Стикери за стена - красиво решение за ограничен бюджет

Публикувано на 01/04/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 13/03/2018 | Видяно 7 471 пъти

Стикерите за стена са лесно решение, когато искате да внесете ефектен акцент в някое от помещенията в дома си. Те са красиви, постаявят се лесно и се предлагат в много различни варианти. Могат да бъдат цветни, черно-бели, под формата на надписи или картини. С тях лесно оформяте кът, разкрасявате помещението и освежавате иначе скучна празна стена. Единственото, от което се нуждаете, е равна повърхност, за предпочитане гладко боядисана с латекс или друг вид интериорна боя. Ако имате нужда от помощ при боядисването, преди да изберете стикерите, се консултирайте с някой от нашите майстори. Те с радост ще изготвят оферта за ремонт и преобразяване на дома ви. 


Изберете най-доброто място за новата декорация

Ще ви предложим няколко красиви варианта да украсите различни помещения със стикери. Едно от най-големите предимства е, че лесно можете да ги подмените и да си създадете разнообразие, без да влагате много средства. Чудесно решение за хора, които обичат промяната, за апартаменти под наем или офиси. А в момента, в който вече не ви харесват, просто ги махате - без следи, петна и дупки в стените. Ето как да го направите стъпка по стъпка:

  • Изберете мястото. Ако вече сте избрали стената, на която ще слагате стикерите – почистете, подсушете и се уверете, че е съвсем равна. В случай че сте я боядисвали в последните три седмици – уверете се, че боята е напълно изсъхнала. 
  • Подгответе мястото и измерете прецизно разстоянията. При стикерите има два варианта - или имат конкретни размери, или можете да ги наместите според собствените си желания. И в двата случая – измерете и поставете хартиени ленти, отдалечете се и преценете дали всичко е добре подравнено.


Време е да обработите своя стикер за стена

Стигаме до следващия етап от лесната и ефектна декорация, при която обработвате самия материал, преди той да се превърне в чудесен интериорен акцент в съответната стая. Какво е необходимо да направите тук:  

  • Подгответе стикера за поставяне. Сложете го на маса или равен под и внимателно минете отгоре му със силиконова шпатула или просто кредитна карта. Идеята е да го изгладите и залепите по-лесно, без да се извие. Най-често стикерите се продават навити на руло и са леко прегънати. 
  • Отлепете внимателно част от гърба и започнете да лепите. Предварително си пригответе суха гъба за чинии, с която внимателно да минавате отгоре, за да не се получават въздушни мехури. Постепенно отделяйте и залепяйте стикера, като се придържате към предварителните очертания. Не бързайте – колкото по-прецизно поставите стикерите, толкова по-добър ще е крайният резултат.
  • Насладете се на отлично свършената работа. Накрая не забравяйте да седнете и да се порадвате на новата си придобивка.


Цветно решение за различни ситуации

Стикерите за стена са идеално решение за почти всяко кътче в дома ви. Добър избор са за общите помещения като хол и трапезария, където ще внесете интересен акцент. Също и за детски стаи, кухнята или дори като закачлив надпис в килер или спалня. Има много варианти, измежду които да изберете, да комбинирате и да създадете собствена концепция.

  • Освежете хола. Искате промяна в хола или трапезарията, но нямате възможност за ремонт или нови мебели? Изберете красива картина или колаж със снимки. Аранжирайте го по ваш вкус и ще видите как изведнъж скучната стая ще се превърне в уютно място за вас и цялото семейство. 
  • Имате празна стена - създайте вдъхновение с любим цитат. Имате празна стена, която стои някакси гола. Не искате или нямате възможност да правите дупки, да слагате рафтове или просто ви липсват идеи. В такъв случай изберете цитат, който ви вдъхновява или ви кара да се чувствате по-силни и щастливи и го сложете. Така ще можете всеки ден да минавате покрай него и ще се зареждате с енергия и позитивизъм.


Претворете скучното пространство в красива детска стая

Какво по-хубаво решение от цветни стикери, които да можете да подмените веднага щом детето спре да ги харесва или смени любимите си герои? В детската стая подобна декорация се чувства наистина като у дома си.

  • Внимателно залепете картините или надписите достатъчно високо. По този начин малките пръстчета няма да могат да ги достигнат и отлепят и ето, че с малко усилия и средства, сте постигнали прекрасни резултати.
  • Изберете предпочитан вариант за стикер в кътчето на хлапето ви. Заложете на цветни и красиви стикери, на такива, където да отбелязвате колко е пораснало детето, или пък с образователен характер – карта на света и животните например. 


Придайте личен почерк на наетия апартамент или офис

Много често, когато човек е наемател, няма възможност да променя много неща в интериора. Необходимо е да искате разрешение от собственика, тъй като все пак става дума за неговото жилище и своеволните промени са недопустими. Същото се отнася и за офис под наем. Благодарение на стикерите за стена обаче, можете да внесете личния си стил лесно, бързо и чисто.

  • Изберете стикери, които са тематични за бизнеса или характера ви. Така ще постигнете хармония, която максимално съответства на стила ви на живот.
  • Оформете уютни домашни кътове или зони за работа. Украсете стените, тавана или мебелите. Действайте смело и променяйте винаги, когато пожелаете.


Добавете цветен детайл с малко усилия

Стикерите за стена са чудена идея за почти всяко помещение, но има няколко условия, с които трябва да се съобразите.

  • Подберете подходящи размери. Важно е големината на стикерите да е съобразена с тази в помещението, за което са предназначени. Мащабните картини са красиви, но са подходящи за също толкова пространствени стени. За по-малки помещения се спрете на семпли детайли, които да представляват по-скоро акцент, вместо да привличат изцяло погледа.
  • Внимавайте част от стикерите да не бъде закрита от мебели. Това ще развали вида им и може оптически да смали стаята, която украсявате с тях. 
  • Използвайте въображението си. Експериментирайте - лесно, бързо и без каквито и да било последствия.

А ако все пак предпочитате да направите ремонт и да предприемете боядисване на стените си, преди да ги декорирате, споделете идеите си с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, а те ще се погрижат да създадат професионален проект за дома, офиса или градината ви. В рамките на денонощие получавате различни оферти, които да сравните, за да откриете най-добрата за вас. Запознавате се с бизнес профилите на изпълнителите, както и с отзиви от клиенти за предишни проекти. След реализиране на възложеното от вас, вие също можете да споделите своята оценка в сайта. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта