Как да изберем най-добрия басейн за градината?

Публикувано на 30/07/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 01/09/2021 | Видяно 10 247 пъти

 

Температурите навън се покачват, слънчевите лъчи стават все по-жарки… Лятото е тук. И макар че топлите месеци са толкова любими на всички, понякога ни се иска да избягаме от горещините. Да се разхладим, да отпочинем и да се насладим на безгрижието. Чудесен начин да се спасим от жегата, е да си създадем малък домашен оазис. Нужни са ни само двор, басейн и желание да сътворим едно наистина прекрасно кътче, което да ни даде усещането, че сме на така жадуваната ваканция.

Басейнът, освен красиво и практично допълнение към двора, може да бъде и чудесна фокусна точка, която да събира край себе си цялото семейство. Децата обожават игрите във водата, а за по-големите тя със сигурност е предпочитано спасение от горещината. 

Въпросът, който вълнува всеки, решил да се сдобие с басейн, е какъв да избере. На пазара се предлага изключително богато разнообразие от басейни. В това може да се уверите и веднага щом разгледате сайта на Mr. Bricolage, където ще откриете различни видове басейни и аксесоари. Намират се такива както за по-компактни дворове, така и за по-мащабни и обширни пространства. Но кой е подходящият за вас и вашия дом?

Отговорът на този и още важни въпроси ще откриете в следващите редове.


Надуваеми басейни

 

Надуваемите басейни са чудесн избор, ако търсите басейн за по-малко дворно пространство. Басейните от този тип са с много компактни размери и отлична цена. Монтират бързо и лесно, което ги прави добър вариант, ако сте от хората, които не използват басейна често или продължително. Още едно предимство на надуваемите басейни е, че са лесно преносими. Спокойно могат да бъдат прибрани в чанта или багажника на автомобила. Монтажът им се случва за минути. За целта е необходимо единствено да се надуе горния пръстен на басейна. Щом се напълни с вода, пръстенът се издига нагоре и оформя басейна. Препоръчваме да инсталирате басейнът в близост до водоизточник (маркуч) и до външен електрически контакт, където да включите филтриращата система. 

Лек недостатък на надуваемите басейни е, че се пукат и късат по-лесно. По-големите басейни е добре да бъдат поставяни върху равен, добре почистен от клони, камъни и други елементи, предполагащи разкъсването им предмети,  участък от градината. Хубаво е и участъкът да няма наклон, тъй като водата би могла да се излее от басейна.


Басейни с тръбна конструкция

Подобно на надуваемите, басейните с тръбна конструкция са също толкова подходящ избор за семейства с малки деца, които искат да осиигирят на себе си максимален комфорт, а на малчуганите си - безгрижни игри. Размерите им позволяват да бъдат инсталирани както в по-малки, така и на по-обширни градини. А монтажът им е не изисква много време и усилия. Материалът, от който са изработени стените и пода на басейна, осигурява изключително добра стабилност, устойчивост и продължителност на живота на продукта. Въпреки че трипластовият PVC материал, от който са изработени стените и пода, дават добър баланс и твърдост на басейна, е добре да по поставите на равен участък, почистен от камъни и други причиняващи неудобство предмети. Също като надуваемия, басейнът с тръбна конструкция, е препоръчително фа бъде монтиран близо до водоизточник и външен контакт.


Басейни с метална конструкция

 

Басейните с метална конструкция са идеален вариант за вас, ако, освен че обичате да разпускате и да се разхлаждате в басейна, се радвате и на плуването и с удоволствие бихте направили няколко сължини. Този тип басейни могат да бъдат с наземен или вкопан монтаж. Изработени са от PVC фолио, което ги прави устойчиви на различни климатични условия. Гладката повърхност на басейна пък прави развитието на водорасли по стените на басейна по-трудно. Именно поради този факт разходите за препарати за поддръжка на водата не са големи. Предимство на този тип басейни е и гъвкавата им конструкция, благодарение на която опасността от спукване на басейна е почти липсваща. Материалът, от който са изработени басейните, позволява да бъдат разположени навсякъде, без да е нужно да бъдат деинсталирани през зимните месеци. 

Незначителен недостатък на басейните с метална конструкция е по-бавното им монтиране в сравнение с предните два вида басейни. За сметка на това пък инсталацията е в пъти по-лесна, ако сравняваме този тип басейн с изграждането на бетонен такъв. Надземната инсталация се случва в рамките на няколко часа, а тази на вкопаните басейни отнема не повече от седмица-две.


Детски басейн

 

Със сигурност едни от най-големите любители на водните забавления са най-малките. И за да им осигурим едно наистина приятно лято, е добре да помилим какъв басейн би бил най-подходящ за тях. А ето и кои са критериите, според които да направите информирана покупка на детски басейн:

Дълбочина и размер

В зависимост от възрастта на мъниците, се определя дълбочината и размера на басейна. Например ако детето е на възраст година и половина-две, то трябва да изберете плитък басейн – в диапазона 15-20 см. Ако малчуганът е на 3 години, басейнът не бива да е по-дълбок от 40 см.

Вид

На пазара се предлагат няколко вида детски басейни – надуваем, такъв с надуваем борд и сглобяем басейн. Хубаво е да знаете, че за различните възрасти деца, се препоръчват различни басейни. За най-малките могат да бъдат открити надуваеми басейни в най-разнообразни форми и размери, които освен всичко са и много лесно преносими. Ако избирате басейн за малко по-голямо дете, е добре той да бъде качествено обезопасен, да има широки надуваеми стени и задължително надуваемо дъно.


Джакузи – гаранция за райско преживяване

Градината е онова кътче от дома, което действа райски на душата. А надуваемите джакузита са достъпен и лесен начин да постигнем максимално блаженство. Освен че е много приятен, водният масаж благоприятства и физическото ни състояние - засилва външната реакция на кожата от външни влияния и се бори с телесните мазнини. А ето и още някои от предимствата на надуваемите джакузита:

- Инсталират се лесно и бързо. И могат да бъдат поставени както на открито, така и на закрито.

- Повечето модели надуваеми джакузита разполагат с вграден нагревател за вода, което позволява тя достигне до температура 40 градуса.

- Повечето джакузита са с вградена филтрираща система, което гарантира постоянна чистота на водата.

- Надуваемите джакузита са изработени от трипластов материал а армирана мрежа, което ги прави устойчиви във времето и допринася за дългия им живот.


Как да организираме пространството около басейна?

Създаването на оазис в любимата градина е простичка задача. Все пак обаче има тънкости при организацията на пространството около басейна, които е добре да знаем.

- Сянката е най-добрият приятел на качествената лятна почивка. Всяка градина има нужда от сенчесто пространство, а най-лесният начин да осигурим такова е с чадър, навес или шатра.

- Уединението е важно. За да си осигурим кътче само за себе си, е добре да помислим как по красив начин можем да създадем райско местенце. Добра идея е да обградим басейна с живи плетове, растения или саксии.

- Удобството е от значение, когато искаме да релаксираме пълноценно. Затова е хубаво да изберем практични и комфортни градински мебели. Най-добрият вариант са шезлонгите. Повечето от тях са с регулируеми дръжки и облегалки, което дава възможност за допълнителен комфорт.

Избортъ на подходящ басейн е занимание, което изисква не малка предварителна подготовка. В лицето на Mr. Bricolage можете да намерите доверен съветник и добър партньор в избора както на басейн, така и в този на аксесоари и почистващи препарати и филтриращи системи за него. Магазините на Mr. Bricolage изобилстват от качествени продукти за вашия летен градински рай. Как да поръчате и закупите басейн или други качествени продукти от веригата вижте тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта