Акумулаторен перфоратор "Parkside" - какво показват тестовете на доверения майстор?

Публикувано на 13/12/2019 от Реклама | Последна редакция на 13/12/2019 | Видяно 29 905 пъти

Качествените инструменти могат да събудят майстора във всеки! Когато имате подходящи уреди, работата определено ще ви потръгне и няма да ви създава затруднения. Ако сте майстор, или майстор-любител и се интересувате от машините и инструментите, които значително могат да улеснят работния процес, то определено имате нужда от подходящи уреди.

Ако ви се налага да пробивате дупки в бетон или камък, ще се уверите, че обикновената бормашина не е достатъчно подходяща за подобно натоварване. Ударната бормашина може да се справи с няколко по-малки дупки, но с повече на брой и по-големи, тя бързо ще достигне лимита си. Именно поради тази причина производителите са ни улеснили, като предлагат в асортимента си друг вид електрически инструмент – перфораторът. С негова помощ ще успявате бързо и лесно да пробивате големи дупки в стомана, дърво или бетон. А също така и да го използвате за къртене на плочки, цимент, тухли или бетон. 

За почти всяка ремонтна дейност от огромна помощ може да ви бъде перфораторът. С него може да пробивате дупки в различни повърхности. Доверихме се на майстор с дългогодишен опит зад гърба си, който да тества такъв уред. Заедно ще изпробваме акумулаторния перфоратор “Parkside Performance”, наличен на доста изгодна цена от 19.12.2019г. до изчерпване на количествата в магазините на Lidl.

 


Първи впечатления за уреда

„Перфораторът прави впечатление с качествената си изработка още при изваждането от кутията. Леките и ергономични корпуси, от които е изработен, определено са добър избор. За теглото му мога да кажа само едно – удобно е за работа.“, споделя довереният ни майстор.

Уредът е от серията Performance на Parkside. Тя включва асортимент от по-висок клас, който се откроява с по-качествена изработка, по-висока издръжливост и стилен дизайн в класическо черно и червено.

Характеристиките на машината, описани и върху самата и опаковка, са следните:

  • Литиевойонен акумулатор: max. 20 V (4,0 Ah)
  • Енергия на удара: 3 J
  • Брой удари: 0 – 4700 min-¹
  • Обороти на празен ход: 0 – 950 min-¹
  • Max. диаметър на пробиване: 24 mm в бетон и камък / 13 mm в метал / 27 mm в дърво.

В комплекта са включени още:

  • Акумулаторна батерия;
  • Бързозарядно устройство за акумулаторната батерия;
  • Метален ограничител за дълбочина;
  • Удобна допълнителна ръкохватка;
  • Куфар за пренасяне и съхраняване на уреда;
  • Ръководство за употреба.

„На пръв поглед съотношението между характеристиките на перфоратора спрямо цената му са завидно добри. Допълнителната акумулаторна батерия, зарядно устройство за нея и наличието на куфар, са от особено значение за всеки един професионалист.“

Вижте още: Сравнение на цени - колко струва сами да отстраним плочките вкъщи и да наемем професионалист


Детайлен поглед отвътре

„Едно от първите по важност неща за всяка машина е начинът й на захранване. Нерядко колегите се двоумят какъв перфоратор да изберат – акумулаторен или кабелен. По отношение на това съм категоричен – акумулаторният перфоратор често е най-добрият вариант. Ограничението от кабела липсва, а свободата ни за работа на стълба или скеле е пълна.“

Акумулаторната батерия на Parkside е мощна (20 V/4,0 Ah), а зареждането й отнема 60 минути, след което бързодействащото зарядно устройство, включено в комплекта, се изключва автоматично.

“Моделите с бързо зареждане спестяват ценно време, което иначе прекарваме в чакане батерията да се зареди. Безчетковият мотор от своя страна е ефективен вариант, защото освен че е гаранция за по-дълъг живот на уреда, позволява да свършим повече работа с едно зареждане на батерията. Състоянието й се следи много удобно чрез тристепенния индикатор на заряда.“

Централният превключвател на машината подпомага за лесната смяна на режима на работа. Можем да избираме между:

  • ударно пробиване в тухла, бетон и камък в режим “Ударно пробиване”
  • къртене на бетон, камък и мазилка в режим “Къртене”
  • пробиване в камък, дърво и метал в режим “Пробиване”.

Перфораторът Parkside дава възможност за работа с до 4700 удара в минута, всеки от тях със сила от 3J. Според производителите мaксималният диаметър на пробиване в бетон и камък е 24 mm, в метал – 13 mm, а в дърво – 27 mm.

„За прецизната работа на всеки един майстор е от голяма важност използването на метален ограничител за дълбочина, който в случая е включен в самия комплект.“

„Оборотите на тази машина са до 950 в минута, което всъщност е добър показател. По-ниската скорост говори за това, че ударът на перфоратора е по-силен, което обикновено е много важно за нас.“, уточнява майсторът ни.

Вижте още: Можем ли сами да премахнем плочките вкъщи?


Впечатление от работния процес

Майсторът ни се довери на перфоратора Parkside пробиване на дупки в дърво. С изненада установи, че допълнителната в комплекта ръкохватка противодейства напълно плъзгането на ръката, което се оказва голямо предимство.

„Допълнителната дръжка на уреда се завърта на 360°, което само по себе си прави машината много удобна за употреба.“

В процеса на работа професионалистът, на когото се доверихме, сподели, че е наличен бързодействащ патронник със система SDS- Plus. Чрез него свредлата за бетон могат да се сменят бързо и лесно без допълнителни инструменти.

„Натоварих перфоратора максимално и не забелязах никакво прекъсване или замятане на бургията. Дупките се пробиват бързо, а LED осветлението на машината позволява прецизна работа в помещение, което не е добре осветено.

„Този акумулаторен перфоратор може да се използва и като винтоверт за завиване и развиване на самонарезни винтове, болтове и винтове при монтаж на фасадни панели или покривни ламарини. Така уредът изпълнява едновременно функциите на много устройства, което несъмнено увеличава неговата функционалност, полезност и удобство.“

След работа с дървен материал професионалистът сподели, че функциите и дизайна на акумулаторния перфоратор са много удобни и помагат за успешния работен процес.

“Впечатленията ми от перфоратора Parkside са, че уредът е удобен, функционален и с характеристики, които надминават очакванията ми, предвид толкова достъпната цена. Ако ви се налага често да пробивате отвори в трудно достъпни места, където наличието на електрическа мрежа е ограничено, категорично има смисъл да се сдобиете с този акумулаторен перфоратор.”

В заключение може да обобщим, че акумулаторният перфоратор на “Parkside” е правилният избор за ремонтна дейност. С негова помощ може да къртите и да пробивате дупки в бетон, стомана и дърво.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта