Боядисване с латекс - цени

Публикувано на 24/03/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 13/10/2016 | Видяно 91 833 пъти

Боядисването е незименна част от довършителните работи при всеки ремонт, независимо колко малък или голям е бил той. А дори просто да искате да освежите дома си – това е един от най-евтините и лесни начини да придадете ново настроение и уют. Решили сте да се спрете на боядисване с латекс и се чудите колко да заделите за пролетното освежаване? Нека обърнем внимание на цените и предимствата на латекса.

Но преди това можете да разгледате изпълнители: 

Или директно да сравните цени: 

Специфики на латекса

Предлага се в бял и цветен вариант, лесно се почиства с вода и се препоръчва „дишащ латекс“, ако стаята е с повишена влажност. Задължително преди боядисване с латекс е грундирането (посочили сме цената по-долу), а повърхността трябва да е суха и чиста и ако има слой блажна боя е добре тя да бъде премахната. Екологично чист и негорим избор, добре е да се нанесат два-три слоя.


Цвят

След като сте избрали с какво ще боядисвате, цветът е следващата важна стъпка. Имате възможност към белия латекс да добавите оцветител и по този начин да получите цвета, който желаете. А много фирми предлагат и машинно оцветяване – от каталог избирате нюанса, който искате, но цената се покачва в зависимост от наситеността. Можете да се спрете на цвят, който харесвате по принцип или пък да помислите какво настроение искате да създадете в стаята: весело и приповдигнато? По-студено и успокояващо? Топло и енергизиращо? Не забравяйте, че цветовете създават емоции, атмосфера, а също обърнете внимание на големината и изложението на стаята, интериора.

Без включени материали (цена за труд):

 • Боядисване с латекс в един цвят – 2.20 – 3.50 лв./кв.м.;
 • Боядисване с латекс в два цвята - 4.50 лв./кв.м.;
 • Боядисване с латекс цветно – 3.75 лв./кв.м.;
 • Боядисване с латекс и високопокривни миещи се бои – 5.00 лв./кв.м.;
 • Машинно боядисване с латекс в един цвят – 3.00 – 4.00 лв./кв.м.; (разлика с блажна боя – 8.00 лв./кв.м.).

С включени материали и труд:

 • Грунд за латекс – 1.45 лв./кв.м.;
 • Боядисване с латекс две ръце в бяло – 4.60 лв./кв.м.;
 • Боядисване с латекс цветно– 9.00 лв./кв.м.;
 • Боядисване с латекс две ръце - до 2 цвята в помещение – 5.30 лв./кв.м.;
 • Боядисване с латекс две ръце - до 3 цвята в помещение – 6.50 лв./кв.м.;
 • Машинно боядисване с латекс в един цвят – 4.00 – 5.00 лв./кв.

Размер

Сами разбирате, че големината на помещението, което ще боядисвате, е от значение за цената, тъй като тя се определя на квадратен метър. Колкото по-голяма е стаята, толкова повече латекс ще ви е необходим, както и повече време, което се отразява и на цената за труд.


Машинно боядисване с латекс

Струя с високо налягане се изстрелва през тънък отвор от предната част на машината. Има разнообразие от видове и размери, което позволява напасването на този метод за различни помещения и ситуации. Има безброй предимства: бързина – много повече работа може да се свърши за по-кратко време от по-малко на брой майстори; точно определяне на дебелината на слоя; минимално разпръскване на материала; оптимален вариант за трудно достъпни места; и не на последно място – по-ниска цена поради спестяването на време и материал.

Опаковане на апартамента

Обикновено е включено към цената, но не пропускайте тази стъпка, тъй като отнема време и е трудно в последния момент да го направите, докато майсторите са вече готови за работа, а е важно да запазите мебелите си непокътнати. И както споменахме, латексът изсъхва бързо и е труден за почистване – за това се подсигурете, че фирмата или майсторът, на които сте се спрели, ще се погрижат за вещите ви.

Ние ви съветваме

Спрете се на фирма или майстор за боядисване с латекс, които имат опит и могат да ви посъветват професионално и качествено да извършат работата. Пуснете заявка при нас с описание на желаната от вас работа, размер на помещението, ръчно или машинно боядисване, избор на цвят и ще получите оферти на разумни цени. Ще можете да разгледате бизнес сайтовете на доказаните ни специалисти, оставените оценки за тях, предишни техни проекти, да сравните предложения им и да се спрете на най-колоритния майстор за боядисване с латекс!