5 трансформации на балкон, които ще ви заредят с настроение през цялата година

Публикувано на 29/05/2020 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 29/05/2020 | Видяно 5 041 пъти

Винаги като дойде лятото се сещаме и за най-малката част от жилището си – външния балкон. И макар и никога да не остава време и бюджет за него, балконът ни е жизнено необходим, за да можем да се възползваме от хубавото време на открито.

В тази статия ще ви покажем пет трансформации на балкони, които се фокусират върху икономичните ремонти с голям ефект. Как с малко средства да постигнем възможно най-голямо въздействие и защо е важно да бъдем концептуални? 

За да бъдем стилни, всяка промяна в дома ни е редно да започне с проект. Ако все още нямате такъв, но имате идея да реновирате балкона си, то може да се консултирате със специалистите, регистрирани при нас. 


Освежаването има значение

Понякога, дори самият вид на ръждясалия парапет на терасата може да ни възпре от това да предприемем ремонт. Независимо от това, дори едно икономично освежаване до 300 лева би променило съществено пространството и би ни дарило с нова зона за релакс, уют и място за прекарване на време на открито.

Винаги можете бързо и лесно да освежите балкона си с:

  • Боядисване на металния парапет в по-светли тонове;
  • Полагане на подово покритие с готови паркетни модули;
  • Монтиране на дървена вертикална решетка за цветя;
  • Озеленяване чрез нови саксии и растения;
  • Разполагане на сгъваем шезлонг и декоративни възглавнички за релакс и настроение.

Така в пет прости стъпки, позабравената тераса вече е готова за новия сезон и е разширила дома с ново място за почивка сред цветове и зеленина.

Вижте още: Как да превърнем малкия балкон в лайфстайл решение с нисък бюджет


Сложете ново подово покритие

Подовата настилка на балкона може съществено да подобри неговия облик.

  • За целта, големите вериги магазини отдавна предлагат сглобяеми паркетни покрития, които освен че са лесни за поставяне са удобни и с това, че са преносими. Така, ако имате планове в даден момент да се преместите на друго място, то нищо не ви възпира да вземете разглобяемите модули със себе си.
  • Трансформация на малък градски балкон може да стане реалност единствено чрез ново модулно подово покритие.
  • Постигане на контраст между тъмни цветове и бяло води до постигане на коренно нов и модерен изглед. Нещо повече, балконът се превръща в естествена част от дома и може да се използва както за сутрешно кафе, така и за гости.


Бъдете креативни в облицовката

Съвременните строителни материали днес предлагат широки възможности, от които да подберем най-лесно приложимото за себе си. Такъв вариант е декоративната облицовка за стена, която просто се залепва върху избраното пространство.

  • Трансформацията на пространството може да бъде постигната предимно с декоративна облицовка, имитираща римска мозайка в синьо.
  • Към нея чудесно допълнение са дървена наземна етажерка, обособено място за сядане и нови цветя. Така празната тераса вече има нови подобрени функции, артистичен декор и много свежо излъчване.
  • Подобен проект е супер лесен за изпълнение и е подходящ за любителите на подобренията от типа „направи си сам“.


Цялостна реконструкция за нова визия и гледка

Ако желаете обаче драматична промяна на стила и постигане на допълнителен ефект като например максимално възпозване от гледката, с която разполагате, то може би е добре да се обърнете към фирма.

  • На проекта по-горе може да се види как новият дизайн съществено разширява пространството на терасата със залагане на отворен модерен стил, изцяло ориентиран към подчертаване на панорамната гледка.
  • Последната е допълнително отворена чрез премахване на дървените греди, които преди това я препречват и създават чувство на схлупеност.
  • В допълнение, новата мека мебел и цветя засилват усещането за стил и създават допълнителни условия за максимално наслаждаване на разкрилата се шир.

Реновирането на терасата е особено подходящо за летния сезон, когато топлите летни вечери допълнително ни мотивират за това. Промяната на откритото ви помещение може да бъде постигната с няколко прости, но съществени обновления, които не изискват огромно капиталовложение. Независимо от това, ако имате нужда от съдействие, не се колебайте да потърсите специалистите, регистрирани в платформата на MaistorPlus. По всяко време може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.


Тагове:

Балкон

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта