ЕКСПОМЕБЕЛ 2024 отваря вратите си за дизайна, обзавеждането и интериора на 13 март

Публикувано на 29/02/2024 от Anna Stankova | Последна редакция на 15/03/2024 | Видяно 4 360 пъти

Две от най-очакваните събития за годината, DIBLA DESIGN AWARDS 2023 и Българска мебел на годината, ще се състоят в рамките на изложението

Средата на месец март ще е ключов момент за сегмента на дизайна, обзавеждането, интериора и аксесоарите за офиса, хотела и дома. От 13 до 16 март в Интер Експо Център ще се проведе изложение ЕКСПОМЕБЕЛ – едно от най-очакваните от професионалистите събития. Форумът се организира от Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленот (БКДМП).

ЕКСПОМЕБЕЛ 2024 ще обедини сегментите на обзавеждането, интериорния текстил, аксесоарите за офиса, хотела и дома. Изложбените площи заемат производители, търговци и дистрибутори на корпусни и тапицирани мебели, матраци, подматрачни рамки, маси, столове, офис и градински мебели, интериорен текстил. „Присъстващите откриват модерно обзавеждане, класически предложения, бутикови и дизайнерски мебели“, споделят организаторите.

Изобилието от продукти и услуги привлича заетите в интериорните и строителните решения, производители на мебели и обзавеждане, търговци, дизайнери, представители на дърводобивни и дървопреработващи компании, разработчици на специализиран софтуер, крайни клиенти и др. „За първи път ЕКСПОМЕБЕЛ ще се проведе заедно с международното туристическо изложение Ваканция&СПА Експо“, отчитат организаторите. А това със сигурност ще създаде допълнителни перспективи пред всеки присъстващ.


Ключовите събития

Изложение ЕКСПОМЕБЕЛ е и пространството за вдъхновение, полагащо основите на бъдещите тенденции. Това се случва и благодарение на събитията DIBLA DESIGN AWARDS 2023 и Българска мебел на годината, които обединяват отново сили с ЕКСПОМЕБЕЛ.

Наградите за интериорен и продуктов дизайн DIBLA DESIGN AWARDS 2023 ще оценят на 13 март труда на българските професионалисти. Международно жури ще определи Дизайнер на годината и ще излъчи най-добрите в категориите Обществен интериор и Жилищен интериор. DIBLA DESIGN AWARDS се организират от екипа на платформата dibla.com.

ЕКСПОМЕБЕЛ 2024 приема и церемонията Българска мебел на годината. На 13 март конкурсът, организиран от сп. МD„Дизайн, интериор, архитектура“, в партньорство с БКДМП и Интер Експо Център, ще се проведе за 10-и път, оценявайки най-добрата мебел, произведена в България и проектирана от български дизайнер.


Няколко идеи за офиса, интериора и Негово величество - Диванът

Искате да промените обстановката в офиса? Първата стъпка са столовете. Посетителите на ЕКСПОМЕБЕЛ 2024 ще открият серията на ChairPro. Сред тях е Yucan, със седалка с гъвкава мембрана. Разнообразни са и акустичните решения. Едно от тях е акустичната модулна система AcuStixx с основа, позволяваща тапицираните ѝ модули да се завъртат във всяка посока, благодарение на което пространството бързо се проеобразява. Интересно решение са работните станции Brainy и UTILA - рационално решение за офиса. Посетителите ще открият и серии от акустични телефонни кабини за офиса, създадени от рециклирани материали.

Търсещите идеи за персонализиране до съвършенство на пространството, което оформят, със сигурност трябва да насочат внимание към разнообразието от персийски килими. Погледите ще привличат и изящни стъклени декорации, както и маси, създаващи непомторим характер на помещението. Сред тях са HOT CHOKOLATE, Silver Fox, TENNESSEE и „Листопад“.

Диванът. Като основен акцент, той трябва да бъде внимателно подбран, според функциите на помещението, в което искаме да бъде поставен. Гъвкавостта превръща Серия Martina в рационално решение за различни по вид пространства. Серията включва различни мебели, тапицирани със 100% рециклиран полиестер. Ако искате да създадете кът за отдих, може би фотьойлите CHEERS са ВМашият избор. Модулните мебели предлагат електрически или механичен релакс, в съчетание с технологични решения - бар-конзола, лампа за четене, USB порт и др. А желаещите да придадат луксозен и стилен характер на помещението, ще открият колекциите AUDACE, DOMINO, SETIS и др.

Съчетание от възможност за развитие на бизнеса, запознаване с най-новите трендове, докосване до тенденциите, лична среща с иноватори и визионери от България и чужбина. Всичко това обединява изложението за дизайн, обзавеждане и интериор ЕКСПОМЕБЕЛ. „Фирмите, които имат интерес да се включат с щанд, все още могат да направят това. А посетителите могат да се сдобият с билет“, коментират организаторите. Достатъчна е единствено да посетим онлайн платформата https:iec.urboapp.com

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта