Стая, която няма да омръзне на детето ви, докато пораства

Публикувано на 17/08/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 26/09/2019 | Видяно 1 370 пъти

Чудили ли сте се по какъв начин да обзаведете детската стая, така че да не омръзне на детето ви след няколко години? Няма да усетите как бързо лети времето и малкото ви бебе се превръща в тийнейджър. Цялостно преобзавеждане на стая изисква време и ресурси. За да избегнете това, докато детето ви пораства, следвайте съветите, които ще ви дадем.

Ако ви се налага да направите ремонт на детската стая, разчитайте на доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани в MaistorPlus. Те ще ви помогнат максимално да постигнете желания резултат.


Използвайте неутрални цветове

Никога няма да сбъркате, ако се спрете на цветове, които не са крещящи и много ярки... особено когато става въпрос за стаята на вашето дете.

  • Използвайки неутрални цветове в детската стая, оставяте на малчугана да развихри своето въображение и креативност (по възможност не с пастели по стената). Според много изследвания светлите цветове могат да повлияят успокояващо.
  • Друго предимство е, че правят помещението да изглежда по-светло и широко. Много дизайнери препоръчват комбинацията между светли, меки тонове.
  • Да закачите рисунките на вашето дете е чудесно решение. По този начин и то ще бъде доволно и ще имате една наистина уникална декорация.
  • С времето, когато пораства е много по-лесно да промените всеки елемент и да създадете изцяло нова атмосфера с малко усилия. В неутралната стая имате възможността да вмъкнете цветни акценти и различни текстури.


Заменете тапетите със стикери за стена

Има много красиви тапети, но поставянето и махането им изисква време. Заменете ги със стикери за стена.

  • Има най-различни видове, също така поставянето им е лесно и бързо.
  • В зависимост от интересите на вашето дете, закупете различни според възрастта, в който се намира. Предлагат се готови, но ако искате персонализиран вариант, направете по поръчка.
  • Ако търсите по-нетрадиционен вид, използвайте светещи или 3D стикери.
  • Имате възможността да ги поставите не само върху стена, но и върху мебели, а защо не и върху тавана.
  • Когато стаята изисква промяна, стикерите се отлепват лесно и правят място на нови!  

Вижте още: Стикери за стена - красиво решение за ограничен бюджет


Обзаведете с класически мебели

Избягвайте мебели с миниатюрни размери, защото вашите деца бързо ще ги израснат. И рано или късно няма да ви вършат работа и да побират нужните вещи. Опитвайте се да купувате такива, които нямат срок на годност.

  • Инвестирането в мебели, които ще се използват дългосрочно е много по-разумно, отколкото да инвестирате в тематични и краткосрочни.
  • Вложете в красиви и класически модели, които можете да съчетавате с много и различни акценти. Вместо класическия детски сет по-добре се насочете към традиционен и функционален в бял цвят, дори комплект от масивно дърво. Това ви дава възможност да не се налага да променяте интериора на всеки няколко години.


Не инвестирайте много

Колкото повече пари инвестирате в стаята на детето ви, толкова по-голям е шансът да изпаднете в тиха лудост при разливането на сок на килима, първите капки лак за нокти по чаршафите, или рисунките върху тапетите. А това все някога ще се случи. Затова нашият съвет е да се отнасяте по-бюджетно по темата, така ще си и спестите главоболия.

  • Потърсете мебели втора употреба, има уникални находки на по-достъпни цени. Все пак децата са си деца и трябва да очакваме всичко от тях. За да бъдете спокойни и вие, и детето ви да изживее пълноценно детството си, придържайте се към този съвет.
  • Не се впускайте в излишни разходи по скъпи аксесоари и декорации. Все някога нещо ще падне и ще се счупи на съставните му части. И точно тогава не е нужно да стигате до крясъци, заради цената на предмета. 
  • Обзавеждайте разумно и практично! 

Вижте още: Как да пазарувате мебели успешно


Експериментирайте с декорацията

Декорацията е много важна за всяка стая. С нея може тотално да промените облика и стила.

  • Закачете шарени картини. Дори и да не ви харесват особено на вас, детето ви много ще им се радва;
  • Използвайте различни цветове спални комплекти, килими, любимите плюшени играчки.
  • Имате хиляди възможности за комбинации между цветове и текстури. A и е много по-лесно да смените картините и текстилните изделия в детската стая, отколкото да пребоядисвате и сменяте тапети.

Както при дрехите, така и при помещенията, аксесоарите са едно прекрасно допълнение, което може да промени цялостната визия!

Ако ви предстои ремонт на детска стая, но не сте сигурни в своите способности, обърнете се към специалистите в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Те ще ви дадат съвети и насоки как да реализирате своята идея. Единственото, което трябва да направите е да направите напълно безплатна заявка за проект. Следващата стъпка е да изберете между изпратените от тях оферти. След приключване на дейността във вашето жилище оставете оценка в сайта MaistorPlus.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта