Детски басейн

Последна редакция на 03/05/2024 от Станислава Матеева

 

Със сигурност едни от най-големите любители на водните забавления са най-малките. И за да им осигурим едно наистина приятно лято, е добре да помилим какъв басейн би бил най-подходящ за тях. А ето и кои са критериите, според които да направите информирана покупка на детски басейн:

Дълбочина и размер

В зависимост от възрастта на мъниците, се определя дълбочината и размера на басейна. Например ако детето е на възраст година и половина-две, то трябва да изберете плитък басейн – в диапазона 15-20 см. Ако малчуганът е на 3 години, басейнът не бива да е по-дълбок от 40 см.

Вид

На пазара се предлагат няколко вида детски басейни – надуваем, такъв с надуваем борд и сглобяем басейн. Хубаво е да знаете, че за различните възрасти деца, се препоръчват различни басейни. За най-малките могат да бъдат открити надуваеми басейни в най-разнообразни форми и размери, които освен всичко са и много лесно преносими. Ако избирате басейн за малко по-голямо дете, е добре той да бъде качествено обезопасен, да има широки надуваеми стени и задължително надуваемо дъно.

Свързано:

Как да изберем най-добрия басейн за градината?