Превърнете бебешката стая в уютна детска в няколко лесни стъпки

Публикувано на 29/01/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 10 201 пъти

При превръщането на бебешката стая в детска е необходимо да създадете нова, по-добра организация в помещението. Първата стъпка е да премахнете всички бебешки принадлежности, които вече не ви трябват. За да освежите помещението и да му придадете по-приветлив вид пък, просто разместете останалите мебели. Друг икономичен вариант е да използвате по-дребни мебели от други стаи, като просто ги боядисате в подходящ нюанс и се уверите, че са достатъчно устойчиви. Ако пък искате да създадете наистина креативна атмосфера в детската, я обзаведете с цял модул, с който по-лесно ще оползотворите дори малкото помещение.


Представете си стените в перспектива

Нюансите по стените са от ключово значение за първото впечатление, което ще създава детската стая. И тъй като с течение на времето детето най-вероятно ще промени предпочитанията си, е добре да заложите на неутрален вариант, който няма да изисква да пребоядисвате стаята всяка година. Изберете гама цветове в зависимост от големината на помещението и неговото изложение, като създадете една акцентираща стена, която да придава индивидуалност на обстановката. По-икономично решение е да освежите стаята с помощта на стикери за стена, нови картини, плакати и други стенни декорации, които можете да сменяте периодично според новите хобита и интереси на детето.

Виж още: Симпатични идеи за детска стая на близнаци


Подберете интересни декорации, които ще вдъхнат живот на детската

При преобразяването на бебешката стая в детска не бива да пропускаме и декоративните елементи, които ще придадат на помещението завършен вид! Добре е изборът на нови украшения за стените и рафтовете да се съобрази с вкуса и предпочитанията на детето, за да бъде обстановката максимално приятна за него. Помислете за интересни картини с образователни нотки или пък за абстрактни фотографии на животни, оставете място за любимите детски плакати или обсипете тавана на стаята със светещи звезди!

Виж още: Превърнете тавана на детската в измерение на сбъднатите мечти


Придайте топлина на пода, като поставите мек килим или невероятна палатка за игра

Много деца предпочитат да играят на пода и макар в бебешката стая поставянето на голям топъл килим да беше само препоръчително, в новата детска то е абсолютно задължително. Изберете неутрален килим с геометрични фигури, който ще ви върши работа дълги години или пък заложете на любимите детски анимационни герои! Почитателите на интериорните приключения пък съветваме да снабдят детската със страхотна палатка, която ще направи детските игри още по-забавни!


Превърнете бебешката стая в уютна детска в няколко лесни стъпки

Преобразяването на едно помещение често е обвързано със сериозни трудности и значителни разходи. Съществуват обаче лесни трикове, с които можете да създадете от бебешката стая една наистина приказна детска, в която вашият малчуган да расте спокоен и щастлив! Вижте кои са те и не забравяйте, че за мебелите по поръчка можете да разчитате на нашите опитни професионалисти! Те ще ви дадат експертни съвети за дизайна, материалите и разположението на всеки детайл, така че новата детска стая да стане хармонична и красива.


Внесете ред в гардероба и скрина за играчки

За бъде новата детска по-удобна и за вас, и за детето, е необходимо да предвидите в нея повече пространство за съхранение на вещи. Това означава, че ще трябва да се снабдите с по-голям гардероб или скрин за прибиране на детските дрешки, шкаф или сандък за играчки, стенни рафтове за поставяне на книги и декорации. От гледна точка на организацията им, препоръчваме да подредите любимите играчки на детето на места, които са леснодостъпни за него. Занимателните игри с малки части или батерии пък крият риск от поглъщане на дребни елементи, затова ги поставете по-високо, така че детето да не ги използва без ваше разрешение.


Заменете креватчето с устойчиво легло

Много домакинства намират трансформиращите се бебешки легла за оптимално удобен вариант, който ще им спести пари от закупуването на ново легло. Специалистите обаче съветват да замените креватчето с нова, устойчива спална мебел, като напомнят, че ако искате да я използвате възможно по-дълго време, е добре да избягвате леглата под формата на автомобили или приказни замъци. На щастливите родители на близнаци напомняме пък, че двуетажните легла са подходящи само за деца над 6 годишна възраст, затова бъдете особено внимателни при избора на високи спални модули.


Създайте успокояваща атмосфера с приглушено осветление

Ако до момента детето ви е спяло във вашата стая, но вече искате да го отделите в негова собствена, е добре да обърнете специално внимание на нейното осветление. В началото някои деца изпитват трудности да заспиват спокойно, отделени от родителите си, затова е препоръчително да поставите в новата детска ключове за регулиране на осветлението, така че детето да спи на приглушена светлина докато свикне да е само в стаята. Друг вариант е да поставите симпатична нощна лампа, като на пазара ще откриете дори музикални варианти или такива във вида на любимия му анимационен герой!

Виж още: Измайсторете весели детски игри от подръчни рециклирани материали


Не премахвайте веднага старите играчки

С течение на времето броят на детските играчки нараства, а мястото за съхранението им все не достига. И макар да смятате, че детето ви е твърде голямо, за да играе с някои от бебешките си играчки, специалистите препоръчват да не прибързвате с премахването им от стаята. В първите дни, прекарани в обновеното помещение, детето ще има нужда от някои любими играчки и познати елементи, които ще му помогнат по-лесно да привикне към различната обстановка.


На какво още да обърнем внимание?

Специалистите съветват още да обособите отделни кътчета в новата детска стая, които да предразполагат детето към учене, творчество или игра! Изберете също подходящи щори или завеси за стаята, оригинален абажур, погрижете се за безопасността на контактите и ключовете за осветление. Ето как преобразяването на бебешката стая става лесно като детска игра! Професионални съвети около избора и разположението на мебелите пък ще получите от нашите опитни специалисти, като заявите проект в MaistorPlus напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта