Пролет вкъщи - реновиран и декориран апартамент в София

Публикувано на 06/11/2018 от Екатерина Димитрова | Последна редакция на 06/11/2018 | Видяно 3 331 пъти

Днес ще ви представим един великолепен апартамент в София. Реновиран и декориран от млада българска дизайнерка, внесла изключително много свежест в интериора, добавяйки щипка индивидуален подход в изпълнението на проекта. Реализацията самата авторка е нарекла "Пролет". Разгледайте този прекрасен дом, обзаведен с много вкус, неповторим стил и цветна свежест. Ако и вие сте в процес на реновиране на вашето жилище, ако искате то да има собствен стил и дух, намерете своя дизайнер измежду  269 интериорни дизайнери и архитекти, регистрирани в сайта ни.


Обединено пространство за кухнята,трапезарията и хола

Обединявайки двете помещения на бившата кухня и всекидневна, жилището получава общо пространство, в което се оформят трите активни точки на семейството. С цел запазване на конструкцията остава носещата колона, която се превръща и в един от акцентите на помещението. Тя е разделител на двете основни точки - мекият кът и трапезарията. Следвайки стила, дизайнерът облича стената зад дивана в сатенени тапети в барокови фигури, които биват комплиментирани от курнизите около прозорците. Цвета е светъл беж, което хармонира с цвета на гнайса на колоната. За подовите настилки, собствениците и твореца са се спрели на ламиниран под в дървесен цвят, отново в светли тонове. Три акцента авторката на този дом мултиплицира във всяко помещение:

  • Небе - синьо, във всичките му пролетни нюанси;
  • Нарцис - наситен и ярък жълт цвят, като слънчеви петна сред стаите;
  • Поляна - флорални десени с весели зелени нотки.

Геометрията също присъства като композиционна връзка в целия дом. В конкретното помещение килимът също има роля на свързващо звено, което обединява цветовия стил и геометрията. Подбран е в рисунък на множество триъгълници, в които присъстват основни за интериора цветове. Креслото и ъгловият диван са в неутрален светло сив цвят, като дизайнерката впръсква пролетния дух с декора от възглавнички в наситено жълто и цветна градина. Същите две възглавнички присъстват и в трапезарията, комбинирани от покривка с флорален десен върху бялата дървена маса.

Прочети още: Стилен варненски апартамент впечатлява с интериор на световно ниво


Пролетно настроение и барок в кухнята

Кухненската част от общото помещение спазва общия стил на жилището, смесила бароковата орнаментика с обрания съвременен стил и неговата практичност. Ако се загледате в тази кухня, тя буквално е разделена на две. Оперативната част на плота с вградената фурна и плочата за готвене, в комбинация с изчистени шкафове без декорация. На цялата стерилност обаче, идва кухненският плот и гръб от травертин с жълта жилка. Веднага под прозореца , като че ли да улови слънчевите лъчи, е инсталиран миндер с меки възглавнички в основните - небе, нарцис, поляна. На трикрилния прозорец е поставена римска щора във флорален десен. Свежо, весело, пролетно. Под миндера всъщност пространството е организирано с шкафове, така че всичко  в тази кухня да бъде, освен красиво, и практично.

Таванът следва стила на цялото помещение с барок корнизи и вградено лед осветление. Подовата настилка не е диференцирана и спазва линията на общото помещение – ламинат в дървесен цвят. Бароков стол до малкия барплот обединява кухнята с трапезарията. Дизайнерката е подчертала синьото в дограмите и на кухнята, и на трапезарията, което засилва усещането за жизнерадост в този прекрасен свеж дом.


Родителската спалня – финес, нежност, стил

Родителската спалня носи общия стил на жилището и в избора на обзавеждане, и в цветовата гама. Тук също не е забравена геометрията, която стилизира жилището. Пердетата са избрани в два ката:

  • Първи - прозрачни, ефирни, нежни, светло сини;
  • Втори - плътни, обрисувани в познатите ни вече триъгълници и ромбове в бежово.

Нищо от акцентите, характеризиращи този апартамент, не е пропуснато от дизайнерката. Спалнята е с типичният за барока мек гръб в сиво, като акцента е поставен на двете възглавнички с фигури, които откриваме в дизайна на всяко помещение. Ако искате да създадете свой стил у дома, непременно повтаряйте някои елементи в различните помещения. Разбира се, трябва да избягвате натрапчивостта и монотонното присъствие на едни и същи предмети. Опитайте да откриете оригиналното им присъствие в различни варианти. В конкретният случай, дюшемето е наредено в „рибна кост“, като формира триъгълници, чиято геометрия умело е пренесена и на завесите. Обърнете внимание на нощната лампа – ще я видите отново и в детската стая, но в различен дизайн. 

Вижте още: 4 нюанса на синьото в спалнята


Синя пролет в родителската тоалетна

Санитарният възел към спалнята на родителите успява да възпроизведе всички елементи, чрез които дизайнерката е изградила стила на дома. Стената вляво е  облечена във фаянсови плочки с познатите фигурални ефекти в бежово и кафяво. Пода е в гранитогрес в дървесен тъмен цвят, в същата тоналност е и плота под мивката – камък, тъмен мрамор. Отсрещната стена е в сиво-син фаянс, а между тези две стени, като част от небесните елементи в останалите стаи, са поставени небесно сини плочки на вълни. Прекрасен начин да индивидуализираш предназначението на това помещение. Оригинален поглед и изключителна креативност, събрана в два квадратни метра. Огромното огледало с мраморна рамка с цвета на плота точно фиксира средата на стената и отразява светлината от висящия конусовиден лампион. Тоалетната чиния и мивката са в овални форми, които създават мекота в малкото пространство.


Детската стая – весела, пролетна и практична

В детската стая на семейния апартамент пролетта е нахлула с цялата си свежест и веселост. Помещението е тясно и дълго, което не позволява използването на ъглови легла, ето защо, дизайнерката и тук е проявила своята креативност, разполагайки необходимите полици и чекмеджета над успоредно поставените детски легла. Пространството се обединява от чисто бял комод, който побира доста от облеклата на двете деца. Ето и тук виждаме издължения силует на дизайнерската лампа от родителската спалня, но с подходящия за децата дизайн.

Висящите полици и чекмеджета са с абсолютно изчистени линии и симетрични форми, но върху им е опънат онзи добре познат бароков корниз. Над всяко от леглата се разполагат по 4 слънчеви жълти полици. Едната от стените е облечена в сатенен тапет, отново с барокови фигури. Детските легла са в небесно синьо и бежово, като хрумката за текстилни джобове отстрани е невероятно практична и оригинална. Отново декорирани с възглавнички, леглата са и с повдигащ механизъм, под който има достатъчно място за прибиране на вещи.

Виж още: Изкусни дизайнерски подходи в обзавеждането на юношеските стаи


Общия санитарен възел в кафяво и бежово

Общата баня с тоалетна акцентира върху геометрията и земните тонове. Решена изцяло в бежово-кафяви цветове, изглежда уютна и удобна. Пространството е тясно и дълго и за да компенсира липсата на ширина, дизайнерката е избрала за него фаянс на триъгълници в различните нюанси на бежовото – от най-светлите, до най тъмните му варианти. Получила се е интересна цветна мозайка. Вратите на шкафа за баня под огледалото са изрязани в същия рисунък като различните дебелини на PVC-то създават оригинален релеф. Мократа част на банята е отделена зад стъклена преграда, която не позволява на водата да навлиза напред. Красива керамична мозайка отделя мястото за душа и допълва общата картина. Подовата настилка е фаянс с дървесна украска в по-тъмен тон. Ето как с различните покрития по стените можем да избягаме от монотонността на малкото помещение и да го разширим оптически. 


Антрето – малко, но със стил

Апартаментът разполага с малко антре, ето защо дизайнерката е решила този проблем с огледална врата на детската стая. Осигурен е компактен вграден гардероб в бежови цветове с небесно синя ниша в него. Разположен непосредствено до огледалната врата, той се мултиплицира и създава оптично представа за двойно по-голямо пространство. Огледалото е точно срещу хола от който влиза богато светлина и се отразява в него. Създава се впечатление за просторно антре, което всъщност представлява изцяло оптическа измама. В малкото ъгълче между гардероба и вратата на общата баня е поставена табуретка в наситено син цвят, с характерните барокови орнаменти. Шест ковани стенни закачалки осигуряват място за връхните дрехи.

Правилните интериорни решения са ключ към вашето красиво и модерно жилище. Спрямо площ, разположение, осветеност, е важно да се съобразят стил и тенденции, за да се постигне хармония и завършеност в обзавеждането. В MaistorPlus откривате точните архитекти, професионалисти по вътрешно обзавеждане. Разгледайте конкурентни оферти в отговор на ваше безплатно запитване, попълнено и изпратено чрез платформата ни. Правите свободен избор, съобразен със специфичните ви изисквания. Заявете проект за интериорен дизайн сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта