Индукционни котлони - цени

Публикувано на 03/01/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 24/04/2018 | Видяно 10 484 пъти

Индукционните котлони набират все по-голяма популярност в съвременните домакинства, като изумяват с интересния си начин на работа и своята завидна функционалност. Днес те са налични и на българския пазар, като се предлагат в широко разнообразие от размери и разновидности, така че да паснат на всеки дом и бюджет. Научете повече за принципа на работа на този вид уреди, като се запознаете и с ориентировъчните цени за индукционни котлони, така че да планирате по-прецизно бюджета си при покупка на подобен продукт. Съчетайте новите котлони и с практични кухненски шкафове по поръчка, като потърсите съдействие от доказаните професионалисти, регистрирани в нашата платформа!


Единичен или двоен индукционен котлон за начинаещи кулинари

Индукционният котлон работи с помощта на магнитно поле, създаващо електричество по повърхността на дъното на съда, поставен върху него. Това води до директно нагряване на съдържанието на съда, а повърхността извън него остава студена. Поради тази причина нагряването се извършва значително по-бързо, отколкото при котлоните с обикновен нагревател. Колко обаче ще ви струва подобно подобрение в кухнята?

  • Единичните индукционни котлони са идеално решение за тези от вас, които не прекарват много време в суетене около поредния си кулинарен експеримент. Те са на цени между 50 и 116 лв, като на пазара ще откриете и по-скъпи варианти от около 240-260 лв.
  • Двойните индукционни котлони са стъпка напред в овладяването на кулинарния занаят и най-често се предлагат на цени между 160 и 280 лв. По-луксозните варианти пък могат да достигнат и цени от 500-600 лв, и дори завидните 1450 лв.

Виж още: Лепене на плочки - цени


Индукционен котлон с 4 зони за опитните готвачи у дома

За да готвите с индукционен котлон, на първо място е необходимо да разполагате с подходящите съдове за целта. Използвайте само стоманени, железни и магнитни алуминиеви съдове. Всички други са неподходящи, включително обикновените алуминиеви, медни, стъклени и керамични тигани и тенджери. 

  • Оборудвайте домакинството си с вграден индукционен котлон с четири зони, който може да струва между 250 и 1300 лв в зависимост от особеностите и допълнителните функции на модела.
  • Цените на индукционните котлони от този вид могат да достигнат до 1500 и дори 2800 лв в случаите, когато са предвидени пет затоплящи зони. 

Виж още: Боядисване с латекс - цени


Готварска печка с индукционен котлон?

Почиствайте котлона винаги след употреба с мека кърпа и препарат за съдове или стъкло. Не използвайте груби почистващи средства и абразивни препарати, тъй като те ще надраскат повърхността на котлона. Можем ли обаче да заложим на печка с индукционни котлони, вместо на вграждането им в кухненския плот?

  • Компактна печка с фурна и индукционен котлон с две зони струва между 389 и 450 лв.
  • За готварската печка с индукционен котлон с четири или пет зони трябва да предвидите между 470 и 1200 лв, като в отделни случаи цените на тези уреди могат да достигнат дори 2200 лв.

Поверете оборудването на модерната кухня в ръцете на нашите опитни майстори, като пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно! В рамките на 24 часа ще получите оферти от доказани изпълнители в областта, като междувременно можете да разгледате техните профили, снимки от реализирани обекти и оценки от предишния клиенти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта