Невероятните и вдъхновяващи японски жилища

Публикувано на 24/10/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 05/03/2019 | Видяно 2 285 пъти

Говорейки за невероятно изглеждащите японски къщи, не може да не споменем изумителната култура, която се крие зад тях. Развитието ѝ през вековете я превръща в символ на изискани ритуали и традиционност в изкуствата. Хармоничният начин на живот е на почит в далечната страна, като това е силно застъпено в личното пространство на дома. Пригответе се да се впуснете в едно красиво пътуване, изпълнено с спокойствие, уют, лекота и минималистично докосване. Представените фрагменти от жилища са неповторими сами по себе си, а пренасянето им във вашия дом е лесно и бързо. В случай че вече сте набелязали някоя и друга идея, доверете се за изпълнението ѝ на доказаните интериорни специалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Ектериорът е очарователен и интересен

Често екстериорът остава на заден план на фона на красивите дизайни, властващи в дома. Неговата сила не бива да бъде подценявана, още повече че влиянието му създава очакване. От броя на етажите до изборът на цвят за фасадата, визията търпи една единствена промяна. Забелязвате ли деликатния покрив между двата етажа? Те неслучайно са поставени, като освен красиви, са и ефективни и позволяват на водата да се оттича по-бързо при валежи. Преходната точка между вътре и вън е характерна за японските домове. Пред топлите месеци се използват като веранда, но основната им функция е възможността за достъп от всяка част. И ако това ви очарова, почакайте само да надникнете в интериора на японските жилища, за да се насладите на многофункционалните стаи.

Вижте също: Японска къщичка, в която всеки е добре дошъл


Малката форма крие големи изненади

Често сме чували израза, че външността лъже. В този случай това се оказва неоспорим факт. Къщата е малка, синя и създава впечатление за обикновена и незначителна постройка. Оказва се обаче, че зад високите стени и стилната визия се крие неподозирана изненада - невероятен дом. Японското спокойствие в него е пренесено чрез дървения материал. Той е използван и за направата на таваните, с което се засилва хармонията и сливането с природата.

С всяка крачка по невероятната стълба се пренасяме в красива планинска хижа. Топлите нюанси в комбинация с бялото допринасят за този ефект. Обърнете поглед нагоре и се насладете на прекрасното вечерно звездно небе. Допълнително предимство е, че през деня от големите прозорци навлиза естествена светлина. Истинското очарование на модерната японска къща е комбинация от правилна подредба, интересни форми и изчистеност в дизайна и обзавеждането.


Просторът е признак на хармония

Просторът на японските домове е несравним. Хармоничността е първостепенна, а визията остава на заден план. Това не пречи добрата подредба и организационните решения да превърната голямата къща в стилно декорирано жилище. Интериорът се придържа към черното, бялото и свежото кафяво. Естественият материал се е настанил трайно в дневната и е пренесъл уюта и комфорта в нея. Връзката с природата е толкова силна, че сядайки на удобния диван, имаш усещането, че се пренасяш в тиха и спокойна гора. Чаровните лампи са окачени на гредите, а естествената светлина е достъпна, благодарение на ясно изразените прозорци. 

Вижте още: Съвети от дизайнери: Как да обзаведем апартамент в азиатски стил


Геометрията създава усещане за пространственост

Удобството е от първостепенно значение за всеки дом. Тук невероятната визия идва от изящните и нестандартни форми, които обгръщат основното помещение. Обърнат е гръб на вратите и преградните стени, които само отнемат от пространството. Дървените греди имат за цел да разчупят обстановката и да превърнат скучното помещение в очарователно. Таванът е цяло изкуство. Гредите са ориентирани в различни посоки, за да придават многопластовост. Този ефект лесно може да бъде постигнат и във вашия дом. Заложете на геометричните форми и няма да сбъркате. Изпробвайте първоначално с нещо по-малко, като шкаф или част от стената, а при приятен резултат пренесете хармоничната атмосфера върху по-голяма част от интериора си.


Банята в японския дом

Банята е другото интересно помещение, което заслужава вниманието ни. И макар дизайнът тук да е по-различен, то невероятната визия не може да бъде променена. Просторните помещения създават усещането за бягство на едно хармонично и спокойно място. Дървената вана засилва връзката с природата, допълнително подкрепена от нежните цветя, разпръснати по бялата стена. Спокойствието идва от необичайните за това помещение големи прозорци, които дават път на слънчевите лъчи. Те са на централно място и въпреки че в разгледаните японски къщи не откриваме щори или пердета, може би използванито им тук е удачно. Дървото неизменно присъства, но тактично е обособено така, че да не бъде повредено от душа.


Лекотата е ключова в японския дом

Значението на класиката остава постоянно във всички аспекти на живота. В този японски дом именно класическото разбиране за изчистени форми и невероятен дизайн е на първо място. Това се забелязва още с избора на цветове. Бялото несъмнено е най-подходящият фон за създаване на спокойствие и пространственост. За това конкретно усещане тук принос има и минималистичността, която тактично се е настанила в стилния дом. Вътрешните стълби и различните нива създават усещането за многопластовост. Заложено е на влиянието на естествената светлина, която в комбинация със семплите линии създава усещане за хармоничност.

Искате да пренесете всичко това и във вашето жилище, но не сте сигурни как да го направите? Доверете се на професионалните интериорни дизайнери, които бързо и лесно ще откриете в MaistorPlus, като заявите проект, напълно безплатно и без обвързване. До 24 часа получавате различни оферти, които да сравните, за да изберете най-подходящата измежду тях. Предварително можете да се запознаете с отзиви от клиенти, оставени в профилите на изпълнителите и така да вземете максимално информирано решение с кого да работите.  



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта