Как да създадем пространство за хоби вкъщи

Публикувано на 05/05/2020 от Флора Велчева | Последна редакция на 05/05/2020 | Видяно 3 721 пъти

Като деца често творим, въображението ни се разпростира в най-различни посоки, но когато порастнем, вече нямаме толкова свободно време и пространство, за да рисуваме, декорираме, шием или сглобяваме. Ако нямате маса с подходящи размери или място за съхранение, това може сериозно да повлияе на креативността ви. 

Вероятно имате повече от едно хоби, нещата ви са разпръстани из дома ви, които не само не създават желание да създавате нови предмети, но и пречат на комфорта ви. Решението е създаването на кътче, посветено на вашите любими занимания. Вижте няколко съвета за неговото създаване в следващата публикация. Ако вече сте решили как да го създадете, но имате нужда от помощ, можете да се обърнете към мебелистите, регистрирани в сайта ни. 


Рафтове, рафтове и още рафтове

Голяма част от творчеството и занаятите обикновено са съсредоточени около рисуването, така че в повечето случаи необходимите материали са химикалки, моливи и четки. Намерете перфектно решение за съхранение на тези инструменти, по начин, който ще ви помогне да сте много организирани:

  • Изберете буркани, в които да разделите различните художествени материали. Можете да монтирате дървена рамка към някоя от стените и да прикрепите бурканите към нея. Така ще спестите място.
  • Можете да приспособите пространството, така че да е удобно и за вашите деца и заедно да създавате различни красиви предмети. Поставете техните инструменти на по-ниските рафтове, а неща като пистолет за силикон и игли - на по-високите рафтове за безопасност. 
  • Всичките инструменти, пособия и дрънкулки, с които да работите, ще ви бъдат под ръка и ще бъдат видими, ако ги подредите в голям шкаф под формата на куб.
  • Независимо дали сами си правите рафтовете или ги купувате отнякъде, това ще намали времето, в което търсите определено пособие. 


Направете си стена за окачане на предметите с неправилна форма

Различни по размер инструменти с неправилна форма като клещи, листове за квилинг, създават трудности при подреждането им в кошници. За тази цел използвайте по-дебела метална мрежа, която да е здраво прикрепена за стената. На нея ще можете да окачите шишове, на които да поставите ножици, ролки с панделки, различните листове цветна хартия можете да прикрепите с щипки. Ако те са по-големи използвайте пластмасови папки, които да закачите на стената, за да съхранявате различните листове хартия.

Вижте още: 16 лесни и очарователни декорации за стена


Направете хоби пространството си удобно и функционално

За да имате максимално добър ефект от хоби пространството си, е важно предварително добре да съобразите за какво реално ще го използвате: 

  • Съхранявайте всичките си консумативи и материали свързани с творчество в една част на вашия дом и се придържайте към нея.
  • Ако предпочитате осветлението пред удобството, създайте хоби пространството в добре осветена стая.
  • Липсва ви пространство и не можете да отделите част от стаята за творбите си? Превърнете обикновен гардероб в място за съхранение на материалите, свързани с рисуване, шиене и т.н. Така няма да ви се пречкат постоянно и няма да ви е нужно допълнително място.
  • Ако имате множество хобита, дръжте предметите свързани с тях разделени. Използвайте различен рафт, чекмедже и / или цветно кодиран контейнер за всяко.
  • Определете място за предмети, които обикновено се използват във всеки проект, като ножици, лепило и пистолет за горещ силикон, и го поддържайте подредено. Съхранявайте тези предмети в леснодостъпна зона, например в чекмедже или в решетъчна система над работното ви пространство.
  • Ако сте много креативна личност помислете и за мобилно съхранение. За да използвате материалите си навсякъде, изберете преносим или подвижен контейнер, който може да организира вашите проекти и консумативи. 

Ако идеите в тази публикация ви допаднаха, но не сте сигурни дали ще се справите сами, можете да се обърнете към специалистите, регистрирани на сайта ни. Създайте безплатна заявка за проект, за да сравните различните оферти, които ще ви изпратят отзовалите се изпълнители. Предварително можете да разгледате профилите им, в които са поместени рейтинг и мнения от предишни клиенти, за да бъде решението ви максимално информирано. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта