Daikin представи обновена версия на флагмана си при климатиците - Perfera

Публикувано на 08/08/2024 от | Последна редакция на 14/08/2024 | Видяно 7 067 пъти

При екстремните температури това лято, търсенето на ефективни решения за климатизация нарасна значително. Затова, която Daikin представи най-новия си модел климатик Perfera ‘All Seasons’, той беше посрещнат с голямо одобрение.

В навечерието на 100-годишнината от основаването си японският лидер в климатичната техника  Daikin представи на пазара следващото поколение на климатика от висок клас Perfera. Доказал се като един от най-предпочитаните модели на Daikin през последните години заради оптималните си характеристики, сега Perfera идва с изцяло подобрени вътрешно и външно тяло, разработени за лесна инсталация и употреба.  ‘All Seasons’ моделът Perfera осигурява целогодишен контрол на температурата у дома и чист въздух с по-ниски сметки за електроенергия, благодарение на високата си енергийна ефективност.

 

Съвременни технологии за всеки сезон


Новата серия климатици, Daikin Perfera, се характеризира със сезонен коефициент на енергийна ефективност при охлаждане (SEER) до 9,47 и при режим на отопление (SCOP) до 5,20. Това позволява на потребителите да се наслаждават на комфорт независимо от сезона, с по-малка консумацията на енергия. Климатикът отговаря на най-високия енергиен клас A +++ както в режим на охлаждане, така и в режим на отопление за сплит и мулти сплит1) комбинации.

Максималните мощности за класове от 20 до 42 са увеличени до 20% за охлаждане и 30% за отопление, като същевременно се вписват в рамките на съществуващите стандарти за размери, което позволява на потребителите по-рентабилни решения.


По-добър комфорт от всякога

Новата двойна клапа на климатика позволява въвеждането на функцията Comfort Plus - прецизно регулиран ъгъл, който стеснява пътя на въздушния поток, като увеличава скоростта на въздуха. Това изтласква въздуха нагоре при охлаждане, като пренасочва студения поток далеч от присъстващите в помещението, за да премахне неприятните течения и да осигури равномерно покритие на ъглите през зимата и лятото.

Оптимизираните по този начин въздушни потоци осигуряват комфорт през цялата година, както в режим на охлаждане, така и в режим на отопление.

Може да се избере опция за 3D въздушен поток, която съчетава вертикално и хоризонтално автоматично завъртане за големи помещения.

Гарантирано ниски нива на шум


Подобреният вентилатор на вътрешното тяло оптимизира въздушния поток и осигурява висока енергийна ефективност при практически недоловими нива на шум (19 dBA). В комбинация с външното тяло с ниско ниво на шум, Perfera осигурява абсолютно спокойствие и тишина за обитателите и съседите, което го прави идеалното решение за градска среда.


Контролирано качество на въздуха в помещенията

Мощните възможности за пречистване на въздуха на Perfera осигуряват по-чист въздух. Вградената технология Flash Streamer на Daikin, обезмирисяващият филтър от титаниев апатит и сребърният филтър за алергени премахват праха, алергените и миризмите. Нова функция на Perfera „Всички сезони“ е миещият се статичен филтър, обработен с активна дълготрайна субстанция за улавяне, намаляване и отстраняване на бактерии и вируси.

Както и предшественика си, новият климатик Perfera разполага със:

  • Двузонов сензор за откриване на движение: Въздушният поток се насочва към зона, в която няма хора в момента. Ако не се регистрира наличие на хора, агрегатът автоматично ще превключи към режим за спестяване на енергия.
  • Бързо загряване: Функцията за  бързо загряване на Perfera позволява достигане на желаната температура с 14% по-бързо от конвенционалните системи.
  • Интуитивно онлайн и гласово управление: Климатикът може да се управлява дистанционно чрез приложението Daikin Onecta, Google Assistant или Amazon Alexa. Приложението Daikin Onecta също така предоставя лесни за използване графики и бърз преглед на миналото потребление на енергия.

В допълнение, новото вътрешно тяло е с обновен дискретен дизайн, който се вписва във всеки дом благодарение на модерната европейска естетика. Това прави новият Daikin Perfera нещо повече от енергийно ефективен климатик – той е отражение на съвременния начин на живот.

 

1) Ограничено до конкретни сплит и специфични мулти комбинации с 3MXM52A9

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Кирил Алексиев
Шпакловки, София
19 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
13 извършени проекта

Daikin