Коледната приказка става реалност в красива къща до Лондон

Публикувано на 05/12/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 05/12/2019 | Видяно 435 пъти

Днес ви потапяме в магията на Коледа, като ви каним да разгледате един приказен дом в Съри - малко градче, намиращо се на няколко километра от Лондон. Високите тавани, просторната градина и добре проектираните стаи са само някои от основните белези, които превръщат това обикновено жилище в уютен дом. За вдъхновение дизайнерите и собствениците на жилището използват традиционния френски рустик стил, като го съчетават с по-модерния, семпъл и изчистен скандинавски. В чаровното жилище присъстват и по-смели цветове, които по елегантен начин добавят индивидуалност в него. Как обаче коледният дух присъства в дома и какви са интериорните тайни на дизайнерите, проектирали тази къща, ви показваме тук.

Ако и вие искате да обновите дизайна на дома ви, но имате нужда от професионална помощ, можете да се консултирате със специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Коридорът - лицето на дома

Коридорите и антрето са помещения, на които не обръщаме особено внимание. Това е грешна стъпка, тъй като именно тези кътчета са лицето на дома. Собствениците на къщата в Съри обаче знаят, че коридорите са от огромно значение за цялостната визия и стил на жилището.

 • При проектирането им те залагат на монохромна палитра в светли цветове, която създава илюзия за повече пространство.
 • За декор те създават стена - мини галерия, която отразява личността им и личния им почерк.
 • Визуалният интерес е предизвикан от интересната щампа и текстура на килима.
 • Коледните елементи нежно се прокрадват в лицето на традиционните за празника елементи, както и в одеялата, дискретно поставени върху пейката в рустик стил.

Вижте още: Статуетки в дома - внесете индивидуалност, изисканост и красота


Високите тавани - характерна черта на трапезарията

Трапезарията с висок таван е една от най-красивите и функционални стаи в дома. Цветовата палитра в неутрални цветове предоставя невероятни възможности за декорация. Перфектен случай, за да развихрят собствениците въображението си е Коледа.

 • Традиция на семейството е да залага на високо и голямо коледно дърво, което украсяват така, че да съответства на дизайна в жилището - семпло, но ефектно.
 • Празнични елементи се намират и около и върху масата.
 • Декорът в меко злато и свежо зелено правят тази мебел още по-красива и стилна.
 • Боровата клонка, която виси над масата пък е нещото, което безспорно прави приятно впечатление. Тя внася още повече коледен дух и магия в трапезарията.


Кухнята - малко изкушение

Кухнята е в изцяло скандинавски стил. Идеално пасва на цялостния дизайн на жилището и в същото време е красива и като самостоятелно помещение.

 • Отново налице е неутрална цветова палитра - главни герои са бялото и черното.
 • Малкият кухненски остров е не само красив, но и много функционален. Въпреки размерите си, в подножието му умело са прикрити шкафове и чекмеджета, които предоставят огромни възможности за съхранение на кухненските вещи и малки уреди.
 • Интересен акцент са бар столовете от ратан, чиито крачета са от черен метал. Те внасят интересен акцент в пространството. 

И, макар и доста малка, кухнята в това жилище е много функционална и едновременно с това красива и елегантна.

Вижте още: Интериор на малка кухня (6 кв.м.) - вдъхновяващи идеи


Дневната - елегантен рай

За дневната, семейството е заложило на по-елегантен дизайн, който да създава усещане за улегналост и стил. Тази своя идея те реализират, като отново залагат на неутрални тонове, но този път умело съчетани с по-изискани декоративни елементи.

 • Масивният полилей определено е това, което привлича вниманието и помага за желаната визия на стаята.
 • Картините, декоративните извивки под и над камината и самата камина също са сред елементите, които правят дневната едно уникално и стилно място.
 • Коледната украса също е елегантна и ефектна. Цветовете й - златно, зелено и бяло - перфектно си пасват с цветовата схема в хола, като внасят приказно усещане и дискретен празничен дух.


Спалнята - цветна, но семпла

Спалнята в тази къща е истински пример за това, че на пръв поглед взаимоизключващи се интериорни стилове, могат да си паснат идеално.

 • В тази стая присъстват скандинавския стил с неговия семпъл модерен дух, както и френският рустик стил с интересните си декоративни елементи.Леко се прокрадва и тропика със своите характерни текстури и мебели.
 • Нюансите на спалнята са много цветни, но и много семпли и елегантни. Стените са в меко розово и бяло, а спалното бельо в жълто внася сладък акцент, който се вписва чудесно в дизайна на помещението.
 • Коледният дух също е налице. Изразен е чрез деликатното присъствие на характерните за празника декоративни подаръчни кутии.


Детската стая - функционална и стилна

Личи си, че стаята е предназначена за малки принцеси. Въпреки, че и тук присъстват светлите и неутрални тонове, цветовете са внесени по стилен и деликатен начин така, че да може децата да се чувстват комфортно в своето кътче.

 • Розовото двуетажно легло - чудесен вариант за малка детска стая - спестява място, като заедно с това е и един от основните цветни акценти в стаята.
 • За функциите на стаята благоприятства и огромното бюро, монтирано по протежение на стената.
 • Плаващите рафтове служат за място, на което децата да изразяват себе си, а тапетите със закачлива щампа подсказват за детския дух.

Вижте още: Споделена детска стая


Банята - семпъл морски рай

Банята е решена предимно в синя цветова палитра. Целта - да се създаде максимално морски дух, но по по-семпъл начин.

 • Интересните акценти са факт, като те се откриват в лицето на красивата вана, която загатва за една релаксираща и уютна атмосфера.
 • Преплитането на стилове присъства и тук. Металните елементи, характерни за скандинавския стил, допълват тропическото растение, което пък си пасва чудесно с ваната в селски стил и дървените столчета, характерни за рустика.
 • Крайният резултат - едно семпло, но много ефектно помещение, което носи морски дух, елегантност и чар.

Вдъхновението ви от това красиво жилище вероятно вече е факт. Както за стил на дома, така и за атрактивна коледна декорация. Остава ви следваща стъпка - да преобразите и своето жилище. Ако имате нужда от професионални насоки, се консултирайте в доказаните специалисти, регистрирани при нас. Имате възможността да изпратите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да направете правилен избор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Hristo VIP
Строителство на сгради, София
12 извършени проекта
Ventsi
Електроуслуги, София
4 извършени проекта
АС - инженеринг 2000 ЕООД VIP
Боядисване и декорация, София
9 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
53 извършени проекта
rumen arakchiev
ВиК Услуги, София
48 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
40 извършени проекта