Включете се в почистването на Национален парк Рила сега!

Публикувано на 05/09/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 2 251 пъти

Национален парк Рила е едно от най-големите богатства на страната ни. В него са включени 4 резервата, около 1400 вида висши растения, над 120 езера и разнообразни екосистеми. Обитаван е от повече от 170 вида гръбначни животни и близо 2900 вида безгръбначни. Разположен е на защитени територии от първа степен и много от животните и растенията са обявени за редки видове, пазени от закона.


Любимо място на много туристи

Национален парк Рила ежегодно привлича много туристи - както българи, така и чужденци. Организират се разнообразни мероприятия, преходи и туристически дейности.


Да опазим великолепието на Рила

Непрекъснатите туристически потоци в планинския парк са доказателство, че хората обичат природата, но за съжаление, много от нас забравят, че трябва да пазят и да се грижат за природните богатства.

Наблюдават се изключително неприятни последствия от някои посетители, а често гледките са апокалиптични, особено след приллючването на палаткови лагери.

За щастие, българският народ се пробужда в последните години и се появяват все повече групички активисти, които организират акции за почистване на парка ежегодно.


Включи се и ти!

В периода между 31-ви август и 6-ти септември (2015г.), организацията "За земята" провежда почистващи акции на цялата територия на НП Рила. Включването става, чрез попълване на онлайн формуляр, но датите за записване са изтекли. Въпреки това, групичките активисти все още "вършеят" из териториите на парка и се борят със замърсяванията.

Приканваме ви да дадете своя принос в почистването на НП Рила самостоятелно! Всеки може да го направи винаги, когато пожелае. Съберете приятелите си на приятен поход през уикенда и съчетайте разходката си с една полезна дейност, която ще спаси прекрасната природа в страната ни!


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
19 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта