Дневната - индивидуалност във всичките й форми

Последна редакция на 26/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 689 пъти

Въпреки не малката си квадратура, холът се превръща в най-уютното кътче на дома. В него в синхрон съществуват не само хармонията и спокойствието, но и шарената индивидуалност на хората, които го обитават. 

  • Основната цветова гама в дневната, както и целия дом, е комбинация от неутрални цветове с по-ярки такива. В хола стените са в два различни нюанса на сивото, които обаче се съчетават перфектно. За да се внесе цвят, са използвани различни декоративни елементи в по-дръзки тонове. 

  • Цветът и пъстротата могат да бъдат открити както под обичайната си в един дом форма - като декоративни възглавници, така и в по-нестандартна такава. Пример за това са интересните шкафове, ръчно измайсторени от собственичката на дома. Те са закупени от антикварен магазин, а след това са напълно преобразени така, че изцяло да отразяват креативната същност  на новите си притежатели.

  • Пъстрота и дързост могат да бъдат намерени и в картините и различните произведения на изкуството, окачени по стените. Налице са както такива, които репрезентират Ренесанса, така и такива, които отразяват модерното изкуство. 

  • Не остават незабелязани и растенията. Както вече споменахме, собствениците на това жилище се стремят то да е и енергийно ефективно, а зелените растения несъмнено помагат за изпълнението на тази мисия. Те са не само декоративен елемент, който служи като обединяващо различните стилове звено, но и по естествен начин  допринасят за чистия въздух в дневната. 

Вижте още: Цветовете в дневната или как да поиграем с боята в сърцето на дома

Свързано:

Идеи за мебели Много стилове и ексцентричност, събрани в един апартамент