Близо 500 кг храна бе събрана в кампания на BOSCH „Не изхвърляй, помогни!”

Публикувано на 30/10/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 30/10/2020 | Видяно 550 пъти

Събраното количество храна е достатъчно за 2000 порции топъл обяд за хора в нужда.

В рамките на социалната кампания на BOSCH „Не изхвърляй, помогни!“ в периода от 19 до 21 октомври в организирани със съдействието на Еконт пунктове в 36 града на страната бяха събрани на доброволен принцип близо 500 кг дълготрайни хранителни продукти, плодове и зеленчуци, подправки и други. С цел намаляване изхвърлянето на хранителни продукти и оказване на помощ на хора в нужда през октомври BOSCH стартира в България своята социална инициатива „Не изхвърляй, помогни!”, като призова хората да дарят хранителни продукти, които са в излишък в домакинствата им. Според статистиката близо 1,3 милиарда тона храна се изхвърлят годишно в световен мащаб, а само в рамките на ЕС това количество надвишава 85 милиона тона.*

С част от събраните храни на 27 октомври във фондация „Светът на Мария“ бе приготвен топъл обяд за хора с увреждания и с финансови затруднения. Събраното общо количество храна е достатъчно за приготвянето на около 2000 порции топъл обяд, като продуктите ще се ползват дългосрочно до изчерпване на количествата.

„На всички хора, които дариха хранителни продукти, и на партньорите, които съдействаха за реализирането на кампанията, изказвам голяма благодарност. Благотворителността им помага както на хора в нужда, така и на цялото общество да осъзнае, че храната е прекалено ценен ресурс, за да бъде изхвърляна. Голямото количество продукти, събрани по време на социалната ни инициатива “Не изхвърляй, помогни!”, показа колко много хора в България са съпричастни към каузата. Това ни мотивира да продължим и разширим инициативата в бъдеще. Заразителен и силно затрогващ е и ентусиазмът, с който се включиха всички наши партньори в кампанията – фондация „Светът на Мария“, Еконт и БГ Радио“, сподели Диана Стойкова, маркетинг мениджър, BOSCH.

*Източник: Организацията на ООН по прехрана и земеделие (FAO)


За BOSCH:

Името BOSCH се отличава с изключително качество и надеждност по целия свят. Домакинските уреди също отговарят на това изискване повече от 85 години: BOSCH е водещ европейски производител на домакински уреди. Продуктите му се базират изключително на реалните нужди на съвременните домакинства. Благодарение на усъвършенстваните технологии и изненадващо прости решения, можете без усилия да постигнете перфектни резултати и да премахнете стреса от ежедневието.

В същото време висококачествените, прецизно обработени материали и непреходният, международно признат дизайн осигуряват осезаемо качество и устойчивост. Признатото високо качество на обслужване потвърждава доверието на потребителите към марката и подкрепя водещия принцип на BOSCH „Технология за цял живот“.

Повече информация на www.bosch-home.bg

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта