Измайсторете весели детски игри от подръчни рециклирани материали

Публикувано на 11/01/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 20/07/2016 | Видяно 9 211 пъти

Идеите, които ще видите в тази статия, са наистина страхотни. Няколко причини защо това е така - те са идеален начин да се позабавлявате с децата си и да развиете въображението им; изработени са от подръчни и рециклирани материали; направата им е невероятно лесна; безопасни са и ще развеселят цялото семейство! Не се колебайте, просто се впуснете в това приключение и ще останете доволни. А за да преобразите интериора в дома си и да се насладите на неповторим уют и красив дизайн, не забравяйте, че професионалистите са близо до вас и са в очакване да изпълнят всичките ви хрумвания!


Не изхвърляйте старите кашони, те имат забавно приложение

Във всеки дом понякога се появяват (уж незнайно от къде) купища стари кутии и кашони, които обикновено подритваме известно време, а накрая изхвърляме в боклука. Както добре знаете, хартията е ценен материал, а когато наблизо няма специализирани контейнери за рециклиране, идеята да се отървете от тях, като ги изхвърлите в традиционните метални кофи пред блока, вероятно ще доведе до безвъзмездното им унищожаване. Но това съвсем не е необходимо!

Виж още: 9 уникални забавления за деца, които да направите сами още днес


Цветни идеи за оползотворяване на хартиен материал

С няколко подобни креативни идеи ще можете да подарите забавни мигове на своите деца, като едновременно с това се грижите за природата. Можете да създадете множество мини проекти, като използвате въображението си и се сдобиете с цветни боички, ножица и тиксо.


Морски шах с подръчни материали

Играта морски шах е полезна не само за въображението на малките, но и за развитието на техните умствени способности. Тук бихте могли да използвате всякакви материали, постарайте се да са достатъчно изобретателни и задължително разчитайте на помощта на децата си по време на изработката.


Забавен начин за рециклиране на тоалетните ролки

Продължаваме с идеите, с които можем да се погрижим едновременно за природата и за децата си. Вижте колко лесно можете да промените облика на употребените ролки от тоалетна хартия! Със сигурност и сами ще можете да измислите още начини да ги превърнете в закачливи детски играчки.

Виж още: Подаръци, които могат да са вредни за децата


Дайте нов живот на празните консервени кутии

Още една фантастична детска игра, за чиято изработка подхождаме отново с благоразумие, рециклирайки по един креативен начин празните консерви. Вдигнете малко шум у дома с това цветно предизвикателство и се посмейте с малките членове на семейството.


Време е за риболов... у дома!

Ако сте малко по-сръчни, лесно бихте могли да изработите материали за детски риболов. Това ще помогне на дечицата да подобрят своята концентрация, баланс и фантазия и ще разнообрази ежедневието им! Можете да използвате всякакви видове играчки в различни форми, не е задължително тепърва да ушивате или да търсите от къде да закупите рибки. С помощта на цветна прежда или конци, лесно ще направите "ушенцата", за които да ги закачате с куката на въдицата.

Виж още: Тенденции при обзавеждането на детска стая с животински елементи


Тематични празнични хрумки

Макар и Коледа да премина, няма как да не ви представим и малко тематични празнични предпложения, с които да внесете весело настроение, цвят и уют в своя дом. Абсолютно всичко, което не ви трябва, може да бъде преобразено във формата на коледни играчки. Използвайте жълъди, клонки, сухи листа, брокат, хартия, панделки и всякакви подобни средства, забавлявайте се и творете! А за да изпълните успешно по-мащабни проекти в дома си, доверете се на професионалните творци! Пуснете безплатна заявка и ще получите конкурентни оферти - изберете най-добрата, като разгледате дейностите и клиентските оценки на всяка от специалиираните фирми. Време е да изпълните всички свои мечти!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта