Японска горска къщичка, в която всеки е добре дошъл

Публикувано на 20/01/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 20/01/2017 | Видяно 5 127 пъти

Макар и да изглежда като декор от приказна детска пиеса, тази горска къщичка всъщност наистина съществува. Построена е от известен архитект в планинска местност в Япония и е обитавана от две жени на около 60-годишна възраст, които са приели предизвикателството да се грижат за самотните стари хора в околността. Нека заедно разгледаме интериора на тези вълшебни къщурки, а при желание да осъществите някоя от идеите, използвани за строителството им, свържете се с доказали се архитекти, които да проектират вашия неповторим дом.


Тук всеки е приет като скъп гост

Двете дами, социална работничка и готвачка, приготвят и разнасят храна на възрастни хора без семейства. Освен това те всеки ден по обяд отварят вратите на дома си и посрещат заинтригувани лица. Едно от помещенията в жилището им е пригодено за стая за гости, в която може да се пренощува.

Вижте още: Миниатюрна къщичка, пълна с изненади


Съвременни удобства с изчистен дизайн

Интериорът на горската къщичка е изключително семпъл и изчистен. В стаите има само най-необходимото, но пък вещите са подбрани с вкус, като е залагано на качеството. Така постройката, която някои оприличават на храм, разполага с модерна и добре обзаведена кухня.


Отворени пространства и много светлина

Интересното е, че всъщност този дом се състои от няколко къщички, които са свързани помежду си и всяка една от тях е отделно помещение с определени жилищни функции. Между спалните отделения и обширната баня с тоалетна няма врати или прегради, както и където и да е другаде. Тъй като стаите са свързани една с друга под определен ъгъл, в крайна сметка интимността в различните кътчета не е нарушена.


Страхотна вана с джакузи

В средата на банята е разположена уникално красива вана с джакузи, в която уморените домакини могат да релаксират, наслаждавайки се на прекрасната гледка през огромните прозорци.

Вижте още: Вентилатори за баня: Стилни предложения с модерен дизайн


Примитивна колибка или ултрамодерен дом?

Японската къщичка е истинско архитектурно бижу, което е представяно от своя създател като копие на дървените колиби, обитавани от далечните ни прародственици. Погледната и отвътре, и отвън, тя буди възхищение и желание да потропаш на вратата, за да се насладиш на гостоприемната атмосфера.

За да бъде и вашият дом желано кътче за посещения от приятели и непознати, направете освежаващ ремонт, като за целта се доверите на препоръчан професионалист. Такъв можете да откриете в MaistorPlus. Достатъчно е да опишете своя проект, без да е необходимо никакво заплащане, и ще получите оферти от доказали се майстори. В сайта ни са налични мнения от предишните им клиенти, така че ще ви бъде лесно да решите кого да изберете.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
49 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта