Изкусни дизайнерски подходи в обзавеждането на юношеските стаи

Публикувано на 17/10/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 17/10/2017 | Видяно 6 342 пъти

Проявата на въображение е добра идея при обзавеждането във всяка стая, не само в детската. Това обаче е помещението, което изисква да отделите специално внимание на мебелите и декорациите, тъй като те трябва да бъдат едновременно практични, удобни и да провокират творческия потенциал на всеки тийнейджър. Затова сме ви подбрали няколко много оригинални дизайнерски предложения, които порасналите ви деца ще обикнат от пръв поглед. Разгледайте ги заедно и помечтайте, а когато решите да пристъпите към осъществяване на мечтите - има на кого да разчитате! Доказаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus, са винаги до вас за реализирането и на най-смелата интериорна идея!


Поп-арт интериорът винаги ще бъде на мода

Минималистично обзавеждане с артистични акценти, разчупен полилей, голяма монохроматична картина и интересна концепция от мебели. Всичко се обединява по един съвършено хармоничен начин, така че финалната визия да не е нито натрапчива, нито претрупана, а креативна и комфортна. Съчетанието от светли и тъмни нюанси създава усещане за баланс и хармония в помещението, като прилагането на текстури и малки цветни акценти разчупва иначе семплата обстановка. Тук например дизайнерите използват бялото с приятните нюанси на сивото, синьото и оранжевото, които, макар на пръв поглед да изглеждат трудни за съчетаване, в действителност създават една завършена и стилна визия за юношеската спалня.


Лесно преобразяване на детската стая в юношеска

Повечето детски стаи се състоят от единично легло с цветни мебели, претрупани с играчки и джунджурии. Най-лесният начин да преобразите стаята е като използвате рафтовете и лавиците за книги, вместо за плюшки, и промените килима, чаршафите и картините. Запазете цветните комбинации, те ще съхранят свежестта в стаята и ще я направят по-красива и вдъхновяваща. Тук например специалистите залагат на ефектна комбинация от светли нюанси на нивото за стените и пода, които разчупват умело с жълти и сини елементи в обзавеждането. Големият брой отворени рафтове от своя страна спомага за постигане на по-добра организация в помещението.

Виж още: Превърнете бебешката стая в уютна детска в няколко лесни стъпки


Артистично вдъхновение в малката стая

Повечето хора се опасяват, че артистичният подход не е особено добра идея за стаи с малка квадратура, защото ги прави твърде претрупани и натоварващи. Ако обаче проявите ловкост и акцентирате тук-там с креативни елементи, а остатъкът от обзавеждането е максимално опростен, ще постигнете перфектния баланс. Пример за подобен подход откриваме в това уютно помещение, предназначено за обитаване от креативен и мотивиран тийнейджър. Най-впечатляващият елемент от обзавеждането без съмнение е цветният килим на пода, който разчупва неутралните нюанси и придава настроение на интериора. Малките цветни акценти по стените и декоративните саксийни растения от своя страна вдъхват живот на стаята, без да я стесняват визуално.


Изкуството да запазиш нещата семпли и изчистени

Ако пък сте от хората, които предпочитат простора и чистотата, възползвайте се от това. Един подобен подход винаги води до красиви резултати, а освен това, приложимостта на този метод е безспорно много по-лесна. Светлите и топли нотки запазват уюта и са подходящи едновременно за момичета и момчета. Скандинавските мотиви от своя страна придават специфично излъчване на интериора, като го правят много по-артистичен и вдъхновяващ. Умелият подбор на декорации и осветителни тела има изключително важна роля тук, тъй като мебелите се отличават с максимално изчистени форми и линии. Друго практично решение е обособяването на отделна зона за учене, която е перфектно организирана и все пак в пълен синхрон с останалата част от помещението.


Една необходима доза настроение

Ето и един начин, с който ще запазите усещането за свежест и светлина, но придавайки акцент върху позитивното настроение. Използването на жълт цвят изцяло ще преобрази излъчването на една стая, независимо от нейната големина или предназначение. Специалистите обаче напомнят да прилагате умерено такъв тип ярки нюанси, тъй като биха могли да създадат впечатление за твърде шарено или претрупано помещение. В този случай дизайнерите уравновесяват обстановката чрез включването на елементи в бяло, червено и зелено, които в комбинация с жълтото създават една пъстра, но изключително красива цветна палитра. А вие какво още бихте добавили към визията на тази детска стая?

Виж още: Как да внесем цветовете на 2016 година в интериора


Пътят към модерната юношеска стая

Тази идея е много подобна на първата - върху семпла основа са разположени модерни ярки акценти, които са едно истински гениално хрумване на съвременните дизайнери. Това е много изтънчен метод за обзавеждане, който се постига с лекота и спестява пари, а резултатите са впечатляващо добри. Подобен интериор е подходящ както за момчета, така и за момичета, като в зависимост от предпочитанията на обитателя на спалнята, могат да бъдат включени повече или по-малко ярки акценти. Ефектните декорации са деликатно вплетени в облика на стаята, като в този случай се явяват ключов допълващ детайл от нейната артистична визия. Обзавеждането е изчистено и функционално, така че възможностите на помещението да бъдат оползотворени по възможно най-оптималния начин.


Как да угодите на двама тийнейджъри?

Преобразяването на една стая, принадлежаща на повече от едно деца, никога не е лесна задача. Всяко от тях вече е пораснало и има свои предпочитания, а още по-трудно е когато са момиче и момче. Придържайте се към неутралната визия, но наблегнете на модерните елементи в обзавеждането - това е най-добрият компромисен вариант, без да жертвате красивата визия. Потърсете помощ от професионалните дизайнери, за да получите още повече идеи и вдъхновения. Заявете безплатно проект, за да получите конкурентни оферти от водещи компании в областта. Няма да се колебаете дълго на коя от тях да се спрете, защото ще можете да разгледате дейностите и клиентските оценки на всяка от тях, затова се възползвайте и реализирайте лесно всяка своя идея!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
102 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
34 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
9 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
31 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
32 извършени проекта