Стилен апартамент в сивата гама с подчертано мъжки характер

Публикувано на 14/11/2017 от Дора Пенкова | Последна редакция на 25/03/2019 | Видяно 2 828 пъти

На вашето внимание представяме този апартамент с подчертано мъжка визия. Той може да послужи за вдъхновение на всички господа, които искат домът им да притежава изчистен и модернистичен дизайн, без излишни декоративни попълнения към обзавеждането. Минималистичното звучене е преобладаващо в това жилище в сиви, черни и кафяви тонове, а добре подбраните детайли го правят уникално и запомнящо се. След малко интериорната ни обиколка започва, а за тези от вас, които обмислят трансформация на дома и представеният апартамент е послужил за вдъхновение - свържете се с вътрешните дизайнери, регистрирани на сайта ни. 


Антре, създаващо усещане за пространство

Започваме с антрето, което в този апартамент е част от отвореното пространство, обединяващо кухня, трапезария и всекидневна. Материалите и цветовете, използвани тук, са идентични с тези в хола, който ще видим малко по-късно. Подовата настилка от светъл ламинат е идентична във входното и всекидневното помещение и така двете плавно преминават едно в друго. Подобни са и цветовите комбинации за стените - бяло и контрастно тъмно сиво. Голямото огледало е хитро решение, създаващо илюзията за допълнителна дълбочина. То е комбинирано с черна метална закачалка, висяща от самия таван. Шкафът под нея повтаря дизайна на този при телевизора в хола и предоставя елегантно решение за съхранение на обувки и други вещи, които да не заемат място в общата част. 

Вижте още: 5 дизайнерски идеи за красиво антре


Артистични акценти в сивата дневна

Настилката в холното пространство е от светъл ламинат, който е добра основа за мебелите в сивата гама. Освен приятния килим, плавно преливащ цветово през пода, всички останали елементи в тази зона са в различни нюанси на сивото. Стената зад телевизора е съчетана с големия г-образен диван и с една идея по-тъмните завеси. Малката черна холна масичка от своя страна е комбинирана с телевизионния екран и аудио системата в същия цвят.

Детайлите, които правят впечатление тук, са картината във видимо открояващи се тонове и светещият надпис в горната дясна част на сивата стена, който ни напомня да бъдем свободни. Декорацията върху дългия холен шкаф е в хармония с монохромната линия. Единствено двете саксии, разположени в левия му край, представляват дискретен акцент с листата си в тъмно зелено и деликатно червено.


Монохроматична кухненска част, комбинирана с трапезария от мед и дърво

Г-образната кухня в този апартамент е много изчистена цветово, като преобладават тонове в сивата гама. Кухненските шкафове са по-светли, разположени само на едно ниво, с изключение на тези около вградения хладилник. В останалата част прави впечатление тъмната тухлена стена, по продължението на която са разположени елегантни осветителни тела, насочени към работния плот. Цветът на стената е съчетан с кафявите кадифени завеси и черния мрамор, използван за подова настилка. Следвайки минималистичната линия на кухнята, трапезарната зона внася усещане за топлина с дървената маса и медни столове с модернистичен дизайн. За да бъде зоната изцяло завършена, са се погрижили ефектните полилеи, позиционирани над масата за хранене.

Вижте още: Елегантни кухни в сиво, в които ще се влюбите от пръв поглед


Сива спалня с мъжки характер

Както в останалата част от жилището, така и в спалнята водещ е сивият цвят, комбиниран с бяло и светъл ламинат. Леглото е позиционирано вдясно от френския прозорец, който осигурява достъп до балкон. Същото е с много интересен дизайн - цялото е тапицирано, включително и таблата, която тук завършва с мека извивка в двата си края. Пред него откриваме отново кадифените завеси, които са част от интериора в голямото общо помещение. Стената, до която е разположено, е украсена с интересни релефни плочки, които са в същия цвят, а в двата края на декорацията висят кабели за нощни лампи, представляващи крушки с фасонка, закрепени за въпросните кабели. Две нощни шкафчета с изчистен дизайн, отново в сивата гама, са единствените допълващи мебели в компактната спалня.


Баня в класическата комбинация от черно и бяло

Завършващият щрих в този впечатляващ апартамент е банята. Тя е решена изцяло в черно и бяло. Вляво от вратата се намира душ кабината със стъклени врати, а до нея е тоалетната чиния с вградено казанче, над което са поставени шкафове в матово черно. Точно срещу вратата е разположена елипсовидна мивка, поставена върху тъмно сива плоскост. Помещението разполага и с голямо огледало, което оптически допълнително разширява пространството. Вдясно откриваме ваната, облечена с черен гранитогрес, използван също и за две от стените. Останалите две са покрити с бял мрамор.

Ако този апартамент ви впечатлява със своите дизайнерски решения, които искате да претворите в собственото си жилище, може да се свържете с опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно и изберете офертата, която най-точно отговаря на вашите изисквания и нужди.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ЕТ "Венетон" VIP
Електроуслуги, София
141 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
ЕТ "Венетон" VIP
Електроуслуги, София
141 извършени проекта
Мебелни услуги ВАМИТ
Мебели и обзавеждане, София
56 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта