5 начина да поканите Дядо Коледа у дома

Публикувано на 09/12/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 5 072 пъти

Дневната е стаята, в която най-често се събира цялото семейство. Това е още една добра причина да обърнете специално внимание на коледната декорация в нея. Освен традиционното коледно дръвче, може като лека закачка да добавите няколко играчки пингвини. Е, ако предпочитате, още по-добре е да са истински, но тогава ще се наложи да им осигурите и истински сняг. Щом ги види, на Дядо Коледа може да му се прииска да отвори филиал и на Южния полюс.

Виж още: 10 коледни декорации за дневната


5 начина да поканите Дядо Коледа у дома

Коледа, един от най-обичаните празници в цял свят, е все по-близо. Дядо Коледа дава последни наставления на своите помощници, внимателно проследява дали джуджетата стриктно изпълняват желанията на послушните деца и подготвя шейната с елените. Съвсем скоро ще дойде моментът, в който от всеки комин ще се очаква неговото пристигане и пълният с подаръци чувал. Тъй като искаме да бъдем сигурни, че вашият дом няма да бъде подминат, ви предлагаме 5 начина да поканите Дядо Коледа у дома, които да ви гарантират, че добродушният старец ще оцени вашето гостоприемство, в която и стая да влезе.


2. Коледа в кухнята

Всеки ще се досети да украси добре трапезарията си за Коледа или, най-малкото, да подготви празничната трапеза с подходяща покривка, салфетки, коледни свещи и лакомства. Това си е съвсем в реда на нещата, но още по-препоръчително е да се погрижим и за коледната декорация на кухнята. Няколко весели фигурки над готварската печка и едно малко коледно дръвче на кухненския плот могат да направят суетенето около приготвянето на празничните кулинарни изненади още по-весело и вдъхновяващо.

Виж още: 13 забавни кухненски изобретения


3. Коледа в банята

Погрижете се коледния дух да присъства и в тази част от дома ви. Дори на пръв поглед да ви се струва странно да тапицирате санитарното помещение с мотиви, включващи снежни човеци и снежинки, допълнени с хавлии в тон, не можете да отречете, че всъщност е много забавно. Освен това Дядо Коледа има добро чувство за хумор и ще оцени старанието ви.


4. Коледа в спалнята

Пренесете Коледа и в спалнята. Изберете хубаво, голямо шалте с весели мотиви в духа на празника и допълнете картинката с няколко коледни възглавнички върху леглото. Единствено, за да са по-балансирани цветовете и да се избегне струпването на червено, ви препоръчваме поне половината от възглавничките да бъдат в зелен цвят.

Виж още: 17 креативни решения за табла за легло


5. Коледа в детската стая

Децата се радват най-искрено на Коледните празници. Изпълненото с трепетно вълнение очакване на Дядо Коледа и подаръците, които е приготвил, със сигурност ще стане още по-приятно, ако се погрижите добре за декорацията в детската стая. В случай че имате бебе, можете да закачите няколко коледни фигурки над креватчето му. А ако детето е по-голямо, заложете на декоративни шейни, елени, джуджета или просто го оставете само да ви подскаже как да украсите стаята.

Виж още: 7 идеи за приказни детски стаи

Ако се случи така, че Дядо Коледа неволно нанесе щети на дома ви, докато се опитва да се промуши през комина, не забравяйте, че в MaistorPlus можете да разчитате на над 3 000 строителни професионалисти, сред които да изберете най-подходящия за вашия домашен ремонт или интериорен проект. Направете безплатна заявка, опишете от какво имате нужда и сравнете оферти от специалистите във вашия район.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ангел Йорданов VIP
Боядисване и декорация, Банкя
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта
Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта