Много стилове и ексцентричност, събрани в един апартамент

Публикувано на 30/01/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 30/01/2020 | Видяно 516 пъти

Днес ще се потим в интериора на красив, пъстър и много стилен апартамент в Бристол - градче във Великобритания. Жилището е четиристайно, а това, с което е спечелил любовта на собствениците си са не само модерният интериор и екстериор, но и това, че е енергийно ефективен.

Жилището се оказва перфектното поле за реализирането на най-смелите мечти на собствениците. С помощта на интериорни дизайнери, те създават пространство, което преплита множество цветове и стилове по елегантен и ненатрапчив начин.

Характерни за бристолския апартамент са електриковите нюанси, съчетавани по уникален начин с различни неутрални цветове - бяло и различни тонове сиво. Също се наблюдават щрихи от скандинавския интериорен стил, примесени с такива от винтидж стила. Разбира се, за да бъде този дом и модерен, в него налице са много елементи, които допринасят за устойчивото развитие и енергийната ефективност. А какви още изненади крие този пъстър апартамент и как да ги приложите и във вашия дом, ви показваме тук.

Ако пък вече имате идеи за това как искате да изглежда жилището ви, но не сте сигурни дали те биха могли да се реализират в наличното ви пространство, потърсете помощ, като се консултирате с интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. 


Дневната - индивидуалност във всичките й форми

Въпреки не малката си квадратура, холът се превръща в най-уютното кътче на дома. В него в синхрон съществуват не само хармонията и спокойствието, но и шарената индивидуалност на хората, които го обитават. 

 • Основната цветова гама в дневната, както и целия дом, е комбинация от неутрални цветове с по-ярки такива. В хола стените са в два различни нюанса на сивото, които обаче се съчетават перфектно. За да се внесе цвят, са използвани различни декоративни елементи в по-дръзки тонове. 

 • Цветът и пъстротата могат да бъдат открити както под обичайната си в един дом форма - като декоративни възглавници, така и в по-нестандартна такава. Пример за това са интересните шкафове, ръчно измайсторени от собственичката на дома. Те са закупени от антикварен магазин, а след това са напълно преобразени така, че изцяло да отразяват креативната същност  на новите си притежатели.

 • Пъстрота и дързост могат да бъдат намерени и в картините и различните произведения на изкуството, окачени по стените. Налице са както такива, които репрезентират Ренесанса, така и такива, които отразяват модерното изкуство. 

 • Не остават незабелязани и растенията. Както вече споменахме, собствениците на това жилище се стремят то да е и енергийно ефективно, а зелените растения несъмнено помагат за изпълнението на тази мисия. Те са не само декоративен елемент, който служи като обединяващо различните стилове звено, но и по естествен начин  допринасят за чистия въздух в дневната. 

Вижте още: Цветовете в дневната или как да поиграем с боята в сърцето на дома


Кухнята - нов прочит на една вечна класика

В дизайна на този апартамент дръзките, ярки цветове са използвани дори в кухнята. В това помещение обаче те присъстват по по-деликатен и семпъл начин. Те са простичък щрих, който внася много пъстрота и свежест и допълва съвременния облик на кухнята.

 • Основните цветове, използвани в това помещение, са белият и бежовият. Те присъстват както под формата на мебели като столове, шкафове и маса, така и по стените.

 • Ярката индивидуалност на собствениците на жилището в кухнята може да бъде открита в декоративните елементи. Те са цветни, с интересни щампи и необичайни текстури. 

 • За акцентна точка в тази стая е избрана високата маса и придружаващите я столове. Те образуват своеобразно островче, което пленява със семплите си, но заедно с това дръзки украшения и цветове. 

 • За да бъде пъстрата картина завършена, в кухнята е обособена и трапезария с необичаен вид. В нея вместо добре познатите столове и маса, присъстват диван и фотьойл. Целта е да се даде нов, по-смел прочит на една вечна класика. Новият, модерен облик освен повече удобство, носи и много свежест и визуален интерес в стаята.


Спалнята - цветен уют

Кой каза, че една голяма спалня не може да бъде и много уютна? 

 • За да се смекчи големината на помещението, и стените, и таванът са боядисани в тъмни цветове. Именно по-тъмните нюанси създават илюзията за повече компактност. 

 • Цветната същност на собствениците на жилището, в което се намира тази спалня, отново може да бъде намерена в декорациите. Те са отново са дръзки, но някак ненатрапчиви. Произведенията на изкуството, въпреки различните си стилове, умело си пасват както едно с друго, така и с цялостния интериор и цветова палитра на спалнята. 

 • Впечатление прави един специален елемент, а именно декоративният елемент, който представя инициалите на хората, обитаващи спалнята. Той внася както индивидуалност, така и нотка романтика. 

 • За да не бъде стаята прекалено тъмна и меланхолична, на помощ идва дизайнът на леглото и нощните шкафчета. Тяхната дървесна текстура внася мекота в спалнята и умело смекчава меланхолията, която съпътства по-тъмния интериор. 

Вижте още: Как да оползотворим мястото в малката спалня


Стая за гости - нежна пъстрота

Мотото, под което е обзаведена тази стая е “Прави го така, че ти да го обичаш.”. Собствениците не робуват на чужди идеи и желания и затова гостната стая е може би една от най-цветните в дома.

 • Смелата стенна текстура не само допринася за цветовото богатство в стаята, но и го прави по много стилен, нежен и елегантен начин. Светлите розови нюанси перфектно хармонират с по-тъмните такива. Бялата украска пък внася визуалния интерес, който е необходим във всяка стая.

 • Леглото във винтидж стил пък добре се комбинира с нощното шкафче, чиито облик е характерен за скандинавския интериор. 

 • Декоративните елементи в неутрални тонове пък правят така, че помещението да не изглежда кичозно, а напротив - много стилно и изпълнено с нежност.


Банята - цвят, цвят, цвят

Едва ли ще ви изненадаме, ако кажем, че и тук пъстрите цветове са основата, около която се гради интериора.

 • Въпреки компактните си размери, банята се превръща в истински малък оазис, в който човек може както да разпусне, така и да се зареди с нови сили. Цветовата палитра, изцяло решена в ярки цветове, със сигурност допринася за това.

 • Съчетанието между различни принтове и текстури е налично и в банята. Яркият тапет с интересни декорации, характерни за винтидж стила, майсторски се комбинира със сивия плочков гръб, който допринася за функционалността в помещението. 

 • Необичаен за една баня елемент определено са произведенията на изкуството, окачени по стените. Въпреки нестандартността на това решение, то е добро, тъй като пасва на цялостния интериорен стил на апартамента.

Не е тайна, че всеки дом се нуждае от красив интериор, съобразен с личните вкус и предпочитания на собственика му. За да създадете и вие атмосфера, която пасва на вас и вашия характер и заедно с това да е стилна и приветлива, се свържете с интериорните дизайнери, регистрирани в сайта ни. Те не само ще се съобразят с всяко ваше желание и ще ви дадат професионални насоки, но и ще направят едно уникално пространство, в което да се чувствате идеално. Още сега може да направите напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа ще имате готови оферти, които да сравните и от които да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

АС - инженеринг 2000 ЕООД VIP
Боядисване и декорация, София
9 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
3 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД VIP
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
traqn
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Сухо строителство, София
14 извършени проекта
Богданов
Боядисване и декорация, София
1 извършен проект