и изберете най-доброто за вас!


Тагове:

Двор

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта