Миниатюрна къщичка, пълна с изненади

Публикувано на 26/07/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 27/07/2016 | Видяно 4 484 пъти

Може да звучи изненадващо, но се оказва, че по света е пълно с хора, които доброволно са избрали да живеят в изключително маломерни жилища, които обаче са обзавели с вкус и усет за практичност. Привържениците на подобен начин на живот твърдят, че щастието се крие в простите малки неща. А разполагането с огромни жилищни площи и обзавеждането им, води само до главоболия.

Ако на вас ви се е случвало да се побърквате поради факта, че домът ви е по-малък от мечтаното, предлагаме ви да хвърлите един поглед на мини-решенията, които прилага в своята подредена къщичка американката Лина Менард.

По своите размери (около 9 кв. м) жилището на Лина се доближава до категорията "фургон", но в действителност то притежава всички необходими удобства.


Всичко е подредено

Истинска гордост в дома на екстравагантната дама е стъпаловидният японски шкаф, който е закупен от хора, сметнали за твърде голяма тази мебел за собственото им жилище. Въпрос на гледна точка - за къщичката на Лина това се оказва идеално решение. В многобройните чекмеджета покрай стените на къщичката си тя държи всички свои вещи, а разчупеният му дизайн позволява на котката й да разполага с идеално пространство за разходки нагоре и надолу.

Още по темата: Осем уникални решения как да спестите място във вашия дом


Вещи в близост до тавана

Шкафовете в горната част, точно под арковидния таван, са друга приложена хитрост за допълнителни възможности за съхранение. Заради формата на покрива, тяхното присъствие не нарушава усещането за пространство.


Леглото се разтяга върху останалите мебели

Тясното легло, което се вижда в дъното до прозореца, всъщност се разтяга, намирайки опора върху поставения в близост хладилник и кухненския плот. В сгънато положение спалнята се превръща в кокетен диван с достъп до светлина за четене и красива гледка навън.

Кухненските шкафове са във формата на закачени на стената полици, а масата за хранене "се сглобява" при издърпване на едно от чекмеджетата.

Що се отнася до дрехите на Лина, те са прибрани в скрин до входната врата в органайзери в горните две чекмеджета. Обувките й се намират в едно от останалите чекмеджета, а тоалетната на котката й е скрита в най-долното чекмедже, като на неговото равнище в страничната плоскост на скрина е изрязана дупка, така че животното да може да влиза.

Каквито и функционални решения да е приложила американката, домът й все пак остава миниатюрен. Някои от триковете обаче са идейни и биха могли да се използват и в подредбата на конвенционално жилище с помощта на избран дърводелец или интериорен дизайнер. Можете да разгледате профилите на въпросните специалисти в MaistorPlus, да сравните техните оферти и да прочетете отзиви за извършваните от тях услуги.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта