Споделена детска стая

Публикувано на 29/10/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 13/11/2019 | Видяно 1 484 пъти

Ако ви предстои да обзавеждате споделена детска стая, трябва да го направите така, че да бъдат всички живеещи в нея щастливи. Освен това удобството, функционалността и комфортът не трябва да се пренебрегват. Приготвили сме ви няколко полезни идеи, които ще ви вдъхновят по пътя на вашата мисия! От ключово значение е да съобразите дизайна на стаята и с желанията на вашите деца.

Винаги имате възможността да получите помощ от опитен интериорен дизайнер, който ще ви помогне. Заедно ще обмислите всяка стъпка на предстоящата трансформация и как да бъде най-удобно и красиво в детската стая! 


Ретро визия

Симетричното разположение е един от най-класическите варианти за споделена детска стая. Това позициониране предполага естествен и еднакъв вид. Изглежда добре, а и е много по-лесно, когато имате нужда по две от всяка вещ. Знаете как децата почти винаги искат нещата за своето братче или сестриче. Е, този вариант е идеален, за да спрете конфликти от подобно естество. Основният недостатък на огледалното разположение е че запълва голяма част от пространството в стаята. Ако помещението отредено за детска е по-малко, или пък прекарват повече време в игри на пода, това не е най-добрата възможност за вас.

Вижте още: Стая, която няма да омръзне на детето ви, докато пораства


Подходящи цветове за детска стая

Имате проблем с избирането на идеалната цветова схема? Ако вашите деца не могат да се съгласят за едни и същи цветове, опитайте да внесете различни нюанси на отделните кътчета от стаята.

  • Хубаво е да използвате цветове, които се комбинират помежду си. Изберете пастелни тонове или пък два ярки цвята.
  • Втори вариант е да изберете един светъл и един ярък, който ще бъде акцентиращ. Като прекрасно допълнение може да добавите най-различни декоративни елементи - възглавнички, играчки, органайзери, пердета.


Осигурете уединение

Всеки има малко нужда от време, което да прекара сам. Преградата в каквато и да е форма ще осигури такова!

  • Използвайте подвижна библиотека, с която да направите своеобразна преградна стена в стаята. 
  • Можете да заложите и на завеса. Хубаво е да бъде от по-плътна материя, за да не прозира.
  • Друга възможност е да вземете двуетажно легло, като отново за повече самостоятелност да добавите завеси. Така всяко от децата ще си има свой малък остров на усамотение.
  • Дизайнът на споделена стая може да бъде доста сложен, особено ако има връзка във възрастта или пола.

Вижте още: 5 начина да създадете перфектната учебна зона за детето ви


Детско кралство

Когато става въпрос да бъде запазен мирът вкъщи, става наистина сложно. Играта „това е мое, а това е твое“ може да бъде истинско мъчение. Като се опитате да отделите максимално пространството, ще осигурите на деца си достатъчно място за нуждите им. Определете правилата на играта още от началото. Обособете място за всяко дете, което то само да подрежда и (по-често) да разхвърля. Нека е ясно кое на кого е, за да не се стига до излишни спорове и караници.

Споделената детска стая е алтернатива за много семейства с повече от едно дете. Тя може да бъде прекрасно място, стига да знаете как да го постигнете. В успешното преобразяване на детската стая можете да получите още полезни съвети от специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в сайта на MaistorPlus. Напълно безплатно направете заявка за проект още сега и изберете между офертите, които ще получите. След като трансформацията в дома ви е приключила, дайте своята оценка за изпълнението на проекта в сайта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта