Идеи за перфектен пролетен декор, подходящ и за Великден

Публикувано на 31/03/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 31/03/2022 | Видяно 1 086 пъти

Идва време да освежим дома си, като го декорираме според най-цветния сезон – пролетта. Освен с типичното пролетно почистване, можете и дори заслужавате да наградите себе си и дома си с красива декорация, която да внесе леко пролетно усещане и да освободи духа ви от напрежението. Естествено, перфектният декор би трябвало да може да се адаптира и към пролетните празници, а именно Великден. Днес ще ви дадем няколко идеи, които спокойно можете да използвате в декорирането както преди, така и по време на празника, а и след него. Ако имате нужда от помощ в създаването на перфектния интериорен дизайн, свържете се с някой от нашите специалисти.


Зеленото като основен цвят

През пролетта зеленото преобладава навсякъде в природата. Толкова дълго сме го чакали, редно е да го внесем и в дома си. Тревата е основен елемент в пролетния и Великденския декор. Сандъче или саксия с хубава чиста трева може да се превърне в чудесен и много освежаващ декор за вашия дом. Можете да го поставите както на терасата, така и в хола. Когато дойде Великден, можете да поставите изкуствени, а защо не и истински яйца в сандъчето, чиито шарки приятно да изпъкват сред зеленото и да създават усещането, че току-що са снесени изрисувани от някоя специална кокошка. Бихте могли да поставите и порцеланова фигурка на зайче. Едва ли има по-добре адаптиращ се декор от тревата.


Ваза с красиви цветни клонки

Скоро дърветата ще се обсипят с най-различни цветове, които с удоволствие ще искате да откъснете и да поставите като декор в дома си. Те ще ухаят приятно и ще вдъхвате аромата на пролетта винаги, когато минавате покрай тях. Ако искате още от сега да внесете пролетен дух в дома си или предпочитате да запазите природата жива по-дълго в естествената ѝ среда, винаги можете да заложите на изкуствени клонки. Те няма да окапят за няколко дни и ще бъдат винаги свежо изглеждащи. Освен това ще можете да ги използвате и следващата година. На Великден можете да направите венец от клонките и да го закачите на входната врата или просто да поставите изкуствено птиче на клонките във вазата.


Кошница или пощенски плик с цветя

Чудесен пролетен декор е кошницата, пълна с цветя. Лалетата са чудесен избор, но вие можете да използвате каквито цветя предпочитате. Аранжирайте кошницата със зелени листа, чемшир или други растения. Поставете кошницата на секцията в хола или на кръгъл стол, или малка масичка до прозореца, така че цветята сякаш да се изливат от кошницата. За да трансформирате декора във Великденски, просто поставете боядисани яйца вътре. Можете също така да направите имитация на кошница от картон, в която също да поставите цветя, но да я закачите на вратата на дома си. Така ще привлича погледите и ще добавя красив пролетен акцент. Друг интересен вариант е да поставите в обикновен пощенски плик малки цветя и да го поставите на секцията.


Къщичка-гнездо

Ако искате нещо по-семпло и не толкова набиващо се на очи, вариантът за птиче гнездо е идеален вариант за вас. За направата му ще ви трябва една дървена дъска, две равни по дължина по-дебели клонки и множество тънки клонки, които да увиете така, че да имитират гнездо. Изрежете дъската в горната част, за да придобие формата на покрив. Можете да направите и дупка за прозорче. Боядисайте я в бяло, а след това залепете двете дъски, за да оформят покрива на къщичката. След това увийте клонките и ги залепете за бялата дъска в основата ѝ. Поставете зеленина в гнездото и поставете малки Великденски яйца. Можете да аранжирате къщичката по ваш вкус. После само я закачете или поставете някъде, където ще ви е приятно да я гледате.


Буркан с цветя и яйца

Много лесен декор за пролетта и Великденските празници – използвайте по-широк буркан или дълбока стъклена саксия, в която да поставите цветя по ваш избор. На дъното, вместо речни камъчета, можете да поставите изкуствени яйца, боядисани в тематичен цвят. Така ще си направите едновременно украса за пролетта и за Великден. Ако цветята са естествени, поставете в средата на буркана или саксията прозрачна стъклена чаша, пълна с вода, а яйцата разположете отстрани. Така цветята ще могат да се напояват, без яйцата да плуват във вода.

Ако имате нужда от съвет по отношение на озеленяването, свържете се с някой от професионалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта