Изберете най-подходящите отоплителни уреди за вашия дом с помощта на Mr.Bricolage

Публикувано на 27/09/2021 от Mariya Dimitrova | Последна редакция на 17/09/2023 | Видяно 4 047 пъти

Есента дойде, студовете наближават и е време да се погрижите за отоплението на дома. Вариантите са много и за да направите правилен избор, трябва да се съобразите с вашите нужди и изисквания, както и с характеристиките на различните уреди. Но специалистите на Mr. Bricolage са насреща, за да споделят своя опит и да ви помогнат. Може да разгледате техните предложения за отопление през студените месеци тук.


Отопление с електрически уреди

 

Отоплението с електричество е ефективно, бързо и чисто. На пръв поглед може да ви звучи доста скъпо, но последните модели отоплителни уреди на ток са енергоспестяващи и могат да затоплят добре с малък разход на електроенергия. 

Освен всичко останало, отоплителните електрически уреди се монтират лесно и могат да се използват както в нови, така и в стари жилища, дори без нужда от ремонти. Единственото, което трябва да направите, е да имате свободен контакт и достатъчно свободно място около уреда. 

Видовете електрически уреди са: мобилни и стенни конвектори, електрически камини, печки с вентилатор, маслени или лъчисти радиатори, печки за баня.

Изключително красиви и ефектни са електрическите камини, в които сякаш горят истински пламъци. Те дават възможност да се наслаждавате на уюта на огъня, без да имате нужда от газова инсталация или пренасяне и почистване на дърва и въглища. Обикновено се монтират на стената и изглеждат като реални вградени камини.


Отопление с камина

 

И тъй като сме на темата за камините, нека погледнем предимствата на истинските камини. Няма спор, че топлината от живия огън е различна, а гледката на пламъците е изключително уютна. Вариантите, сред които да избирате, са:

  • Камина с пелети – тя е икономична, екологична и лесна за обслужване. Коефициентът ѝ на полезно действие е цели 95%, зарежда се веднъж на 1 до 3 дни и се почиства за секунди. Сама се пали и угасва, за да поддържа предварително зададена температура.

  • Камина на твърдо гориво – тя иска повече обслужване, но само тук можете да наблюдавате красотата на истинския, жив огън. Ако има водна риза, към която да свържете радиатори, ще можете да отоплявате цялото жилище.

  • Горивна камера за вграждане – това са камери, които можете да вградите в стената и да добавите декоративна облицовка за още повече уют.

За да намерите най-подходящата камина за вашия дом, ви съветваме да се доверите на Mr.Bricolage


Отопление с пелети

 

Пелетите са екологично и икономично решение за отопление на целия дом. Те са в състояние да произведат 2 пъти повече топлина от дървата, по-лесни са за складиране (и заемат по-малко място), добиват се от възобновяеми източници и са неутрални по отношение на въглеродния диоксид (СО2). Освен всичко останало, не отделят черен дим, така че стъклените вратички остават винаги чисти, за да наблюдавате пламъците. 

В Mr.Bricolage предлагаме разнообразие от пелети: от иглолистна или широколистна дървесина, с различни класове влажност и пепелно съдържание.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта